Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ κ. ΖΕΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

28/3/2014
Ο Δημήτρης Κατσούλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας  με την παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ της οποίας Υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Χαϊνάς, ξεκίνησε σήμερα τις συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της Εύβοιας.
Στις 11 το πρωί συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χαλκίδας με τον Δήμαρχο κ. Θανάση Ζεμπίλη.  Έγινε ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης αλλά και τις ευκαιρίες που έχει μπροστά της η Χαλκίδα. Για την αναγκαιότητα να εξασφαλιστούν πόροι προκειμένου να ολοκληρωθεί το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, να ενταχθεί και να προχωρήσει η παράκαμψη της Χαλκίδας και να ολοκληρωθούν συντομότατα τα εκτελούμενα έργα  για την ανάδειξη του Πολιτιστικού Κεφαλαίου της πόλης, όπως η Αρέθουσα κ.λ.π. Επίσης συζήτησαν για την πορεία της επίλυσης των πολεοδομικών ζητημάτων στην συνοικία Η΄ καθώς και άλλα τρέχοντα προβλήματα της Χαλκίδας.
Ο Δημήτρης Κατσούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και δήλωσε ότι για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ η στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου αποτελεί  προτεραιότητα διότι υπάρχει κοινή στόχευση για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Η μητροπολιτική περιοχή της Χαλκίδας  έχει κορυφαία σημασία για την Εύβοια και την Περιφέρεια. Εκτιμά ότι η πόλη τόσο με την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου όσο και με την ολοκλήρωση των μεγάλων υπερτοπικών υποδομών όπως η παράκαμψη και το Νοσοκομείο μπορεί να μπει σε μία τροχιά κατάκτησης του ιδιαίτερου ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή.
Στην συνέχεια, στις 12.00 το μεσημέρι  ο κ. Κατσούλης συναντήθηκε στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά.
Ο κ. Μπουραντάς ενημέρωσε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη για να τρέχοντα και σημαντικά ζητήματα της Εύβοιας με ιδιαίτερη έμφαση στους οδικούς άξονες του Νομού. Παρουσίασε αναλυτικά το στάδιο των παρακάμψεων καθώς και των άλλων μελετών των οδικών έργων  καθώς και την προοπτική ένταξης και χρηματοδότησης. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, στις λιμενικές υποδομές και στο χωροταξικό σχεδιασμό επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη της Εύβοιας η ολοκλήρωση αλλά και η σωστή εκπόνηση των ΣΧΟΟΑΠ και των ΓΠΣ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της ανεργίας και της παραγωγικής αποδυνάμωσης του νομού.
Ο Δημήτρης Κατσούλης ευχαρίστησε τον κ. Μπουραντά για την εκτενή ενημέρωση και υπογράμμισε ότι  το Νοσοκομείο της Χαλκίδας και οι οδικοί άξονες με προτεραιότητα αντικειμενική στην παράκαμψη της Χαλκίδας είναι τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης περιόδου για τα οποία θα απαιτηθούν  εγρήγορση, κινητοποίηση και σκληρή διεκδίκηση. Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην Εύβοια δεν υπάρχουν περιθώρια άλλη υπομονής. Το κράτος χρωστά στην Εύβοια και συνεπώς δεν μπορεί να περιμένει άλλο από τους Ευβοείς παρά την αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσων δικαιούται ο νομός. Ανέφερε ότι το ζήτημα των διοδίων στο Σχηματάρι Χαλκίδα είναι η πρώτη ευκαιρία για να το καταλάβουν αυτό όλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό από την Εύβοια να πληρώνουν οι Ευβοείς όταν το Κράτος δεν έχει φτιάξει τους δρόμους της Εύβοιας.
Είναι βέβαιο ότι τα χρηματοδοτικά μέσα είναι περιορισμένα στην νέα προγραμματική περίοδο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναζητηθούν  ή καλύτερα να απαιτηθούν οι αναγκαίοι πόροι, τόσο για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας όσο και για τους οδικούς άξονες.
Τέλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ελέγχου και αξιολόγησης της εφαρμογής του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Περιφέρεια και την Εύβοια έτσι ώστε οι πόροι που θα πάνε στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση να πιάσουν τόπο και να γεννήσουν στέρεες δομές ανάπτυξης.
Ο κ. Κατσούλης θα επισκεφθεί σύντομα και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις και να διαμορφωθούν τεκμηριωμένες προτάσεις.
Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σίμωση  αναβλήθηκε για τις επόμενες  ημέρες προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για μία σε βάθος συζήτηση.
Οι συναντήσεις του κ. Κατσούλη με τους κοινωνικούς φορείς της Χαλκίδας και της Εύβοιας θα συνεχιστούν και την επομένη εβδομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου