Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Λαμία την Δευτέρα 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, έγινε η εκδήλωση ανακήρυξης των αντιπεριφερειαρχών για τη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά.
Στην ομιλία του ο Κώστας Χαϊνάς τόνισε :
“Οι περιφερειακές εκλογές του Μαίου έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως γιατί σηματοδοτούν το πέρασμα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην δεύτερη φάση της θεσμικής της ανασυγκρότησης, μετά την πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου. Γιατί τα θεσμικά ελλείμματα, τα κενά και η σύγχυση που επικρατεί σε πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, οι συγκρουόμενες αρμοδιότητες μεταξύ της αιρετής περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης, οι παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας στα περιφερειακά πράγματα, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης στον θεσμικό εκσυγχρονισμό και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο νέος θεσμός. Από την άλλη πλευρά τα οξυμένα προβλήματα της περιφέρειας, οι ξεχασμένες αλλά απαραίτητες υποδομές, η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, θέτουν επιτακτικά το πρόβλημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και κινητοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της”
Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους αντιπερειφερειάρχες σημείωσε :
"Στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες έχουν τις εξής επιλογές :
Από τη μια πλευρά είναι η συντηρητική πρόταση, μια κομματική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κου Σαμαρά, που το μόνο που τον ενδιαφέρει στη φάση αυτή, είναι η εκλογική διάσωση του κόμματός του, στα πλαίσια του γνωστού παιχνιδιού εντυπώσεων του νέου μικρού δικομματισμού.
Από την άλλη, είναι η πρόταση ενός αριστερού λαϊκισμού, στην οποία όμως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η κομματική καταγραφή και η αναγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια στενά κομματική αντιπαράθεση με διλήμματα που δεν αφορούν πρωτίστως την αυτοδιοίκηση.
Έτσι αντικειμενικά η δική μας πρόταση, η προοδευτική πρόταση για την Στερεά, αποτελεί την πιο πειστική, ρεαλιστική πρόταση για την διεκδίκηση της Διοίκησης της Περιφέρειας.
Ναι, καταθέτουμε την προοδευτική μας πρόταση γιατί δεν μας ενδιαφέρει καμιά εκλογική καταγραφή. Μας ενδιαφέρει να μας αναθέσουν οι πολίτες την ευθύνη της διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας. Ασφαλώς με συνεννόηση με όλες τις άλλες δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε βαθειά ότι η επίλυση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων απαιτούν συναινέσεις. Τα προβλήματα είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι και όχι οι άλλοι συνδυασμοί.
Έχουμε γνώση, έχουμε εμπειρία, έχουμε αποδείξει από την διαδρομή του κάθε υποψήφιού μας ότι έχουμε και αποτελεσματικότητα. Ζητούμε από τους πολίτες να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν με τις άλλες προτάσεις. Δεν ζητούμε να συμφωνήσουμε σε όλα. Αν όμως διαπιστώσουν έστω και μια μικρή διαφορά, υπέρ της δικής μας προοδευτικής πρότασης, τότε τους ζητούμε να μας δώσουν την δύναμη να διοικήσουμε την Περιφέρεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου