Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 η προγραμματισμένη εκδήλωση προς τιμήν του γνωστού  ποιητή  και πεζογράφου    Γιάννη Σκαρίμπα.
Την εκδήλωση οργάνωσαν  ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου & Περιχώρων   και  οι «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα»
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου  εν μέσω  πλήθους κόσμου, η φιλόλογος  και Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου  Μαρία Θαλάσση –Γιατρά και ο εκπαιδευτικός Κώστας Μπαϊρακτάρης , πρόεδρος του συλλόγου « Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα» παρουσίασαν την προσωπικότητα και το έργο του γνωστού ποιητή, πεζογράφου, βιβλιοκριτικού, θεατρικού συγγραφέα, καραγκιοζοπαίχτη και  ιστορικού, που ταυτίστηκε με την πόλη της Χαλκίδας και έγινε γι αυτήν, ότι ο Παπαδιαμάντης για την Σκιάθο, ο Ιωάννου για την Θεσσαλονίκη, ο Καρυωτάκης για την Πρέβεζα.

Τον γενικό συντονισμό του όλου επιτυχημένου εγχειρήματος είχε η Ελένη Φωτιά , ενώ ποιήματα και πεζά του Σκαρίμπα διάβασαν o Γιώργος Τζάνης, ο Κώστας Μπιμπίκας, η Ελένη Ηλία και ο Θοδωρής Γκέκας.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης Ο Γιώργος Δρακούλης, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Γιώργος Ρούσσος και ο Γιώργος Ιακώβου ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα του Σκαρίμπα ενώ ευχάριστη έκπληξη για τους παριστάμενους  ήταν η παρουσία και η σύντομη παρέμβαση της θετής κόρης του Τασίας Σελέκου -Τσοπάνου.

(Σύνταξη κειμένου: Γιώργος Τζάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου