Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ


Είναι πράγματι οξύμωρο την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για ένα πλεόνασμα που προήλθε από την αφαίμαξη και την καταστροφή των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, από το γκρέμισμα του οικογενειακού εισοδήματος των νοικοκυριών, την ίδια ώρα που "αγοράζει" με κάθε τρόπο πολιτικό χρόνο μέσα από την αναβίωση των πελατειακών πρακτικών εκμεταλλευόμενη, ανέργους, θύματα της δικής της πολιτικής,  να αγνοεί επιδεικτικά το πρόβλημα των 55 εργαζομένων της ΗλΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ, που μένουν για δέκα τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι αλλά αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα να απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την ίση μεταχείριση και κυρίως την παραμονή στην ενεργή παραγωγική διαδικασία. Η δυσμενής μεταχείριση μάλιστα των συγκεκριμένων εργαζομένων σε σχέση με τους υπόλοιπους των ΕΑΣ αποδεικνύει  την απόλυτη αδιαφορία των «κυβερνητικών παραγόντων» της Εύβοιας ή την ανικανότητά τους να υπερασπίσουν στοιχειωδώς τους εργαζόμενους από τους οποίους κατά καιρούς ζητούν την προτίμηση.
Αυτή είναι πάντως η μία όψη του προβλήματος της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ. Η άλλη είναι η μεθοδευμένη και διαχρονική απαξίωση μίας ακόμη παραγωγικής μονάδας της Εύβοιας που συνέβαλε με την απασχόληση στην τοπική ανάπτυξη.

Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για να ξαναζωντανέψει η παραγωγική λειτουργία στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της μορφής της διαχείρισης. Να προστατευτεί η υποδομή του εργοστασίου και να αναζητηθούν διέξοδοι πέραν από το οριστικό λουκέτο και την οριστική καταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου