Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑ- ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 
Την Κυριακήν 1ην Δεκεμβρίου είς τόν Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθεί το εξάμηνο Μνημοσυνον Υπέρ της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού ΔΗΜΟΥ ΠΕΠΠΑ ΙΕΡΕΑ .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ :
Το Σάββατο 30 /11/2013 και ώρα 4:15 Θα τελεσθεί το Τρισάγιον και εν συνεχεία Εσπερινός 
Τήν Κυριακή 1/12/2013 και ώρα 7:15 π.μ. Θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία με το Μνημόσυνο .
Να σημειωθεί ότι η κεντρική Ενορία του Πατέρα Δήμου ήταν τα  Περιβόλια αλλα είχε λειτουργήσει και σε πολλές άλλες ενορίες της Περιοχής .


ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥ-ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Του Δημήτρη Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλωνος
Επειδή οδεύουμε στο τέλος της δημοτικής περιόδου και έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες των επίδοξων δημοτικών αρχόντων ενόψει  των εκλογών του Μαίου 2014 μας προβληματίζει η περιρρέουσα «αυτοδιοικητική εξουσιομανία». Θα ακούσουμε μεγάλα λόγια  από εκείνους που γνωρίζουν αλλά θέλουν να  κρύψουν την σημερινή τραγική πραγματικότητα των δήμων στην οποία έχουν συντελέσει αποφασιστικά και από την άλλη ονειροπόλοι αλλά μη γνωρίζοντες φαντάζονται ότι θα προσφέρουν σε τοπικές κοινωνίες αγγέλων και  σε αγγελικό τοπικό πολιτικό και διοικητικό σύστημα. Υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν αλλά νομίζουν ότι αρκεί να εμφανιστούν ονειροπόλοι για να ξεχάσουν οι άλλοι την πολιτεία τους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν αντί να καταναλώνουν την πολυπραγμοσύνη σε ποντικομαχίες γύρω από το «τυρί» της εξουσίας έβαζαν το μυαλό τους να σκεφτεί  και να αναζητήσει  στόχους, μεθόδους, ιδέες, προτάσεις και προγράμματα προσαρμοσμένα στον τόπο μας, απελευθερωτικά για τις κρυμμένες ή σκλαβωμένες δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, την νέα γενιά, τους νέους ανθρώπους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν όλοι αυτοί οι εν ενεργεία ή εν αναμονή τοπικοί άρχοντες καταλάβαιναν ότι σε κάποιες περιπτώσεις, αν όχι κατά κανόνα, η σημαντικότερη συνεισφορά τους μπορεί να είναι και η ενσυνείδητη απουσία τους από αυτές ακριβώς τις διεργασίες της τοπικής πολιτικής, η ενθάρρυνση όλων εκείνων που δεν έχουν δοκιμάσει την αποστολή του εντολοδόχου και έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ικανότητα να εκφράσουν την δημιουργική δύναμη της βιολογικής αλλά κυρίως της πολιτικής νιότης.
Είναι πράγματι σημαντικότερο και για ορισμένους και πιο γοητευτικό να μπορείς να αποτιμήσεις  τον χρόνο και την εμπειρία της δικής σου παρελθούσας αποστολής και να κοιτάζεις με καθαρότερο βλέμμα και πιο οξυδερκές τις τωρινές  καταστάσεις και τις πορείες που πρέπει να διαγράψει η κοινωνία και ο τόπος μεταδίδοντας ή καλύτερα καταθέτοντας αυτήν  ακριβώς την εμπειρία γνώσης και δράσης, ενθαρρύνοντας νέους διαχειριστές να φέρουν σε πέρας την δική τους αποστολή και εν συνεχεία να πορευτεί αυτή η αλυσίδα δράσης, εμπειρίας, εναλλαγής σε θέσεις ευθύνης, χωρίς  εξουσιομανίες  και ναρκισσισμούς, χωρίς παγιωμένους μηχανισμούς παραγωγής φθοράς και διαφθοράς, αλλά με αυθεντικό δημοκρατικό βίωμα σε μία σκεπτόμενη και δρώσα κοινωνία των πολιτών.
Θα πει κανείς ότι αυτά είναι ρομαντικές ουτοπίες. Ίσως, αλλά μπορεί να γίνει και περισσότερο δημιουργική και ρεαλιστική αυτή η ου-τοπική δημοκρατία μας από εκείνη που διαχειρίζονται ή απεργάζονται επαγγελματίες ή εξουσιομανείς «αυτοδιοικητικοί»

ΤΑ ΖΑΡΚΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                21 Νοεμβρίου 2013
 
Ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου Δημ. Θωμάς, ο ανάδοχος του έργου Γεώργιος Χρ. Καδδίτης και η επιβλέπουσα Ζαχίδου Χρύσα κατά την υπογραφή της σύμβασης.
 Ένα έργο πνοής και αναβάθμισης της τοπικής κοινότητας Ζαράκων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, υλοποιείται άμεσα.
Μετά την εξεύρεση των πόρων, την δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 173.307,98   ευρώ και την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, υπογράφηκε χθες η σχετική σύμβαση μεταξύ του ανάδοχου και του Δήμου.
 Από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 αρχίζουν οι εργασίες κατεδάφισης των παλαιών κτισμάτων ώστε να προχωρήσει αμέσως μετά η ανέγερση του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΡΑΚΩΝ.
Ένα καθολικό αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων, των εκπροσώπων τους και των φορέων της περιοχής, επιτέλους γίνεται πράξη.
Το χωριό αποκτά έναν σύγχρονο πολυχώρο, που θα λειτουργήσει ως κέντρο πολιτισμού , υγείας και συνάντησης των φορέων και των κατοίκων του.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή συνεπής με τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της απέναντι στο χωριό και τους ανθρώπους του, προχωρά στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου αναβαθμίζοντας τα Ζάρκα. Αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι παρά τις σοβαρές δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας, βαδίζει με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε, σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του χωριού και τους φορείς του, η συνέχεια να είναι ανάλογη.


Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευβοιας ενημερώνει  τους φίλους και τα μέλη του Πα.Σο.Κ. της ευρύτερης  περιοχής του Αλιβερίου ότι βασικός ομιλητής, της ανοιχτής πολιτικής συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ., στο Αλιβέρι («Nouveau Cafe», Σταύρος Κιούσης) ,θα είναι το μέλος της Κεντρικής επιτροπής ο σ. Αντώνης Λιάρος.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Ταεκβοντο Παίδων Κορασίδων 2013 (καλεντάρι) στην πόλη των Ιωαννίνων. Στην τελετή έναρξης παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ο Δήμαρχος της πόλης Φίλλιπος Φίλιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και πλήθος περιφερικών συμβούλων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι καλωσόρισαν αθλητές και συνοδούς και τόνισαν την μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάταση της πόλης καθώς και την σπουδαιότητα οργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων.
 Ο Αθλητικός Σύλλογος Αλιβερίου ήταν και εκεί παρών,  με 4 αθλητές/τριες. Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα.
Μπαμπάλης Γεώργιος(από τα αριστερά στα δεξιά) 4η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία -33kgr
Kόρρου Ματίνα 4η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία -37kgr
Χρούτας Αλέξανδρος 5η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία -41kgr
Μύρκος Σπύρος 7η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία -33kgr

Ευχαριστούμε θερμά τους προπονητές μας Κατσίκα Δημήτριο, Ποζαπαλίδη Κωνσταντίνο, για την πολύτιμη βοήθειά τους, τους γονείς για τη συμπαράστασή τους μα πάνω απ’ όλα τους αθλητές μας που αγωνίστηκαν με πάθος και αγάπη για το ταεκβοντο. Συγχαρητήρια παιδιά!!!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

Για δεύτερη φορά γίνεται λούης ο Κυβερνητικός
Εκπρόσωπος. Καλά περιμένουν σοβαρά να λύσει
ο Σίμος  το πρόβλημα; Γιατί δεν πάνε και στους άλλους
δύο κυβερνητικούς τον Συμεών και τον Μαρκόπουλο;
Γιατί αργεί η κινητοποίηση της "τοπικής κοινωνίας";
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ
XΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr

Κύμη, 20/11/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης  του Υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου στην Αντιδήμαρχο Κύμης κ. Αρετή Μπάτσα,  την Πέμπτη 21/11/2013, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, αναβάλλεται επ’αόριστον το κάλεσμα του σωματείου της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης προς τους πολιτικούς φορείς του Νομού, για κοινή συνάντηση και εξεύρεση λύσεων στα τεράστια και άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του εργοστασίου.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ

          

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ" ΤΟΥ κ. ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Νοεμβρίου 2013 κατά τη συζήτηση του θέματος της ίδρυσης ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πήγαν διαβασμένες. Αντέταξαν επιχειρήματα και υπέβαλαν προτάσεις για την σύννομη και κυρίως αποτελεσματική λειτουργία του νέου αυτού θεσμού που τον εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή έχοντας προηγουμένως ως δημοτική παράταξη κηρήξει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.  Η δημοτική Παράταξη "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" και ο επικεφαλής της κ. Γιάννης Σιαγιάννης υπέβαλαν μάλιστα πρόταση για Κανονισμό Λειτουργίας η οποία όπως την μελετήσαμε θεμελιώνεται στον ισχύοντα νόμο (άρθρο 2 ν.4071) αλλά και ενσωματώνει την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης από την τρίχρονη λειτουργία αυτού του θεσμού που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ευαίσθητων δημοτικών αρχών προτού κατοχυρωθεί νομοθετικά. Συμβουλεύουμε τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την έκνομη απόφασή της την οποία εξάλλου έλαβε με οριακή δάνεια πλειοψηφία και να επαναφέρει το θέμα με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και με βάση τον Κανονισμό που πρότεινε ο κ. Σιαγιάννης.                                  

                                   ΠΡΟΤΑΣΗ                                        
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Άρθρο 1 – Κανονισμός
Με τον κανονισμό αυτό ρυθμίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.  Ο κανονισμός αυτός εγκρίνεται, συμπληρώνεται και τροποποιείται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αξιολόγηση και έγκρισή του από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Κάθε κενό στον παρόντα κανονισμό που θα χρήζει σε ιδιάζουσα συγκεκριμένη  περίπτωση άμεσης αντιμετώπισης θα καλύπτεται με προσφυγή στις διατάξεις της  Ελληνικής Νομοθεσίας (ιδίως αρ.2 ν. 4071/2012), ή όλως επικουρικώς με απόφαση  της Διαπαραταξιακής και Εκτελεστικής Επιτροπής κατόπιν εισήγησης του Γραφειου Κοινωνικης Προστασιας του Δήμου.
Άρθρο 2 – Βασικές αρχές, σκοπός, παροχές.
Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο  δίκτυο δομών, πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου στον τομέα της Κοινωνικής  Πολιτικής. Στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων  του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και  κοινωνικής κρίσης. Επιδιώκει να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών  ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της  φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης  ατόμων και οικογενειών.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιωτών Αναγέννηση
ΘΕΜΑ: Συγκέντρωση τροφίμων για «Tο Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πλατανιωτών "Η Αναγέννηση" με την εκκλησία της Πλατάνας σας ενημερώνουν ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που διαμένουν στα 11 σπίτια του Οργανισμού αλλά και των οικογενειών που στηρίζει.
Προκειμένου ο ανωτέρω Οργανισμός να ξεκινήσει την κινητοποίηση για τη συγκέντρωση των τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης, θα ήθελε να έχει αρωγό στην προσπάθεια αυτή τους Δημότες Κύμης - Αλιβερίου διότι η ευαισθητοποίησή τους θα αποτελέσει μια σημαντική παρέμβαση καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες.
Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:
- Είδη υγιεινής (σακούλες απορριμμάτων, απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων,
απορρυπαντικά γενικής χρήσης)
- Είδη οικιακής χρήσης (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα,
βρεφικές πάνες)
- Συσκευασμένα είδη τροφίμων (μπισκότα, σάλτσα ντομάτας, δημητριακά, μπαχαρικά,
αλάτι, ξύδι, όσπρια, κρουασάν, μέλι-μαρμελάδες, πουρέ, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες,
άνθος αραβοσίτου, ζυμαρικά: κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, μακαρόνια κ.λ.π., αλεύρι,
κακάο, χυμούς.
Η συγκέντρωση των τροφίμων και άλλων ειδών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 22 / 11 / 2012.
Σημεία συγκέντρωσης:
Πλατάνα : Στο Παντοπωλείο της Παρασκευής Αποστολίδη.
Στο mini Market της Χαρούλας Τριανταφύλλου.
Παραλία Κύμης : Στο τσιπουράδικο "Το κουτούκι του Ασώτου"
Κυμή : Στο fast food "ΚΕΨΕΣ"

Στο καφέ - μπαρ "START"

ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ" ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Χθες το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με την απόλυτη πλειοψηφία η οποία επιτεύχθηκε δια μίας ψήφου συμβούλου της μειοψηφίας «πέρασε» την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. (Γεγονός άξιο προσοχής η συνεχής αδυναμία της πλειοψηφίας των 3/5 να μην επιτυγχάνει πλειοψηφίες του ½)  Σήμερα σε ηλεκτρονικό μέσο του «επικοινωνιακού πακέτου» των νέων οριζόντων λοιδορείται  η αντιπολίτευση γιατί δεν  ψήφισε την πρόταση. Αποσιωπείται όμως ότι η αντιπολίτευση κατέθεσε προτάσεις βελτίωσης και κυρίως κατοχύρωσης της πραγματικής κοινωνικής αποστολής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δηλαδή προτάσεις που αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην καταντήσει ο θεσμός αυτός προεκλογικό και ψηφοθηρικό τρικ μίας δημοτικής αρχής που επί 24 ώρες το 24ωρο ορέγεται ψήφους και έχει ξεχάσει παντελώς τον θεσμικό της ρόλο.
Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι παράνομη. Ο νομοθέτης θέλει τον θεσμό αυτό πραγματικά θεσμό αρωγής στους έχοντες ανάγκη και όχι βραχίονα πελατειακών συναλλαγών  και  «εμπορίου» της φτώχιας και του ανθρώπινου πόνου.  Για να το πετύχει έβαλε ως ασφαλιστική δικλείδα  την συγκρότηση εποπτικής διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία μετέχουν αναλογικά  όλες οι δημοτικές παρατάξεις και όχι δύο εκπρόσωποι της μειοψηφίας. Εάν δεν συγκροτηθεί και λειτουργήσει έτσι όπως το γράφει ο νόμος η διαπαραταξιακή επιτροπή  το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι παράνομο.
Προβλέπεται επίσης η εφαρμογή των διατάξεων του ΕΚΠΟΤΑ για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης που δεν επαρκούν μετά τις προσφορές των εθελοντών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος προμήθειας αγαθών. Η παράλειψη της σχετικής ρύθμισης καθιστά μη σύννομη τη συγκρότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Μία δημοτική αρχή που επί τρία χρόνια δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία αυτού του θεσμού κοινωνικής αλληλεγγύης και το κάνει μόνο προεκλογικά δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ούτε και το ηθικό ανάστημα να γίνεται τιμητής.
Εξάλλου όταν όλη την Ελλάδα την έχει γονατίσει η φτώχεια κανένα "κοινωνικό εκλογικό παντοπωλείο" δεν είναι ικανό να σε σώσει στις εκλογές. Ειδικά εκείνους που κατασπατάλησαν το δημοτικό χρήμα σε φιέστες, δημόσιες σχέσεις και θεατρινισμούς.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Αναβάλλεται το κάλεσμα του σωματείου της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης για την συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου  την Τρίτη 19 Νοεμβρίου λόγω της παρουσίας  του στην  Κύπρο στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη.
Το κάλεσμα ανανεώνεται για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 την ίδια ώρα.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Σωρεία παρανομιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κρατικής μηχανής με κακοδιαχείριση, μαύρες τρύπες, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος φέρνει στο φως η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική κρίση δεν περιόρισε και πολύ το... πάρτι της διαφθοράς και της σπατάλης, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο κατάφερε να αποτρέψει το οικονομικό έτος 2011 παράνομες δαπάνες 134,6 εκατ. ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού πολλές από αυτές επαναλαμβάνονται περιοδικά (π.χ. παράνομη μισθοδοσία, επιδόματα, συντάξεις κλπ.) ενώ παράλληλα «μπλόκαρε» πολλές ασύμφορες για το κράτος έως «ύποπτες» συμβάσεις για προμήθειες, έργα, παροχή υπηρεσιών κλπ., παράνομες μισθοδοσίες, προσλήψεις, αμοιβές κ.ά.
Επισημαίνοντας τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την κρισιμότητα της περιόδου, το ΕΣ «έκοψε» πολλές δαπάνες κρίνοντας ότι σε μια τέτοια φάση ξεπερνούσαν «το προσήκον μέτρο» επιστρέφοντας λογαριασμούς για γεύματα, φιλοξενίες, γιορτινές εκδηλώσεις, κινητά τηλέφωνα κλπ.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΥ


Ο πρώτος  μαραθώνιος  στο Δήμο  Κύμης-Αλιβερίου  είναι γεγονός, με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  μαραθώνιος  δυο κατηγοριών 2.000 μέτρων και  5.000 μέτρων  με την αιγίδα  του Επιμορφωτικού- εκπολιτιστικού  συλλόγου  Μονοδρίου.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη  από άτομα όλων των ηλικιών, ήταν μια μέρα γιορτής, είναι γεγονός ο πρώτος μαραθώνιος Μονοδρίου ένας θεσμός που θα καθιερωθεί.
Πολύ δούλεψαν εθελοντικά μέλη του συλλόγου για να στηθεί αυτή η διοργάνωση  ήθελε κόπο – χρόνο, έφεραν το έργο εις πέρας  με μεγάλη συμμετοχή και  μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση ήταν πραγματικά μια γιορτή για το Μονόδρυ  που τα τελευταία χρόνια αριστεύει  στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Στο τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Ελαιοτριβάρης μοίρασε αναμνηστικά στους  συμμετέχοντες,  για να θυμούνται  την πρώτη  διοργάνωση  μαραθωνίου στο Μονόδρυ που πέρασε κάθε προσδοκία ο αθλητισμός το όπλο του πολιτισμού  ο πολιτισμός ο καθρέφτης κάθε περιοχής  ….          
                          

                                       

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ο JOHNNY VAVOURAS… ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!! NOUVEAU CAFE ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11/2013, ΩΡΑ 10:30 μ.μ.



Μια έκπληξη μας περιμένει εκτάκτως  την Παρασκευή 22-11-2013,  σε μια φιλική συμμετοχή ο JOHNNY VAVOURAS… ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!! Ο Johnny Vavouras παίζει μόνος του Unplugged Ο Johnny Vavouras μαζί με την κιθάρα του unplugged κάνει ένα one-man show με τραγούδια από τη δεκαετία του 50 ως και τη δεκαετία του 80 και πέραν αυτής… Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει περισσότερα από 1500 τραγούδια rock n roll, blues, rock,ballads και πολλά άλλα. Αποτελεί πάντα έκπληξη ποια τραγούδια από αυτά θα επιλέξει για σας και πώς θα τα διασκευάσει, με στόχο πάντα τη διασκέδαση του κοινού. Support στη βραδια αυτη, η μεστη φωνη του Γιώργος Ιακώβου. Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χoρέψουμε !!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ "Η ΡΕΟΥΣΑ"
Έπεσε η στέγη στο κτίριο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού και πρέπει έστω και ΤΩΡΑ να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Η ζωντανή ιστορία του χωριού μας απαιτεί οι υπεύθυνοι να προστατεύσουν το κτίριο. Το Τοπικό Συμβούλιο να συνεδριάσει με τους συνεταίρους του Ελαιουργικού και να αναλάβει ο Δήμος την τύχη του. Υπήρχε ένα μικρό χρέος στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς.
Παλαιότερα οι εταίροι, εξ όσων γνωρίζουμε, είχαν αποφασίσει να παραχωρήσουν αφιλοκερδώς το κτίριο προκειμένου να δημιουργηθεί στο Αυλωνάρι ''Μουσείο Ελιάς''

Η ΡΕΟΥΣΑ θα σταθεί αρωγός σ΄αυτή την προσπάθεια. Να μην χαθεί η ιστορική μνήμη και τα νέα παιδιά να μην μαθαίνουν την ιστορία του χωριού μας μόνο από αφηγήσεις !

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ;

Περιχαρής ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ανακοινώνει την δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ως εξής: «Με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, πρόκειται να συσταθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Κοινωνικά Παντοπωλεία για την διευκόλυνση των ευρισκομένων σε δύσκολή κατάσταση  Δημοτών. Ο θεσμός μέχρι τώρα λειτουργούσε σε άλλη μορφή υπό την Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου και τώρα θα λειτουργήσει υπό τον Δήμο.  Λεπτομέρειες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»
Για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη ανάγνωση αυτό σημαίνει ότι έως τώρα η Μητρόπολη λειτουργούσε Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο με διαφορετική μορφή θα περάσει στον Δήμο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι αλλά έτσι καταλάβαμε.
Εάν η Μητρόπολη λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο μπορεί πράγματι να είναι με άλλη μορφή αλλά πάντως δεν το διατυμπάνισε ούτε το διαφήμισε προφανώς γιατί ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αρωγή στους έχοντες ανάγκη χωρίς κανένα αντάλλαγμα και καμία προϋπόθεση. Μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και χριστιανικής αγάπης.
Τα  ανακοινωθέντα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου δεν είναι δείγμα χριστιανικής αγάπης ούτε και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο θεσμός αυτός οργανώθηκε από πολλούς Δήμους και Περιφέρειες πολύ πριν το προβλέψει ο νόμος τον Απρίλη του 2012. Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Κανένας από την Δημοτική Αρχή δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προτείνει και να οργανώσει κάτι τέτοιο. Παράλληλα βέβαια πέραν της Εκκλησίας υπήρξαν και δράσεις αλληλεγγύης από Ομάδες Πολιτών. Όχι όμως από τον Δήμο και όχι τουλάχιστον με την μορφή αυτή.
Όταν το θυμάται έξι μήνες πριν από τις εκλογές και κυρίως όταν επισήμως η Δημοτική Αρχή έχει κηρύξει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας  μάλλον για άλλους σκοπούς το σκέφθηκε και όχι από αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και  χριστιανικής αγάπης. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Γιαυτό ας κρατήσει την ευαισθησία της έξι μήνες ακόμη κρυμμένη, να γίνουν οι εκλογές και μετά όποια Δημοτική Αρχή εκλεγεί μπορεί και πρέπει να οργανώσει τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Μέχρι τότε ας ενισχυθεί η δουλειά των εθελοντικών Ομάδων και κυρίως της Μητρόπολης  και της εκκλησίας η οποία εξάλλου έχει και την αποστολή και την έξωθεν καλή μαρτυρία και μπορεί να αγκαλιαστεί με αγάπη και προσφορά από όλους.

Στο ίδιο έργο δεν θα μείνουμε πλέον θεατές!!!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

Την Τέταρτη 13/11/2013, στην Βουλή ψηφίστηκε από πέντε κόμματα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας  με απώτερο σκοπό την εξόφληση δεδουλευμένων   των εργαζομένων των ΕΑΣ. 
ΜΟΝΟ ΤΩΝ 818 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΑΣ!
Υπάρχουν όμως και 55 εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού. Οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, τους οποίους η ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ έχει καταδικάσει εις θάνατον από ασιτία. Ο Πρόεδρος, κος Δεμίρης και ο Δ/νων Σύμβουλος, κος Χριστογιάννης, με την καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας,  εφευρίσκοντας διάφορα νομικά κωλύματα αρνούνται να πληρώσουν τους εργαζόμενους της ΗΜΚ, με  αποτέλεσμα να είναι  απλήρωτοι και στο έλεος του Θεού για το Έτος 2013 σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των ΕΑΣ που έχουν λάβει επτά μήνες (!) και τώρα θα εξοφληθούν.
ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΕΠΡΟΙ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ,    αυτοί τουλάχιστον έπαιρναν κρατικό επίδομα. Πραγματικά, προσπαθείτε να μετατρέψετε την Κύμη μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με 80% ΑΝΕΡΓΙΑ,σε κρανίου τόπο, κλείνοντας το μοναδικό εργασιακό και οικονομικό κύτταρο της περιοχής, την Ηλεκτρομηχανική. Δεν θα σας περάσει. Θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων.
Την Τρίτη 19/11/2013 και ώρα 11:00πμ εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο Υπουργείο Τύπου για να συναντήσουμε τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, καλώντας παράλληλα τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο Κώστα τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και τους Γ.Γ Περιφέρειας Κλέαρχο Περγαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά Αθανάσιο τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά Δημήτριο και τον πρόεδρο του εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ. Μπασινά Στέφανο για την εξεύρεση λύσεων που αφορούν :
Tη νομοθετική ρύθμιση που δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι θα περάσει από την βουλή για να διευθετηθεί το πρόβλημα πληρωμών που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους της ΗΜΚ.
Tην πρόταση που έχει καταθέσει το Σωματείο των εργαζομένων της ΗΜΚ για την απορρόφηση του εργοστασίου από το ΥΠΕΘΑ βάσει πρότασης του κ. Αβραμόπουλου.
Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της ΗΜΚ.

Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ να είναι πρώτοι στις απολύσεις και τελευταίοι στις  πληρωμές. Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να κλείνουν το εργοστάσιο της Κύμης για να «σωθούν» -δήθεν- κάποια άλλα.  Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ να χρησιμοποιούνταιως εξιλαστήρια θύματα και να θυσιάζονται στην πυρά της ανεργίας για να «σωθεί» -τάχα- η υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Ως πολιτικοί φορείς του Νομού που μαστίζεται από την ανεργία (Τσιμέντα, Ιντερκέμ, ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, Μηχανική, και τόσα άλλα κλειστά εργοστάσια), υποχρεούστε να πάρετε θέση και να βρείτε λύση. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η αδιαφορία σας. Όποιος απουσιάσει, ας αναλάβει και τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους της περιοχής Κύμης –Αλιβερίου γιατί η αντίδραση  και η έκταση που θα δοθεί θα είναι ΣΦΟΔΡΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.


Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στις 17 Νοέμβρη 1973 οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, όλοι οι Έλληνες Δημοκράτες έστειλαν με τον αγώνα και τη θυσία τους το ισχυρό μήνυμα ότι η Πατρίδα μας δεν μπορούσε να ζει άλλο κάτω από το ζυγό της χούντας των συνταγματαρχών και των εγχώριων και ξένων συμφερόντων που τη στήριζαν.
Στο χώρο του Πολυτεχνείου την ημέρα εκείνη, με σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε. Ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Τα μηνύματα της εποχής εκείνης είναι πάντα διαχρονικά και πρέπει να αποτελέσουν στάση ζωής για τη νέα γενιά.
Σήμερα που η ελληνική κοινωνία βάλλεται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την κρίση αξιών, σήμερα που η νέα γενιά της χώρας μαστίζεται  από πρωτοφανή ανεργία, σήμερα που απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας ενάντια στα φαινόμενα του νεοναζισμού και του ρατσισμού, σήμερα που η ελευθερία της πατρίδας μας από το σύγχρονο οικονομικό πόλεμο περνάει μόνο μέσα από την δική μας προσπάθεια οικονομικής αυτοδυναμίας και αυτοτέλειας ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ και ΕΥΘΥΝΗ  όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας ώστε να μην υπάρξουν «χαμένες γενιές».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ