Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΑ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Τ.Κ του δήμου Κύμης- Αλιβερίου, που υπογράφουμε το παρόν δελτίο τύπου, λάβαμε πρόσφατα γνώση, μετά από αίτημα που είχε υποβληθεί στο Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου τον 10/2012(!!!), των έργων και εργασιών που έχουν εκτελεστεί(;) στα χωριά μας το 2012 και μέρος του 2013 από την ΔΕΥΑΚΑ.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε διαπιστώνουμε, ότι ένας μεγάλος αριθμός έργων και εργασιών που φαίνεται ότι έχουν εκτελεστεί και έχουν πληρωθεί δεν έχουν υλοποιηθεί. Μας είναι αδιανόητο να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να έχουν γίνει προμήθειες υλικών, να έχουν εργαστεί εργολάβοι και μηχανήματα, ενώ το έργο δεν έχει εκτελεστεί.
Για τις εργασίες αυτές, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος  δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κος Δημ. Θωμάς, αφού οι εργασίες αυτές κατά το 2012 φαίνεται να έχουν εκτελεστεί με την αυτεπιστασία του ως προέδρου της ΔΕΥΑΚΑ.
Οι μεθοδεύσεις του δημάρχου είναι γνωστές. Πρώτα κάνει τις κατατμήσεις των έργων, έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν το ποσό των 7.000 ευρώ, ανά εργασία επεκτάσεων δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης και κατασκευής αγωγών ομβρίων. Μετά προβαίνει σε προμήθειες υλικών, εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης, με ποσά κάτω των 5.000 ευρώ, έτσι ώστε τα εντάλματα να μην πηγαίνουν για έλεγχο στον επίτροπο.
Τεράστιες ευθύνες έχουν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής υλικών, αλλά και καλής εκτέλεσης εργασιών, που είναι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ, οι οποίοι πιστοποιούν εκτέλεση ανύπαρκτων εργασιών. Πρέπει να σημειώσουμε, ότι σε ερωτήματα που τέθηκαν πρόσφατα στον δήμαρχο, εάν μπορεί να βεβαιώσει το Δ.Σ ότι τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί, εκείνος απάντησε ότι αρμόδιοι για αυτό είναι οι επιτροπές παραλαβών.
Τέλος ευθύνες έχει η Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας, η οποία επιτρέπει κατά τη συνήθη πρακτική της για το δήμο μας, τις κατατμήσεις έργων και εργασιών και την εκτέλεσή τους με την αυτεπιστασία του κ. Θωμά, χωρίς να ασκεί τον εποπτικό της ρόλο παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει.
Επειδή η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή και εκφεύγει των «μικρών παρατυπιών» όπως επικαλείται ο δήμαρχος στις τελευταίες προεκλογικές περιοδείες του, είμαστε αναγκασμένοι να το καταγγείλουμε στα θεσμικά όργανα της πολιτείας, τα οποία καλούμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την επιβεβαίωση των καταγγελλομένων και την επιβολή των εκ του νόμου προβλεπόμενων κυρώσεων.


Κοιν:
1. κ. Γ. Μιχελάκη Υπ. Εσωτερικών
2. κ. Λ. Γρηγοράκο Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών
3. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας
4. κ. Λ. Ρακιντζή Γ.Γ. Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης
5. κα. Κ. Γερακούδη Γ.Γ Αποκεντρ. Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας
6. Μ.Μ.Ε Ν. Εύβοιας
Οι Υπογράφοντες
Δημοτικοί Σύμβουλοι    
                                                      
Μπενάκης Γιάννης
Βαρδακώστας Θεόδωρος
Μπελιάς Βαγγέλης
Μούντριχας Δημήτριος
Κότσαρης Γεώργιος
Μπάνος Νικόλαος
Χουλιαράς Ευάγγελος
Πρόεδροι Τ.Κ
Σπανός Γεώργιος Κονιστρών
Ράνιος Ιωάννης Βρύσης
Δημητρός Ιωάννης Κήπων
Βογιατζής Φίλιππας Καδίου
Μύρκος Δημήτριος Αγ. Βλασίου
Καψούλης Ιωάννης Μονοδρίου
 Κουσερής Ιωάννης Ωρολογίου
 Τριανταφύλλου Κων/νοςΟξυλίθου
 Ηλίας Αλέξανδρος Λεπούρων
 Θεοδώρου Χαράλαμπος Αργυρού
 Τόλιας Γεώργιος Κοσκίνων
 Μοιρότσος Γεώργιος Δύστου
 Τρανός Χρήστος  Ζαράκων
 Καλκούνης Δημήτριος Αγ. Ιωάννη
 Αντωνίου Νικόλαος Αγ. Λουκά
 Στρουμπούλης Γεώργιος Πρασίνου
 Κάργας Βασίλειος Αχλαδερής
 Δούνα Μαρία  Κρεμαστού

 Βάχλας Επαμεινώνδας Μανικίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου