Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Η περιοδεία του μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη στη Στερεά Ελλάδα, Γιώργου Μαρίνου, στο Αλιβέρι, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με προεκλογική συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ.
Ο Γ. Μαρίνος αρχίζοντας την ομιλία του καλωσόρισε “ιδιαίτερα τους φίλους και τις φίλες που παίρνουν μέρος για πρώτη φορά, σε προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης” τονίζοντας πως “αυτό για μας έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτός ο προβληματισμός που αναπτύσσεται όλο αυτό το διάστημα από εργαζόμενους και εργαζόμενες, αυτή η αγανάκτηση  που τους πλημμυρίζει μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μέσα από τις συνέπειες που έχει αυτή η αντιλαϊκή επίθεση, αυτά πιάνουν τόπο και η λαϊκή σκέψη οδηγεί στην αναζήτηση ενός δρόμου και λέμε σε αυτούς τους φίλους ότι ο δρόμος που επιλέγουν να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, είναι αυτός, ο σωστός, ο αναγκαίος δρόμος που θα μας επιτρέψει την επόμενη περίοδο να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις.”
Παρακάτω πρόσθεσε πως “το επόμενο διάστημα πρέπει να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να θέσουμε το κεντρικό πρόβλημα. Σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει λύση. Αποδέσμευση από την ΕΕ, αυτή τη λυκοσυμμαχία. Αποδέσμευση με απόφαση του λαού μας. Αποδέσμευση όπου θα σου επιτρέψει, να αξιοποιήσεις κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, να αναπτύξεις πολύ σοβαρές οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς. Να αξιοποιήσεις την αγροτική παραγωγή, τον ορυκτό πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Να αξιοποιήσεις σύγχρονες δυνατότητες που έχεις, στη χημική βιομηχανία, στην αμυντική βιομηχανία, σε πάρα πολλούς κλάδους και τομείς της οικονομίας που σήμερα μαραζώνουν ή είναι στα χέρια των καπιταλιστών και γεννούν για αυτούς κέρδη. Υπάρχει μια κρίσιμη προϋπόθεση για να προωθηθεί τέτοια λύση αποδέσμευσης και σχέσεων αμοιβαία επωφελών με άλλα κράτη και λαούς. Πρέπει ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη να έχει στα χέρια του την εξουσία. Να έχει στα χέρια του τη διακυβέρνηση. Αυτό σημαίνει σύγκρουση, σημαίνει προετοιμασία. Σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις του. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η κάθε άλλη λύση, θα είναι χειρότερη από αυτές που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Αυτή η Εργατική Λαϊκή Εξουσία θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί το χρέος, δε το δημιούργησε ο λαός. Το χρέος το δημιούργησε η πολιτική που τάιζε, όλα τα χρόνια, το κεφάλαιο. Η πολιτική που διέθετε τεράστια κονδύλια για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αυτή η  Εργατική Λαϊκή Εξουσία μπορεί να προχωρήσει στη κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων.”


“Είναι μεγάλες οι δυνατότητες που έχει η χώρα μας, το παράδειγμα της Στερεάς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Έχεις εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου, έχεις τσιμεντάδικα, έχεις ναυπηγεία, έχεις μεταλλεία βωξίτη και άλλα δέκα πολύτιμα ορυκτά. Έχεις αμυντική βιομηχανία και βλέπετε ότι το ΣΕΛΜΑΝ έκλεισε, η ΝΕΟΣΕΤ έκλεισε, έκλεισε το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, έκλεισε η Μηχανική, μια σπουδαία παραγωγική μονάδα, που ο Εμφιετζόγλου έβγαλε τεράστια κέρδη, μονάδα που κατασκεύαζε πολύ εξειδικευμένες σωληνώσεις  χρήσιμες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Δηλαδή έχεις έναν τέτοιο πλούτο, τέτοιες δυνατότητες, και επειδή είναι στα χέρια των καπιταλιστών και λειτουργεί, προωθείται και οργανώνεται με κριτήριο το κέρδος, αντί να λύνει προβλήματα, οξύνει προβλήματα, περιπλέκει τη κατάσταση και οδηγεί τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια σε πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας, καταδικάζοντας ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες στη ανεργία ή στη μερική και προσωρινή απασχόληση. Έχουμε τεράστια δυνατότητα στην Ελλάδα, να αναπτύξουμε την αγροτική παραγωγή και οικονομία. Τέτοια πλεονεκτήματα είναι σπάνια, σε όλους τους τομείς. Στην κτηνοτροφία, σε παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα, όπως είναι τα ζαχαρότευτλα, το βαμβάκι, τα δημητριακά, ακόμη και ο καπνός. Μέσα, όμως, από τη Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, οδηγήθηκαν σε συρρίκνωση και η μικρή και μεσαία αγροτιά οδηγήθηκε σε ξεκλήρισμα. Μόνο με μια Εργατική Λαϊκή Εξουσία μπορείς να αναπτύξεις την κτηνοτροφία, μπορείς να αναπτύξεις παραδοσιακές και νέες καλλιέργειες και η Ελλάδα να γίνει σε πολλά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ΑΥΤΆΡΚΗΣ. Να αντιμετωπιστεί αυτό το χάλι, αυτή η κατάντια, των εισαγόμενων προϊόντων που έχουν κατακλείσει την ελληνική αγορά. Επομένως υπάρχει λύση. Αυτή τη λύση πρέπει να την υπερασπιστούμε, γιατί και αυτή η λύση συνδέεται με κάθε μάχη και πολύ περισσότερο στις μέρες μας με τη μάχη των Δημοτικών, των Περιφερειακών και των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο. Για ποιο λόγο; Γιατί για να διαμορφώσεις προϋποθέσεις για μια τέτοια φιλολαϊκή λύση. Πρέπει να συγκεντρώνονται δυνάμεις, να προετοιμάζονται δυνάμεις, να έχεις ισχυρό ΚΚΕ.”
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ακολούθησαν ερωτήσεις και προβληματισμοί από τους παρευρισκόμενους και προέκυψε ενδιαφέρουσα συζήτηση, για το πως πιο καλά προετοιμασμένοι όλοι να δώσουν, αυτή τη κρίσιμη πολιτική μάχη.
Ο Γ. Μαρίνος την Τετάρτη στις 5 Μάρτη θα ξαναεπισκευτεί το Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κύμη. Το πρόγραμμα της περιοδείας του θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου