Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.


Σας κοινοποιούμε αλληλογραφία του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Αθαν. Μπουραντά με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Κάππα σχετικά με το Ινστιτούτο Παπανικολάου.  Το έγγραφο του καθηγητή είναι αποκαλυπτικό της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του απερχόμενου Δημάρχου, για όσους φυσικά περίμεναν 12 χρόνια για να την αντιληφθούν.
Εμείς θα περιοριστούμε σε μερικά μόνο σχόλια:
1. Το «Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου» είναι πια μόνο μια ιστοσελίδα με την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι διαθέτει και Διοικητικό Συμβούλιο, και μάλιστα, κατά το Καταστατικό, αμειβόμενο ανά συνεδρίαση.
2. Η ιστοσελίδα αυτή, στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, έχει να ενημερωθεί από το 2006, προφανώς για να μη μάθουν οι πολίτες ποιά είναι σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ότι κατάργησαν το Επιστημονικό Συμβούλιο. Αν την ενημέρωναν θα έπρεπε να διαγράψουν και τη βιτρίνα που εκμεταλλεύονται, δηλαδή τόσο το «υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» όσο και όσα αναφέρουν για τη λειτουργία του.
3. Η κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου έγινε προφανώς όταν το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι οι επιστήμονες-μέλη του ή δεν ήταν διατεθειμένοι να παίζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Δημάρχου ή δεν είχαν την επιστημονική επάρκεια για να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, αποφάσισαν να τους καταργήσουν και να αναθέσουν στους εαυτούς τους και το βάρος της επιστημονικής εκπροσώπησης του Ινστιτούτου !!!
4. Ένας άλλος λόγος για την κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι ασφαλώς ότι ο Δήμος διαφωνεί με την άποψη του καθηγητή για απογείωση του Ινστιτούτου «με ελάχιστα καύσιμα» και προτιμά την υπογειοποίησή του με πολλά καύσιμα.
5. Η περιέργεια του καθηγητή «ποιοι και τι απαντούν στους ασθενείς, τους πολίτες κλπ όταν προστρέχουν στο Ινστιτούτο για τα φώτα του στον καρκίνο» δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα προσόντα του Δημάρχου και των συνεργατών του. Όταν έχεις εξαφανίσει σχολεία, έστω και «εκ παραδρομής», έχεις καταργήσει όλους τους προκατόχους σου, και έχεις καπηλευθεί τα πάντα, είναι εύκολο για σένα να πιστεύεις ότι μπορείς να υποδυθείς καιτον καθηγητή και να δίνεις ακόμα και ιατρικές συμβουλές.
6. Όσο για τα οικονομικά θέματα, δωρεές κλπ, που γράφει ο καθηγητής ότι δεν τον  αφορούν, αυτά θα διερευνηθούν μετά τις εκλογές, γιατί τους δημότες τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα.
 Κάποιοι προβληματίζονται ποιο ελάττωμα είναι χειρότερο για τους  ασχολούμενους με την πολιτική: η αλαζονεία της εξουσίας, ο αμοραλισμός, η υποτίμηση  του πολίτη, η οικογενειοκρατία, η υποκρισία, το θράσος;


Δυστυχώς, στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου δεν υπάρχει τέτοιος προβληματισμός.  Γιατί όλοι ξέρουν ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα διαθέτει όλα αυτά. Και μάλιστα  στον υπέρτατο βαθμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου