Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΞΥΛΙΘΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ- ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Χρειάστηκαν είκοσι μέρες και μετά από  δεκάδες διαμαρτυρίες και τηλεφωνήματα  από πολλούς λουόμενους  προκειμένου να λειτουργεί έστω και το ένα ντους σε όλη την παραλία  Αγίου Γεωργίου Οξυλίθου.
Η καμπίνα που υπήρχε για να μπορούν να αλλάζουν οι λουόμενοι  κάπου μεταφέρθηκε όπως μάθαμε. Κάποια άλλη που κατασκευάστηκε δίπλα σε καντίνα για ευνόητους λόγους, μιας και φέτος δεν λειτουργεί η εν λόγω καντίνα  έχει εγκαταλειφτεί στο έλεος του θεού χωρίς πόρτες 
πνιγμένη στα χόρτα  όπως μαρτυρούν και οι  φωτογραφίες.
Οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί αυτή η εγκατάλειψη.
Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και όπως δήλωσε ο δήμαρχος θριαμβευτικά μάλιστα, θα είναι  και πάλι υποψήφιος φαντασθείτε και να μην ήταν.
Οι εικόνες μιλανε μόνες τους . Κρίμα τις ομορφιές του τόπου μας
Με τέτοια χάλια όμως  όχι επισκέπτες δεν θα έρθουνε στην περιοχή αλλά θα φύγουμε και εμείς οι ίδιοι

                                                 Ένας απλός πολίτης       

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                   28/06/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε ανανεωμένο και ευχάριστο  περιβάλλον, θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου – Λυκείου Κύμης.
Ολοκληρώθηκαν έντεχνα οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του πεπαλαιωμένου κτιριακού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ,  δαπάνη την οποία εξασφάλισε ο δήμος από το Υπουργείο Παιδείας.
Στο ιστορικό κτίριο του Λυκείου Κύμης εκτελέστηκαν εργασίες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του, την προστασία του και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του.
Οι εργασίες αφορούν στη μόνωση της οροφής, στην αλλαγή των κουφωμάτων, στον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό καθώς και ελαιοχρωματισμούς των αιθουσών διδασκαλίας, στην κατασκευή τουαλετών τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και στον προαύλιο χώρο καθώς και την κατασκευή κυλικείου. 
Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτιρίου αναδείχθηκε με την αποκάλυψη της πέτρας στην πρόσοψη του και τον ενιαίο χρωματισμό  του παλαιού κτιρίου του Λυκείου και της νεώτερης προσθήκης του κτιρίου του Γυμνασίου.
Πολλές από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκτός της σύμβασης του έργου, (όπως π.χ. οι ελαιοχρωματισμοί του κτιρίου του Γυμνασίου, επιφάνειας  περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων, κτλ) και εκτελέστηκαν με δαπάνη του Δήμου.
Όλες  οι εργασίες και οι βελτιώσεις που έγιναν ήταν απαραίτητες, ώστε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη εκπαιδευτική κτιριακή μονάδα με τις όσο το δυνατό πιο σύγχρονες προδιαγραφές.




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

                                                      Αλιβέρι, 28-6-2013
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
                                                                                    ΠΡΟΣ
                                                                                    ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
                                                                                    κ. Δ. ΘΩΜΑ
Θέμα: Να σταματήσει ο αποκλεισμός του δικαιώματος της Αντιπολίτευσης να εκθέτει τις θέσεις και απόψεις της, από τον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Δήμου.

κ. Δήμαρχε,
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, και μάλιστα δημόσια, είχαμε θέσει το θέμα της λειτουργίας του Ιστότοπου (site) του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Είχαμε τονίσει ότι η ηλεκτρονική πληροφόρηση που παρέχει ο Δήμος πρέπει να διέπεται απ το ελάχιστο της Δημοκρατίας και του πλουραλισμού των απόψεων
Ότι ο Δήμος δεν εκφράζεται στον τομέα της ενημέρωση μόνο απ’την Συμπολίτευση. Αλλά απ’ ο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το όργανο Διοίκησης το οποίο απαρτίζεται από Δημοτικές Παρατάξεις με παρουσία, θέσεις και αρχές.
Οι θέσεις λοιπόν αυτών των Παρατάξεων έπρεπε να προβάλλονται κατ’ ελάχιστο απ’τον ιστότοπο του Δήμου, όπως στα πλαίσια ομαλής λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης σε πολλούς Δήμους συμβαίνει.
Για να έχει δυνατότητα ο πολίτης να κρίνει και να συγκρίνει.
Δυστυχώς εσείς έχοντας πλήρως ιδιοποιηθεί το βήμα αυτό της ενημέρωσης του Δημότη, το διαχειρίζεσθε κατά το δοκούν και κυρίως για την μονομερή και αποκλειστική προπαγάνδιση των προσωπικών σας θέσεων.
Όλα δε αυτά πληρωμένα με το υστέρημα των Δημοτών, κατά παράβαση της Δημοκρατικής δεοντολογίας αλλά και των σχετικών οδηγιών του Υπ. Εσωτερικών.
κ. Δήμαρχε,
αυτή η παρέκκλιση δεν τιμά το Δήμο, πολύ δε περισσότερο εσάς προσωπικά.
Σας καλούμε, έστω και τώρα, να αποδεχθείτε το αυτονόητο. Οι θέσεις της Αντιπολίτευσης – δικαιωματικά– να παρατίθενται απ’τον Ιστότοπο του Δήμου προς ενημέρωση των Δημοτών.
Συνημμένα του παρόντος εγγράφου αποστέλλονται τα τελευταία Δελτία τύπου της Αντιπολίτευσης.
κ. Δήμαρχε,
Είναι προφανές ότι αν δεν κινηθείτε με αίσθημα ευθύνης έναντι της ενημέρωσης των Δημοτών αλλά και του Δημοκρατικού πλουραλισμού, θα είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα δέοντα.

                                                                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

                                                                        ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ κ.ΘΩΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τι θα περίμενε κανείς από  έναν Αυτοδιοικητικό άνδρα του οποίου οι πράξεις, οι παραλήψεις αλλά και η κάκιστη Δημοτική συμπεριφορά τίθενται σε Δημόσια κριτική.
Μια πρώτη σκέψη είναι να αναλάβει τις ευθύνες του με παρρησία και να ομολογήσει τα πάμπολλα κενά της Δημοτικής του διαχείρισης υποσχόμενος αλλαγή στροφής στο “Mea culpa”.
Μια δεύτερη σκέψη είναι να το παίξει “τρελίτσα” και να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα ή στο Προφήτη Ηλία.
Η πρώτη σκέψη δεν είναι μόνο ορθή αλλά και επιβεβλημένη. Αν σέβεσαι την εντολή των πολιτών.
Η δεύτερη σκέψη είναι χαρακτηριστικό των ανεπαρκών και απομυθοποιημένων πια Δημάρχων οι οποίοι πιστεύουν ότι με επικοινωνιακές ανακρίβειες και αοριστολογίες μπορούν να καλύψουν την διαχειριστική ανεπάρκεια και πολιτική ανικανότητά τους.
Αυτού του τύπου οι Δήμαρχοι – στην περίπτωση μας ο κ. Θωμάς – γνωρίζουν η αν δεν το γνωρίζουν να μάθουν ότι την  19η/6/2013 κλιμάκιο Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν την Κύμη και συγκεκριμένους χώρους και έργα. Και βέβαια για μερικούς απ αυτούς τους χώρους   η Αντιπολίτευση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.
Γνωρίζει επίσης ο κ. Θωμάς ότι οι καταγγελίες και οι περιγραφές  είναι ακριβέστατες, οι χώροι και ο χρόνος επίσης και ότι η κατάσταση αποπνέει παραβατικότητα και υγειονομική και περιβαλλοντική “εγκληματική” αδιαφορία.
Καλό είναι λοιπόν να αλλάξει “ρότα” γιατί θα βρεθεί προ εκπλήξεων.
Ξέρει καλά ο κ. Θωμάς ποιος διακρίνεται μονίμως αλλά και με ένταση εσχάτως, για συκοφαντική και προσβλητική συμπεριφορά.
Ο κ. Θωμάς θα πρέπει να τοποθετείται με βάση τον έως σήμερα απολογισμό του και όχι με βάση τους μελλοντικούς προγραμματισμούς των υποχρεωτικών αποκαταστάσεων των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ που είναι απαίτηση της Περιφέρειας και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ"



Επειδή τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά των αρμοδίων στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου έχουν βελτιωθεί και απαντούν εγκαίρως στις αιτιάσεις και στις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης  αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις- απαντήσεις σε πάγια, μονότονα και ίσως κουραστικά ερωτήματα και αιτήματά της. Για παράδειγμα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς   ή παροχή άλλων πληροφοριών που επίμονα αρνείται ή παρέχει με το σταγονόμετρο ο Δήμος. Οι καταγγελίες του Γιάννη Μπενάκη εκ μέρους των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης» τσίγκλισαν το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αυτή την αρμόδια Διεύθυνση της Εύβοιας να επιληφθεί και να ενημερώσει σχετικά και τον Υπουργό Εσωτερικών. Τα δύο έγγραφα που έπεσαν στα χέρια μας προμηνύουν εξελίξεις. Εκτός εάν όλα έγιναν μέσα στο γράμμα και το πνεύμα του νόμου.





ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η ΜΥΡΩΔΙΑ...ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟ "ΛΑΛΑ ΤΟ!!!"
Γράφουν εγκαινιάζοντας την συνεργασία με το Λαλα το!!! οι  "Αρμόδιος και Αριστογείτων"

Σε δέκα μήνες στην χώρα εκείνη μεταξύ των άλλων εκλογών θα έχουν και δημοτικές εκλογές. Σε Δήμο της επαρχίας των «Καλών  Βοδιών» ο οποίος φημίζεται για την τολμηρή  και ευρηματική του Δημοτική Αρχή αλλά και τους ευπροσήγορους σε «έξυπνα» ψηφοθηρικά τεχνάσματα κατοίκους  όλο και πιο πολλοί «δημοαυλικοί» συζητούν και διαδίδουν μη μπορώντας να κρύψουν τον θαυμασμό τους για το μεγάλο κόλπο του αξεπέραστου και ασύγκριτου Δημάρχου τους. Έχει λένε κρατήσει χρήματα – εννοούν προφανώς εκείνα του δημοτικού ταμείου- για να τα ρίξει από τον Αύγουστο και μετά σε έργα. Θα κάνει τόσο έργα, γιατί τα λεφτά είναι πολλά – λένε ένα νούμερο που τους φαίνεται μεγάλο αλλά δεν ξέρουν ότι αυτό είναι ψίχουλο- και θα σαρώσει όλους τους ψήφους!!! Δεν θα υπάρχει αντίπαλος. Και αν υπάρχει θα πάει άπατος.
Αυτά λένε και φαντάζονται αραχτοί στα καφενεία να πέσουν στα έργα  εάν είναι εργολάβοι, μαγαζάτορες, βενζινάδες, λιπαντοπώλες κ.ο.κ. γιατί ο καθένας στο μυαλό του έχει την δική του τσέπη για να αρπάξει όσα γίνεται περισσότερα. Αλλά και οι υπόλοιποι θαμώνες θυμούνται στον δρόμο που για χρόνια έμεινε άστρωτος, θυμούνται το αυθαίρετο που κάποιος το ξέρει αλλά πρέπει να το ξεχάσει, θυμούνται τον γείτονα που πρέπει να τον στριμώξουν  γιατί δεν είναι τόσο φανατικός οπαδός ή έχει μικρό ελάχιστο σόϊ. Θυμούνται όλα αυτά που έχουν μάθει πάππου προς πάππου να  ανταλλάσουν στις εκλογές και μάλιστα στις δημοτικές.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ κ.κ. ΜΠΕΝΑΚΗ-ΚΟΥΚΗ-ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                           27/06/2013

Με μία αμφιβόλου προελεύσεως χώρου και χρόνου φωτογραφία, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Πολίτες Αυτοδιοίκησης», «Δυναμική Πορεία» και «Ενεργοί Δημότες» που δημοσίευσαν με επιστολή τους στο διαδίκτυο και αφορά τον ΧΑΔΑ στην Κύμη, προσπαθούν να αποδείξουν τα αναπόδεικτα.
Τα θέματα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελούν για τη σημερινή Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται με έργα και όχι με λόγια, πολύ δε περισσότερο όχι με αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα.
Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Από πέρυσι εφαρμόζεται σε όλο το Δήμο, με μεγάλη επιτυχία, η ανακύκλωση απορριμμάτων.  Επίσης, από τους 8 ΧΑΔΑ των πρώην 5 Δήμων, έχουν καταργηθεί 6 εξ’αυτών και έχουν αποκατασταθεί οι 4, από την ανάληψη της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ προγραμματίζεται και η κατάργηση και αποκατάσταση των 2 που εναπομένουν ενεργοί, στην Κύμη και το Αλιβέρι Έργα για τα οποία έχουν εξασφαλισθεί από το ΕΣΠΑ 2.600.000 €.
Στους εναπομείναντες εν λειτουργία ΧΑΔΑ Κύμης και Αλιβερίου πραγματοποιούνται όλες οι δυνατές και απαραίτητες εργασίες προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.
Εκείνοι όμως οι οποίοι σήμερα καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για διθυραμβικά δελτία τύπου σχετικά με το θέμα, ας μας απαντήσουν:
1. Ποιες ενέργειες και προτάσεις έκαναν για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτά τα 2,5 χρόνια;
2. Ποιοι ήταν εκείνοι που προέβαλαν κάθε εμπόδιο για την οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων, παραπληροφορώντας τους δημότες για τους ΣΜΑ και την κινητή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων;
3. Πώς θα δικαιολογήσουν τη στάση τους όταν ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και οι δημότες του, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν δυσβάσταχτα τέλη για τη μεταφορά των απορριμμάτων  σε μακρινές περιοχές ή τεράστια πρόστιμα από την παράταση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ;
Ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το θέμα και ας αποδείξουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για το δημότη και το περιβάλλον συμμετέχοντας στα προβλήματα, προτείνοντας λύσεις και ενώνοντας  τις δυνάμεις τους  όχι πολεμώντας ανεμόμυλους ως νέοι Δον Κιχώτες, αλλά προς όφελος του τόπου.

Δημοσιεύματα αυτού του τύπου δεν αγγίζουν τη Δημοτική Αρχή και προκαλούν τουλάχιστον τη θυμηδία των δημοτών, που επιδιώκουμε πάντα να  είναι πολύ καλά ενημερωμένοι και να  μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τους κοιτάμε κατάματα.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΕ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΚΥΜΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                27/06/2013

Ένα πλούσιο μουσικό τριήμερο διοργανώνεται από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στο Αλιβέρι και την Κύμη.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη χορωδία Αλιβερίου αφιερωμένη στο μεγάλο δημιουργό και συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων. Την πρώτη βραδιά θα συμμετάσχουν χορωδίες από τη Νάουσα το Βόλο, την Καλαμάτα και τη Χαλκίδα, ενώ τη δεύτερη θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους οι χορωδίες από το Άργος την Κύμη και το Πέραμα.  Οι δύο αυτές βραδιές είναι αφιερωμένες στον Μάριο Τόκα και το Μάνο Λοϊζο.

Το μουσικό τριήμερο επιμελήθηκε ο συντοπίτης μας, μαέστρος Μιχάλης Κοκκίνης.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ- ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
26/6/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Απόσπασμα του ενιαίου Δελτίου)



Αυτή ήταν η τραγική κατάστασή της χωματερής της Κύμης την Παρασκευή 18/6/2013. Παρά τα διθυραμβικά δελτία τύπου για την «επιχειρούμενη προστασία» του περιβάλλοντος από την Δημοτική Αρχή, η πραγματικότητα είναι ζοφερή και επικίνδυνη.
Με ορατή απειλή πλέον για την υγεία των πολιτών – καταναλωτών. Με την  χωματερή χειρότερη τριτοκοσμικής κατάστασης. Με εκτεθειμένα σε άμεσο κίνδυνο φωτιάς τα από καιρό σωρευμένα απορρίμματα. Με εξάπλωση των ορίων της χωματερής βορειανατολικά και την απόθεση των απορριμμάτων στο παρακείμενο ρέμα – σύγκλινο, με κίνδυνο για την φραγή ροής των όμβριων υδάτων.

Απαιτούνται άμεσα και επείγοντα μέτρα – οι όποιες δικαιολογίες ωχριούν μπροστά στις εικόνες – αλλά και επανοριοθέτηση του ΧΑΔΑ (πρωτοβουλία Δήμου αλλά και Δασαρχείου Αλιβερίου) εν όψει της μελλοντικής οριστικής διευθέτησης.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα έναντι της εικονικής που παρουσιάζει ο κ. Θωμάς.
Και αυτή η εικόνα δεν μας ταιριάζει. Χρέος των  ελεγκτικών μηχανισμών να κάνουν το καθήκον τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΥΜΗΣ. "ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
26/6/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 (Απόσπασμα του ενιαίου Δελτίου)

Αυτή είναι η δεξαμενή συλλογής των λυμάτων η οποία βρίσκεται παραπλεύρως της Επαρχιακής οδού Παραλίας Κύμης – Κύμη.
Κατατοπιστικά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα λύματα πηγαίνουν ανενόχλητα δια του ποταμού στην Παραλία της Κύμης, όπου ανυποψίαστοι πολίτες κάνουν χρήση της θάλασσας.
Ότι τα φρεάτια επίσκεψης  δεν υπάρχουν, όντας κατεστραμμένα από καιρό με αποτέλεσμα η εστία ρύπανσης να είναι αφόρητη και ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλος.
Είναι να απορεί κανείς με αυτή την «εγκληματική» αδιαφορία του Δημάρχου προσωπικά μέσα στην ίδια του την πόλη. Τι να σκεφτεί κανείς για το υπόλοιπο του Δήμου…;

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα έναντι της εικονικής που παρουσιάζει ο κ. Θωμάς.
Και αυτή η εικόνα δεν μας ταιριάζει. Χρέος των  ελεγκτικών μηχανισμών να κάνουν το καθήκον τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
26/6/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Απόσπασμα του ενιαίου Δελτίου)

Επί χρόνια η παραβατικότητα ανενόχλητη και ασύδοτη. Χωρίς μελέτες, χωρίς άδειες και εγκρίσεις, χωρίς ονομαστικό έργο που να αφορά το ίδιο το γήπεδο, με άδηλους πόρους και πιστώσεις, με αφαίμαξη του αμμοχάλικου των ποταμών της περιοχής.
Με τον απέναντι λόφο - όπου και η εκκλησία του Προφήτη Ηλία - βαριά τραυματισμένο από τις κατολισθήσεις που προήλθαν από άστοχες και βλαπτικές πρακτικές, να θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ναού.
Η επιχειρούμενη μετατόπιση του γηπέδου προς τις κερκίδες – με αυτόν τον επικίνδυνο και ερασιτεχνικό τρόπο – εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους στερεότητας του ανάγλυφου της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η Δημοτική Αρχή έως σήμερα κωφεύοντας στις εκκλήσεις μας αλλά και σε πλήθος δημοσιευμάτων σχετικών με το θέμα, διαπράττει βαρύτατο ολίσθημα και αποδεικνύεται αδιάλλακτη παραβατικώς, στη διαχείριση Δημοτικών θεμάτων.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λοιπόν άμεσα θα πρέπει να προτάξουν το Δημόσιο αλλά και τελικά το Δημοτικό συμφέρον..............

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα έναντι της εικονικής που παρουσιάζει ο κ. Θωμάς.
Και αυτή η εικόνα δεν μας ταιριάζει. Χρέος των  ελεγκτικών μηχανισμών να κάνουν το καθήκον τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ κ.ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Πρόεδροι Τ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Συντονιστική Επιτροπή
                                                                                                                     ΠΡΟΣ:                                                                                κ. Γερακούδη                                                                                   
Κυρία Γενικέ,
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για να επιλύσουμε τα  προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στην άσκηση των καθηκόντων μας αποφασίσαμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες  να συγκροτήσουμε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εκτός των άλλων ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσει εγγράφως και προφορικά, τόσο εσάς ως Ελεγκτή νομιμότητας, όσο και κάθε άλλο Φορέα της Πολιτείας.
Ήδη με δελτίο τύπου το οποίο και σας έχουμε αποστείλει, έχει γίνει μια πρώτη αναφορά στα προβλήματα αυτά.
Κα. Γενικέ σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
1. Ο κ.Δήμαρχος με κάθε τρόπο, προσπαθεί να απαξιώσει το θεσμό του Προέδρου (Θεσμό με σαφείς αρμοδιότητες, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα), γιατί τον θεωρεί εμπόδιο στα σχέδια και τις επιθυμίες του.
2. Δεν μας έχει χορηγήσει την πάγια προκαταβολή, η οποία κάθε χρόνο εγγράφεται στον προϋπολογισμό, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Ν. 3852/2010. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για το πιο απλό καθημερινό πρόβλημα των χωριών μας, να προσφεύγουν οι κάτοικοι στον Δήμο αφού εμείς δεν μπορούμε να το επιλύσουμε, απομειώνοντάς μας στα μάτια των συγχωριανών μας.
 3. Δεν μας έχει αποδώσει τα έσοδα που αναλογούν από την αιολική ενέργεια στις Τ.Κ. Κοσκίνων-Αργυρού-Ζαράκων-Πρασίνου, δεν γνωρίζουμε τι δικαιούται το κάθε χωριό, που και πως διατίθενται τα εν λόγω έσοδα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Δ. ΘΩΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


ΠΗΓΗ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:  kimanews.gr

Σε μια συγκέντρωση την Κυριακή 23-06-13, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς, ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο συνδυασμός του θα κατέβει στις εκλογές. Αυτή η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Κύμη και συγκεκριμένα στο κέντρο Αγνάντι. Εκεί προσήλθαν 150 καλεσμένοι δημότες που είναι πιο κοντά στον συνδυασμό από τον Δήμο Κύμης και Δήμο Κονιστρών. Ο Δήμαρχος πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους του, αλλά και συμβούλους και προέδρους της περιοχής, ανέλυσε τα πεπραγμένα του αλλά και τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Αποκάλυψε ότι από πρώτη Σεπτέμβριου θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της Κύμης. Ένα έργο αξίας ενός εκατομμυρίου. Μίλησε για την αντιπολίτευση που το μόνο που την απασχολεί είναι να μηδενίζει τα πάντα και να κοιτά μικροπολιτικά τον τόπο. Την συγκέντρωση έκλεισε μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα όταν ανακοίνωσε ότι οι Νέοι Ορίζοντες θα είναι παρόντες στις επόμενες εκλογές. Το Καράβι των Νέων Οριζόντων, ξεκινά από σήμερα και επίσημα την προεκλογική του προσπάθεια, βάζοντας ως στόχο την επόμενη πενταετία. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ Φ.Α.Π. ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011-2013

Νέες τιμές της εφορίας σε 457 εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού περιοχές ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι οποίες, με βάση την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Μαυραγάνης, θα ισχύσουν αναδρομικά από το 2011, αποκλειστικά και μόνο για την επιβολή του ΦΑΠ των ετών 2011-2013 (όχι δηλαδή για μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ).
Για την περιοχή της Νότιας Εύβοιας οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο έχουν ανά δημοτική ενότητα ως ακολούθως:
Αυλώνος 10,00 Ευρώ/τμ
Δυστίων 10,00  Ευρώ/τμ
Καρύστου, 10,00  Ευρώ/τμ
Κοιν.Καφηρέα 06,00  Ευρώ/τμ
Κονιστρών 10,00  Ευρώ/τμ
Κύμης      11,00  Ευρώ/τμ
Μαρμαρίου  15,00 Ευρώ/τμ
Στυραίων  12,00 Ευρώ/τμ
Ταμυναίων, 10,00 Ευρώ/τμ


ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Δ/νση Δασών και τα Δασαρχεία του Ν. Εύβοιας εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας έτους 2013 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σκοπός  του προγράμματος είναι η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, η πρόληψη και καταστολή δασικών και αγροτικών ανομημάτων και ο άμεσος έλεγχος καταγγελιών.
Για την εφαρμογή του προγράμματος οι δασικές Υπηρεσίες θα λειτουργούν μέχρι  την   31-10- 2013  όλες τις ημέρες της εβδομάδας με ωράριο λειτουργίας   από τις 07:00 έως τις  22:00.
Καθημερινά διενεργούνται περιπολίες στα  δάση όλο το 24/ωρο.
Καλούμε όλους τους φορείς και πολίτες να σταθούν αρωγοί στο έργο των δασικών Υπηρεσιών για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων ενημερώνοντας για καταστροφές των δασών που υποπίπτουν στην αντίληψή τους άμεσα στα τηλέφωνα :
ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ : 1591
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ : 2221084221
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : 2221084444
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ :     2227031218
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ :    2226052234
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ : 2222022208 ή 2223023715
Τα δάση είναι η ζωή μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα προστατέψουμε.
                                              


Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΕΪΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο ΣΙΜΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΜΠΗΚΕ.

Με τους δύο Συμεών- Σίμο Κεδίκογλου η Εύβοια στην Νέα Κυβέρνηση επί της ουσίας δεν έχει να περιμένει πολλά. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραμένει ο Σίμος με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες μετά το φιάσκο και το μαύρο της ΕΡΤ. Ο νιόπαντρος Συμεών  ορκίζεται αύριο Υφυπουργός Παιδείας. Το πρώτο που μπορεί να περιμένει η Εύβοια από το Συμεών είναι να  πάρει την Έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από την Λαμία και να την φέρει στην Χαλκίδα.

Δεν πρέπει να  ξεχνάμε από την περιοχή μας έλκει την καταγωγή του και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος. Κάτι είναι και αυτό.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού
Αρ. 4/21-6-2013

Δημοσιεύτηκε σήμερα, 21/6/2013, στην «Διαύγεια» (ΑΔΑ: ΒΕΖΑΟΡ10-ΡΨΑ) η αρ. 2526/97154/19-6-2013 απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού (ΔΙΠΕΧΩΣ) Στερεάς Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με τελικό υπογράφοντα την Γ.Γ. κα Καλλιόπη Γερακούδη.
Με την απόφαση αυτή απορρίπτεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Δημιουργία Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλωσίμων-Κομποστοποίησης» που είχε υποβάλει ο (πρώην) ΦΟ.Δ.Σ.Α. Νότιας Εύβοιας και αφορούσε την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στην «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών.
Συνεπώς, η συγκεκριμένη απειλή για τα χωριά μας, τον τρόπο ζωής, το περιβάλλον, τα δάση μας, όπως εκδηλώθηκε με την συγκεκριμένη μελέτη (που είχε παραληφθεί με την απόφαση 16/2012 του ΦΟ.Δ.Σ.Α.) έχει πρακτικά εκλείψει.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την δικαίωση του αγώνα των κατοίκων των χωριών μας, όπως οργανώθηκε και όπως διεξήχθη, με ανυποχώρητη ένταση και συνέπεια, από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, μέσα από την Συντονιστική μας Επιτροπή.
Στις αιτιολογίες της απόφασης της ΔΙΠΕΧΩΣ βασική θέση κατέχουν οι γνωμοδοτήσεις και τα έγγραφα των αρμοδίων δασικών υπηρεσιών, όλων των βαθμίδων, οι οποίες, ξεκινώντας από το Δασαρχείο Αλιβερίου, επισήμαναν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης στην «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών και αρνήθηκαν να συνταχθούν με τις παρανομίες του δημάρχου Θωμά.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

Διαβάσαμε την καταγγελία της αντιπολίτευσης για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στις εισηγήσεις λόγω και της μεσολάβησης των τριημέρου της αργίας. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Πολύ φοβόμαστε ότι δεν είναι ούτε η τελευταία. Εάν υπήρχε τρόπος να είχαν καταργηθεί και οι αντιπολιτεύσεις και τα συμβούλια. Να αποφάσιζε για όλα το οικογενειακό συμβούλιο όπως επί εποχής Σαντάμ Χουσεϊν.
Ακόμη όμως και να είχαν δοθεί εισηγήσεις αυτό δεν θα είχε καμία σημασία, τουλάχιστον για τα θέματα τα οποία εισηγείται στο Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή ή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Είμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις  εντός μισής ώρας σε κάθε επιτροπή; Μόνο εάν τα μέλη τους έχουν τσιρότο στο στόμα  ή τους έχει κοπεί η γλώσσα.
Όσο για την σοβαρότητα των θεμάτων ο καθένας διαβάζοντας τον κατάλογο το καταλαβαίνει. Αρκετά από αυτά είναι πολύ σοβαρά και ίσως έπρεπε να γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε ξεχωριστή και όσο γίνεται πιο ανοικτή συνεδρίαση. Ιδίως εκείνα που θα χαράξουν το μέλλον της περιοχής για πολλά χρόνια. Είναι ακριβώς εκείνα που επιμελώς θα κρυφτούν για να προχωρήσουν λύσεις παρασκηνίου, λαμογιάς και κυρίως  καταπάτησης του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας.
Και συ δήθεν ή πράγματι ανυποψίαστε δημότη συνέχισε να κοιμάσαι ή να θαυμάζεις τα θεσπέσια κορμιά παρέα μια φραπεδιά στην παραλία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Κριεζά , την  25  του μηνός Ιουνίου   2013, ημέρα  Τρίτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων   στα παρακάτω   θέματα  της ημερήσιας διάταξης.
ΘΕΜΑ 1o: Συζήτηση για το θέμα της υποβάθμισης του Υπολιμεναρχείου Καράβου
ΘΕΜΑ 2: Συζήτηση σε σχέση με τους ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι
ΘΕΜΑ 3o: Προτάσεις για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας
ΘΕΜΑ 4o: Τροποποίηση ορίων οικισμού Αγίου Λουκά Δ.Ε. Ταμυνέων
ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση Α΄Σταδίου ΄΄Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) πρώην Δήμου Δυστίων Ν.Ευβοίας΄΄
ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση Α΄Σταδίου ΄΄Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) πρώην Δήμου Αυλώνος Ν.Ευβοίας΄΄
ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση Α΄Σταδίου ΄΄Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) πρώην Δήμου Κονιστρών Ν.Ευβοίας΄΄
ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ και εξουσιοδότηση εκπροσώπου για υπογραφή της σύμβασης
ΘΕΜΑ 9: Παραλαβή  και έγκριση  μελέτης – τευχών δημοπράτησης του έργου, «Αποκατάσταση τεσσάρων ΧΑΔΑ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!


Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Κριεζά   την  25  του μηνός  Ιουνίου  2013, ημέρα Τρίτη  και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων    στα παρακάτω    θέματα .
       1.    Διάθεση πιστώσεων
2.  Έγκριση διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού, για την εκτέλεση της προμήθειας «Προμήθεια τροφίμων για την σίτιση νηπίων και βρεφών για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για το έτος 2013».
3.  Πρακτικό συμβιβασμού, για κατάργηση δίκης
4. Απ΄ευθείας ανάθεση σύνταξης μελέτης : Διαχειριστική μελέτη δάσους Καστροβαλά ΔΕ. Κύμης
5. Ανάκληση της αριθ. 103/2011 ΑΟΕ περί «Απευθείας ανάθεσης του έργου: Ανάπλαση  πλατειών ΔΚ Κύμης» και λήψη νέας.
6. Έγκριση ή μη πρακτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή πνευματικού κέντρου Ζαράκων» ΔΕ  Δυστίων.
7.  Έγκριση επικαιροποιημένων δικαιολογητικών της αναδόχου εταιρείας «Αφοι Βαρελά ΑΕ» για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Κύμης»
8.       Ορισμός δικηγόρων
9.       Έγκριση ασκήσεως εφέσεων του Δήμου Αυλώνος
10.   Επιβολή τελών κοινόχρηστων χώρων
11.   Κατάρτιση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2013

                                                                Ο Πρόεδρος

                                                                     Θωμάς Δημήτρης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!!


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών, την  25 του μηνός  Ιουνίου του  έτους 2013,  ημέρα  Τρίτη και ώρα 18:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω   θέματα .
1.       Έγκριση Α΄Σταδίου ΄΄Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) πρώην Δήμου Δυστίων Ν.Ευβοίας΄΄
2.       Έγκριση Α΄Σταδίου ΄΄Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) πρώην Δήμου Αυλώνος Ν.Ευβοίας΄΄
3.       Έγκριση Α΄Σταδίου ΄΄Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) πρώην Δήμου Κονιστρών Ν.Ευβοίας΄΄
4.       Τροποποίηση  ορίων οικισμού στην Τ.Κ  Αγ. Λουκά της  Δ.Ε Ταμυνέων.
5.       Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας    καταστημάτων.
6.       Ανανέωση άδειας χορήγησης μουσικής καταστημάτων
7.       Έγκριση  κλαδέματος δέντρου στην Τ.Κ.  Οκτωνιάς
8.       Καθορισμός των κοινόχρηστων χώρων, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης.
9.       Επανατοποθέτηση  στεγάστρων  στις 2 κεντρικές  στάσεις της Τ.Κ Νεοχωρίου
10.   Αιτήσεις καταστηματαρχών για χρήση κοινόχρηστων χώρων.

                                                  Ο     Πρόεδρος
                                                    Θωμάς  Δημήτρης