Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗ.


Εργάτρια σε Απορριμματοφόρο του Δήμου τραυματίστηκε χθες σοβαρά από ηλεκτροπληξία στο κέντρο της Κύμης. Ενώ πήγαινε να μετακινήσει κάδο απορριμμάτων ακούμπησε καλώδιο βρεγμένο το οποίο ως φαίνεται είχε ρεύμα αφού κρεμόταν από στύλο της ΔΕΗ. Πιθανόν πρόκειται για καλώδιο που είχε κάποιο φωτιστικό ή είχε κοπεί ενόψει των εκτελούμενων έργων ανάπλασης. Η τραυματίας κτύπησε στο πόδι και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κύμης. Το ατύχημα είναι εργατικό και ο Δήμος πρέπει να το δηλώσει και να κάνει  όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ούτε κουκούλωμα είναι δυνατόν ούτε στραβά μάτια. Το ατύχημα προκλήθηκε από τραγικές παραλήψεις κάποιων γιατί το ηλεκτροφόρο καλώδιο δεν ήταν ουρανοκατέβατο εκεί. Πρέπει να μάθουμε τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εντοπισμό και τη ποινική δίωξη των υπευθύνων. Γιατί κάποιος φταίει και μία ζωή κινδύνεψε.
Πριν ένα μήνα περίπου ένα ακόμη ατύχημα σε απορριμματοφόρο όχημα είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό άλλου εργαζόμενου. Επίσης και αυτό το συμβάν αποσιωπήθηκε. Ευχόμαστε να μην τριτώσει το κακό.
Η ασφάλεια των εργαζομένων και  η σωστή και τακτική συντήρηση  του εξοπλισμού, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η τήρηση των οδηγιών του Τεχνικού Ασφαλείας τον οποίο ο Δήμος ακριβοπληρώνει, όλα αυτά πρέπει να φροντίζονται πρώτα και πάνω απ΄όλα. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Τουλάχιστον τώρα ας γίνει μία αρχή και όχι κουκούλωμα και σιωπή περιμένοντας το επόμενο.
Είναι απορίας άξιο ότι η σιωπή που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή ενθαρρύνεται και από την σιωπή ή την άγνοια όσων που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να  έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο. Ας το κάνουν έστω και τώρα. Να ζητήσουν εξηγήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων και την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνεται και για την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των έργων. Με την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων δεν δικαιούται να παίζει κανένας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου