Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΛΙ Η ΒΡΟΧΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ. ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ Α.Ο. ΚΥΜΗΣ- ΝΗΛΕΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ



Μεγάλη ζημιά, για μία ακόμη φορά, υπέστη από τις άσχημες καιρικές συνθήκες το Γήπεδο της Κύμης με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο Αγώνας Α.Ο.Κύμης – Νηλέα Νεοχωρίου σήμερα το απόγευμα. Το γήπεδο έχει υποχωρήσει κατά 30 περίπου εκατοστά στην μία πλευρά του και εκεί είχε μεταβληθεί σε λίμνη. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χειμώνα. Προφανώς το πρόβλημα του Γηπέδου είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί σοβαρή μελέτη και δραστική αντιμετώπιση. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία με μπαζώματα και ανακατασκευές του τάπητα. Ή το πρόβλημα είναι  ανυπέρβλητο ή οι όποιες εργασίες γίνονται χωρίς  μελέτη και τεχνική και επιστημονική γνώση. Είναι κρίμα διότι το Γήπεδο της καλύτερης ομάδας της Περιοχής στο οποίο τόσο πέρυσι όσο ελπίζουμε και στο μέλλον φιλοξενήθηκαν ομάδες από την μισή Ελλάδα να είναι τελικά σε τέτοιο χάλι. Πρέπει να αναζητηθούν τελικά ευθύνες και ο Δήμος που κάνει έργα στο Γήπεδο χωρίς αποτέλεσμα οφείλει να λογοδοτήσει στην Ομάδα και στον φίλαθλο κόσμο της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ



Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την μεταστέγαση της Πυροσβεστικής στις παράγκες του ΕΠΑΛ, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έγκριση της μεταστέγασης εκεί, θυμίζουμε την πρώτη από τις ανόητες και αλαζονικές κινήσεις σε βάρος μίας άλλης Υπηρεσίας, του Δασαρχείου Αλιβερίου. Αποκορύφωμα η γνωστή αγοροπωλησία στην «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών. Αυτές είναι οι αντιδραστικές και κοντόφθαλμες τακτικές του Δασαρχείου;
Δεν έχουμε κανέναν λόγο βέβαια να γράψουμε γιαυτό εάν πίσω από τέτοιους είδους συμπεριφορές και πολύ περισσότερο πρακτικές δεν κρύβεται η πιο θλιβερή αντίληψη για τον ρόλο και την λειτουργία αλλά και την απαξίωση των Δημοσίων Υπηρεσιών όταν τολμούν να υπερασπίσουν το δημόσιο συμφέρον σε βάρος του ιδιοτελούς προσωπικού, επαγγελματικού και πολιτικού συμφέροντος των ταγών της τοπικής κοινωνίας και των πολιτικών υποστηρικτών τους.
Οι υποθέσεις που προαναφέρουμε είναι η κορυφή του «παγόβουνου». Εκεί μέσα κρύβονται  δυσαρέσκειες για την μη εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, επαγγελματικών, οικονομικών και πολιτικών, για την μη συμμόρφωση στις επιταγές της πελατειακής συναλλαγής που ευδοκίμησε και συνεχίζει να ευδοκιμεί στον τόπο μας.
Ήδη από τον προηγούμενο μήνα είχαν ορίσει ημερομηνία λήξης στην θέση Διευθυντή Δημόσιας Υπηρεσίας που δεν κάνει το χατήρι στην διαπλοκή, έχουν ανακοινώσει στις κλειστές  συνάξεις τους και το όνομα της αντικαταστάτριας. Από τους συναχθέντες το μάθαμε και  εμείς. Και περιμένουν.
Μαζί τους  περιμένουν όμως και όσοι έχουν μοναδικό σκοπό να σπάσουν τας μούτρα της διαπλοκής. Τότε θα  ειπωθούν γεγονότα, ονόματα και διευθύνσεις. Για το παρόν και το παρελθόν, έτσι ώστε να τους κοπεί το μέλλον.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ



Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλιβερίου στις νέες εγκαταστάσεις   που δημιούργησε ο Δήμος, στη θέση ‘’Πλάτωμα’’, όπου βρίσκονται και τα Επαγγελματικά Λύκεια Αλιβερίου.          
Με την μεταφορά αυτή απελευθερώθηκε από τα οχήματα της πυροσβεστικής  ένα δύσκολο κομμάτι στην κεντρική είσοδο της πόλης, στη διασταύρωση της με τον περιφερειακό και  διευκολύνθηκε η κυκλοφορία της περιοχής, που χρησιμοποιείται και από τους μαθητές των σχολείων.  Ταυτόχρονα,  η επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής από τα όργανα της πυροσβεστικής είναι πλέον καλύτερη ενώ απαλλάχτηκε επίσης ο Δήμος από την καταβολή ενοικίου.
Η μεταφορά αυτή ήταν υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής, που καθυστέρησε από την προβολή  προσκομμάτων από αντιπολιτευόμενους παράγοντες. Είναι παρήγορο για την πόλη ότι η εκπαιδευτική της κοινότητα   υποστήριξε την μεταφορά,  συναινώντας στη παραχώρηση τμήματος του προαυλίου των σχολείων,  σε αντίθεση με την για άλλη μια φορά κοντόφθαλμη και αντιδραστική τακτική του Δασαρχείου Αλιβερίου

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ: «ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η Δ.Ο.Υ. ΣΤΗΝ ΚΥΜΗΣ»



Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει
όλος ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής εάν μετακινηθεί η ΔΟΥ της Κύμης σε άλλη περιοχή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη θέση.
Να παραμείνει η ΔΟΥ στην Κύμη και να μην μετακινηθεί σε άλλη περιοχή με 5 ψήφους υπέρ και 1 κατά.
Η Πρόεδρος
Παναγιώτα Γκίκα

ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΤΩΝ 33 ΜΕ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ....ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ
A) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 48834697517
ΙΒΑΝ: GR0201104880000048834697517
B) EUROBANK
ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ:Ο260487170100107735
ΙΒΑΝ: GR3502604870000170100107735
ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ:  6974551800 ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΔΕΡΦΟΣ)
 87106219 ΜΠΑΡΩΤΑ ΟΛΓΑ (ΣΥΖΥΓΟΣ)

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ.



Έφοδο στην ΔΟΥ Καρύστου έκανε η αστυνομία νωρίς το πρωί. Δυνάμεις της ομάδας ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο κτίριο και έριξαν τον τοίχο που είχαν χτίσει οι κάτοικοι στην είσοδο της Εφορίας. Παρόντες ο Δήμαρχος, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και λίγοι κάτοικοι.
Με την συμβολή της Αστυνομίας και παρουσία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας, πήραν έγγραφα και σφραγίδες τα οποία προφανώς μεταφέρθηκαν στην Δ.Ο.Υ. Κύμης. Μετά από αυτή την εξέλιξη έληξε και τυπικά η ιστορία της Δ.Ο.Υ. Καρύστου

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ…..



Θα μας πουν εκεί στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας τι γίνεται με την οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου; Γιατί όσα διαβάσαμε μετά το δημοσίευμα του ΛΑΛΑ ΤΟ!! είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αξίζει να μάθουμε πως διατέθηκαν 190.000 ευρώ σε μία πενταετία χωρίς να έχουμε δει κάποια σημαντική δράση του Συνδέσμου την πενταετία έως το τέλος του 2011. Το απολογισμό οφείλει να κάνει το νυν Διοικητικό Συμβούλιο διότι αυτό έχει την υποχρέωση, τους φακέλους και τους λογαριασμούς. Κυρίως όμως οφείλει να κάνει απολογισμό και για την δική του θητεία. Έχουν δοθεί οι εισφορές των δύο καλλικρατικών δήμων στον Σύνδεσμο, ποιοι άλλοι από τους πρώην καποδιστριακούς Δήμους δεν έχουν πληρώσει εισφορές των παρελθόντων ετών; Για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου φαίνονται στην Κατάσταση οφειλών που είδε το φως της δημοσιότητας. Για όλα αυτά οφείλει να απαντήσει και ο κ. Μανώλης ο οποίος εξακολουθεί να είναι Αντιπρόεδρος του Φορέα αλλά κυρίως το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο. Απολογισμό κανονικό όπως επιβάλλεται να κάνουν και όχι αοριστίες περί εισαγγελέων και επιταγών.
Και μία υποσημείωση: Δεν ρωτάμε για να μάθουμε εμείς. Ρωτάμε για να μάθουν οι υπόλοιποι πολίτες. Εμείς μπορεί να ξέρουμε και κάτι παραπάνω….

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ.


O  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου
κ. Γιώργος Παλαιολόγος
Οι ραγδαίες αλλαγές – συνέπεια των περιοριστικών πολιτικών του κράτους – αλλάζουν δραστικά και το χάρτη αλλά και τα αριθμητικά μεγέθη των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επανασχεδιασμού της Διοίκησης αποτελεί και η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία μιας ΔΟΥ στη γεωγραφική έκταση της επαρχίας Καρυστίας.
Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, μεγάλη έκταση και αποστάσεις, φτωχό οδικό δίκτυο και απομακρυσμένες περιοχές.
Αποτέλεσμα της απόφασης του ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της Επαρχίας Καρυστίας φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η ταλαιπωρία του Εμπορικού κόσμου και όλων των πολιτών.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου:
- Αφού έλαβε υπόψη του τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις του Εμπορικού κόσμου της Καρυστίας των φορέων και τις αποφάσεις αυτών.
- Τις ανακοινώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και Κονιστρών.
- Το γεγονός ότι και σε μικρότερα γεωγραφικά όρια (Κύμης- Αλιβεριου), ο Εμπορικός κόσμος της περιοχής έχει ταυτιστεί με τη ταλαιπωρία , όπως παραπάνω περιγράφεται, για δεκαετίες.
- Το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου δεν αποτελεί μόνο μια καθ’ όλα κεντροβαρική περιοχή, αλλά και την κύρια πηγή εσόδων της έως τώρα λειτουργιας της ΔΟΥ Κύμης.
- Το γεγονός ότι αυτή η απόφαση αποτελεί αποτέλεσμα κρατικών προτεραιοτήτων και όχι πρωτοβουλία οποιουδήποτε Εμπορικού Συλλόγου για ανακατανομή γεωγραφικών εδρών όπου παρέχονται υπηρεσίες.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"ΑΠΟΔΟΤΕ ΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ" (από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κβ':21)


Μέγα ατόπημα η επιστολή του Δημάρχου Καρύστου στον Μητροπολίτη. Πολύ περισσότερο όταν τον καλεί να πάρει θέση. Η χωροθέτηση της Δ.Ο.Υ. δεν είναι πνευματικό ούτε θρησκευτικό ζήτημα. 
Ο Μητροπολίτης είναι πνευματικός ηγέτης της περιοχής, δεν είναι πολιτικός για τον μπλέκουμε σε πολιτικές ή κάθε άλλης λογής και μάλιστα  τοπικιστικές διενέξεις. Επειδή μάλιστα ποιμαίνει πολλές δεκαετίες την τοπική μας κοινωνία οφείλουμε να είμαστε δικαιότεροι και ανεκτικότεροι κυρίως δε να μην επιτρέπουμε να μετριάζεται ούτε στο ελάχιστο ο σεβασμός ακόμη και όταν οι λόγοι αποτελούν αντίλογο στις δικές μας πεποιθήσεις ή κοσμικές επιλογές. 
Επιτέλους ας μάθουν οι πολιτικοί, δήμαρχοι ή οτιδήποτε άλλο, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αυτοί εκλέγονται για να λύσουν με το μυαλό, την δωρεάν ψυχής και την αγωνιστικότητα, με το ήθος, την τόλμη και την οξυδέρκεια τα προβλήματα του τόπου.  Για τη διαμεσολάβηση στον μεγαλοδύναμο αρμόδιοι είναι άλλοι. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΔΟΥ ΚΥΜΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης κ. Μαργέλης

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την ανιστόρητη και προκλητική πρόταση του Δημάρχου Καρύστου και οποιουδήποτε άλλου φορέα, για αλλαγή της έδρας της ΔΟΥ Κύμης. 
Η ΔOY Κύμης λειτουργεί  από το 1946, με έδρα την Κύμη, η οποία ήταν και πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου. Με κριτήριο και το ύψος των εσόδων, καθώς και  την επερχόμενη αύξηση των  εσόδων αυτών με την λειτουργία του Εθνικής σημασίας  λιμανιού της Κύμης, κρίθηκε σκόπιμο από το Υπουργείο Οικονομικών να διατηρηθεί η ΔΟΥ στην Κύμη.    
Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης   στηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την παραμονή της ΔΟΥ στην Κύμη, η οποία πάρθηκε με δίκαια και οικονομικά κριτήρια .
Θα τηρούμε υψηλό βαθμό επαγρύπνησης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε κακόβουλη πρόταση ή ενέργεια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ



Συνεδρίασε    Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας  και έλαβε τις  παρακάτω αποφάσεις
Προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Δ.Κ.Κύμης και το τυχερό φλουρί, που αντιπροσώπευε τις θερμότερες ευχές του Συμβουλίου, έπεσε κατά το ήμισυ στην Σύμβουλο κ. Τσάλα Μαρία και στον  τον σύλλογο  της Παραλίας "Λιανή Άμμος" .
Στη συνέχεια ενέκρινε παμψηφεί ψήφισμα σχετικά με την απόφαση του Υπ. Οικονομικών, για την διατήρηση της ΔΟΥ Κύμης. (Παρατίθεται στο τέλος).
Επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
1.    Παρουσιάσθηκε το   τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Κ.Κύμης και προτάθηκαν  έργα, από τα  μελη του Συμβουλίου.
2.   Εγκρίθηκε εισήγηση του Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την πρόληψη υπαλλήλου για την υλοποίηση του κανονισμού περί Δημοτικών Νεκροταφείων.
3.    Εγινε δεκτή εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτημάτων προς :
α. ΔΕΗ για ελλείψεις αρμοδιότητάς της.
β. ΔΕΥΑΚ-Α για εργασίες αρμοδιότητάς της
γ. Δασαρχείο Αλιβερίου
5.    Έγινε ενημέρωση από αντιδημάρχους   του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους .
6.   Έγινε ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλιβερίου στις 23-1-13 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30 προκειμένου να  συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τo παρακάτω θέμα:
Αμοιβή Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α
Ενημέρωση για την κινηματογραφική λέσχη
Ενημέρωση για αρχαιολογικά ευρήματα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
                                                                  Ντόβολης Βασίλειος

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Η ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΠΟ.ΚΑ. έχει αναρτήσει μόνο 4 αποφάσεις έως τώρα στο Διαύγεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνει αποφάσεις, δηλαδή δεν έχει πολύ δουλειά. Συνεπώς η συζήτηση για την αμοιβή του Προέδρου δεν έχει νόημα και πιστεύουμε ότι απλώς μπήκε το θέμα για να πει ο Πρόεδρος  ότι δεν θέλει αμοιβή.
Ως προς τα αρχαιολογικά ευρήματα θα ήταν χρήσιμο προτού συζητήσουν και αποφασίσουν να διαβάσουν και την νομοθεσία περί προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας η οποία δίνει λύσεις σε πολλά θέματα όταν προκύπτουν σημαντικά κατά την αρχαιολογική αξιολόγηση ευρήματα. Το γράφουμε αυτό γιατί κάποιοι προτείνουν αγορά του οικοπέδου από τον Δήμο προφανώς με την μέθοδο «Μεγάλη Βόλτα» και μετά τι; Σκάψιμο από εθελοντές αρχαιολάτρες;  Εφόσον τα ευρήματα είναι σημαντικά υπάρχει νόμιμος τρόπος συνέχισης των ανασκαφών και δέσμευσης του ιδιωτικού ακινήτου καθώς και απαλλοτρίωσή του, χωρίς πολλές φανφάρες.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ.


Ως ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης μπορεί να θεωρηθεί η χειρονομία του Δημάρχου Κύμης να διανείμει την ευχαριστήρια επιστολή του συναδέλφου του Δημάρχου Σκύρου κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη. Ο Δήμαρχος της Σκύρου υπήρξε ο μεγάλος νικητής στο κυνήγι των χαμένων Εφοριών και ο μοναδικά απόλυτα κερδισμένος Δήμαρχος. Είναι άξιος θαυμασμού αλλά και μίμησης. Τι έκανε ο κ. Χατζηγιαννάκης;
Από τις 24 Οκτωβρίου 2012 μετείχε σε ομάδα οκτώ δήμων- νησιών η οποία κινητοποίησε και τους άλλους δήμους-νησιά που ήταν έδρα Δ.Ο.Υ. Θα αναρωτηθείτε: αφού ο κ. Χατζηγιαννάκης δεν είχε ποτέ Δ.Ο.Υ. στο νησί του τι δουλειά είχε με τους άλλους που έχαναν την Δ.Ο.Υ. τους. Ακριβώς εδώ αποδεικνύεται ο δυναμισμός και η εξυπνάδα του. Τι κατόρθωσαν αυτοί οι οκτώ (Δήμαρχοι: Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Ικαρίας, Λήμνου, Σκύρου και Θήρας)  που πήραν την  πρωτοβουλία και συνομίλησαν με το Υπουργείο Οικονομικών  στις 30 Νοεμβρίου 2012; Από τις 6 Δ.Ο.Υ. που ενώ είχαν καταργηθεί τελικά διατηρήθηκαν οι τέσσερις είναι Δ.Ο.Υ. αυτών των Δημάρχων, δηλαδή: Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Σκύρου (για λογαριασμό της Κύμης). Τα υπόλοιπα νησιά πέτυχαν παράταση της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ τους έως την 18η Μαρτίου 2013.
Ο κ. Χατζηγιαννάκης είχε κερδίσει λίγο προτού μετάσχει στην πρωτοβουλία των 8 Δημάρχων κάτι που μόνο η Σκύρος το είχε κατορθώσει. Να προβλεφθεί η δημιουργία στο νησί Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων όπως ακριβώς σε όλους τους Δήμους των Δ.Ο.Υ. που καταργήθηκαν παρότι αυτός δεν είχε Δ.Ο.Υ. Δηλαδή με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης θα αποκτούσαν Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων τόσο η Κύμη όσο και η Κάρυστος αλλά και η Σκύρος. Για το Γραφείο αυτό μάλιστα ο Δήμος Σκύρου διέθεσε χώρο και έτσι το νησί εκεί που δεν είχε τίποτε αποκτά μία επιπλέον Υπηρεσία.
Για το τι θα κάνουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/d47b0ceb-9d59-4cc1-b018-d4a94773c075) . Έτσι η Σκύρος θα έχει πλέον την Δ.Ο.Υ. εκεί που την είχε, στην Κύμη ενώ οι κάτοικοί της θα έχουν και την εξυπηρέτηση από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων μέσα στο νησί έτσι ώστε να μην ταξιδεύουν για όλες αυτές τις συναλλαγές στην Κύμη. Γιατί ασφαλώς δεν έχουν κανένα λόγο να μην πιέσουν για να γίνει στο νησί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Μόνο ίσως οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί δεν θα το ήθελαν!!!
Μετά από όλα αυτά δίκαια ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και ο Δήμος Σκύρου αναδεικνύονται  οι μεγάλοι Νικητές στην υπόθεση των Δ.Ο.Υ. Την ίδια ώρα άλλοι έμεναν με δεμένα τα χέρια και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν στην ίδια στάση επίσης.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ: ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ο.Υ.!!!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                             Κάρυστος, 22/01/2013
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ                                                         Αριθ. Πρωτ.: 899
Ταχ. Διεύθυνση :Ιωάννη Κότσικα 2                                          ΠΡΟΣ:
Ταχ. Κώδικας    :34001                                                   Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου
Αρ. Τηλεφώνου  :22243 50000                                                     κ. Σεραφείμ   
Αρ. Fax :22240 23666                                                                    Κύμη, 34003                                        
Ιστοσελίδα: www.dimoskarystou.gr                      
E-mail: dkaristos@hol.gr            

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη,
Όπως γνωρίζετε, οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι ανάστατοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Δ.Ο.Υ. Κύμης και την Δ.Ο.Υ. Καρύστου. Στην περιοχή μας, ακούγεται πολύ έντονα η εμπλοκή σας για την διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης.
Επειδή έχετε επισκεφθεί πολλάκις την περιοχή μας, γνωρίζετε το άθλιο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρύστου και την μη ύπαρξη συγκοινωνίας για την μετάβαση των κατοίκων μας στην Κύμη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την Δ.Ο.Υ.
Εμείς προβήκαμε στην εξής πρόταση: "Προτείνουμε η Δ.Ο.Υ. Κύμης όπου και θα υπαχθεί ο Δήμος Καρύστου να στεγαστεί σε κτίριο το οποίο θα βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Καρύστου-Λεπούρων-Χαλκίδας (π.χ. Στύρα - Κριεζά – Αλιβέρι). Προσφέρουμε δωρεάν το καινούριο δημοτικό κτίριο στην Δημοτική Ενότητα Στυρέων, επί της επαρχιακής οδού Καρύστου – Λεπούρων – Χαλκίδας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με δίκτυο Σύζευξις και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κύμης-Καρύστου. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η πρόταση μας αυτή για μετεγκατάσταση της Δ.Ο.Υ. κεντροβαρικά στον οδικό άξονα Καρύστου – Λεπούρων - Χαλκίδας, ζητάμε την υπαγωγή του Δήμου Καρύστου στην Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας."
Πιστεύουμε ότι και εσείς συμφωνείτε με αυτή την πρόταση καθώς εάν υλοποιηθεί, θα εξυπηρετήσει το 90% των φορολογουμένων των δήμων Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου.
Εγώ σαν Δήμαρχος Καρύστου με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο σας, βεβαίως και δεν πιστεύω ότι προβήκατε σε οποιαδήποτε παρέμβαση προκειμένου να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. Κύμης.
Περιμένουμε την πρόταση σας, που πιστεύουμε ότι αφού είστε Μητροπολίτης για όλους τους κατοίκους του Νομού Ευβοίας καθώς και της νήσου Σκύρου, θα συμφωνήσετε με την πρόταση μας για μετεγκατάσταση της Δ.Ο.Υ. Κύμης (Καρύστου-Κύμης με κωδικό 1721), σε κεντροβαρικό σημείο επί του οδικού άξονα Καρύστου – Λεπούρων – Χαλκίδας.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση σας.
                               
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΛΑΛΑ ΤΟ!!!"


Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα του ιστολογίου http://lala-to.blogspot.gr/ με τίτλο "Ευκαιρία να τα ξαναβρούν", έχω να σας αναφέρω τα εξής:
Κατά την διάρκεια της 1ης συνεδρίασης για το 2011 του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νοτίου Ευβοίας, κάλεσα την πρώην πρόεδρο του συνδέσμου και πρώην Δήμαρχο Στυρέων κα. Μούτσου, να προβεί σε οικονομικό απολογισμό της θητείας της. Υποσχέθηκε ότι θα υλοποιήσει την πρόταση μου, γεγονός το οποίο δεν πραγματοποίησε ποτέ. Έχω καταθέσει στην εισαγγελέα για την οικονομική διαχείριση που είχε γίνει στον Σύνδεσμο, καταθέτοντας και τα απαραίτητα στοιχεία που συνδέονται με επιταγές οι οποίες έχουν εκδοθεί χωρίς τα απαραίτητα τιμολόγια.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Δήμο Καρύστου, είχα θέσει ως προτεραιότητα την πλήρη διαφάνεια στους πρώην δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου, Στυρέων, την πρώην Κοινότητα Καφηρέα και στον νυν Δήμο Καρύστου. Αυτό το διαπιστώσατε και από το αποτέλεσμα του ελέγχου στην πρώην Κοινότητα Καφηρέα όπου ο κ. Χουντάσης οδηγήθηκε στη φυλακή. Επίσης, πραγματοποιείται διαχειριστικός έλεγχος στο πρώην Δήμο Στυρέων από τους οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών ύστερα από συνεχόμενες πιέσεις μου.
Όπως καταλαβαίνεται, έχω καταθέσει τις προτάσεις μου σχετικά με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νοτίου Ευβοίας και έχω προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την πλήρη διαφάνεια στον Δήμο Καρύστου.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ "ΜΗΤΡΩΟ ΛΑΚΟΥΒΑΣ" ή αλλιώς «ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ»



Έπρεπε να παρακαλέσει το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! (βλ. http://lala-to.blogspot.gr/2013/01/blogpost_19.htmlγια να πέσουν δύο σακιά τσιμέντο  στο Πυργί, στην λακούβα της γειτονιάς του νέου Αντιδημάρχου κ. Λαθουρά!!! Ή ο κ. Λαθουράς ξεκίνησε τα έργα και  δείχνει την διαφορά. Μάλλον ισχύει  εκείνο που μας γράφουν οι φίλοι από το Πυργί: «και ο άγιος φοβέρα θέλει».
Αν είναι έτσι το ΛΑΛΑ ΤΟ είναι εδώ για κλείνει τις λακούβες. Ανοίγουμε λοιπόν "Μητρώο Λακούβας", δηλώσεις στο Email: lalato100@gmail.com για αποστολή φωτογραφιών με κατατοπιστικό σημείωμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΥΜΗΣ


ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ


Επειδή η κόντρα Θωμά- Μανώλη είναι επίκαιρη μετά την αγαστή αλλά ατυχή έως τώρα συνεργασία για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας για την οποία ο κ. Δήμαρχος Καρύστου έτρεχε ξημερώματα στα Κριεζά ή στο Αλιβέρι για να εγκρίνει τις γνωστές μελέτες και αποφάσεις του συναδέλφου του θα τους ζητήσουμε να ασχοληθούν με κάτι που μπορεί να τους ξαναενώσει. Να απολογηθούν για την οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας, για τις εισφορές που πλήρωσαν οι δήμοι τους τα δύο αυτά χρόνια και κυρίως για το τι ταμείο παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση του Συνδέσμου. Όταν τους χρειάστηκε ο Σύνδεσμος τον θυμήθηκαν αλλά φαίνεται είχαν λόγους να του αλλάξουν το όνομα και την έδρα.Τι γίνεται με το ταμείο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας θα μας πουν τα δύο πρώην φιλαράκια;
Ας συνεδριάσουν πάλι όποια ώρα θέλουν στα Κριεζά για να κάνουν την απογραφή και τον οικονομικό απολογισμό του Φορέα. Και το κυριότερο, να βρουν λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων το ταχύτερο δυνατόν. Ήδη έχουν μείνει πολύ πίσω....

ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ


Η Δ.Ο.Υ. της Κύμης ήταν και είναι η δυναμικότερη σε σχέση με τις άλλες Δ.Ο.Υ. της Εύβοιας που έκλεισαν. Δεν είναι ισοδύναμη, είναι μακράν ισχυρότερη. Αυτό δεν εξαρτάται από τον αριθμό των offshore, ούτε από τις φαντασιώσεις των διαφόρων παραγόντων, εξαρτάται από το δηλωθέν εισόδημα και από τους εισπραχθέντες φόρους. Η σχέση κόστους οφέλους για μία Οικονομική Υπηρεσία είναι το Α και το Ω. Η Εφορία δεν είναι Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας για να έχει κοινωνική αποστολή. Το 2011 το δηλωθέν εισόδημα των Φυσικών Προσώπων στις Δ.Ο.Υ. Κύμης και Καρύστου ήταν το ακόλουθο ανά περιοχή με βάση τους Ταχ. Κώδικές, δηλαδή με εικόνα της επιμέρους δυναμικής μέσα στην περιφέρεια των Δ.Ο.Υ. (βλ. σχετικό δημοσίευμα στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!! http://lala-to.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5.html  )
Πρώτη στήλη η επιμέρους περιοχές, δεύτερη στήλη ο αριθμός των δηλώσεων, τρίτη στήλη ο μέσος όρος δηλωθέντος εισοδήματος ανά δήλωση και στην τέταρτη στήλη το σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος

Η αντίστοιχη εικόνα των Δ.Ο.Υ. της Βορειοκεντρικής Εύβοιας που επίσης καταργήθηκαν είναι:

Πρώτη στήλη η επιμέρους περιοχές, δεύτερη στήλη ο αριθμός των δηλώσεων, τρίτη στήλη ο μέσος όρος δηλωθέντος εισοδήματος ανά δήλωση και στην τέταρτη στήλη το σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος

Sofiascomments: «ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΜΗ»



Το Blog Sofiascomments συνεχίζει και σήμερα με την ίδια κριτική ματιά να σχολιάζει τα τεκταινόμενα γύρω από το ζήτημα της Δ.Ο.Υ. και της έδρας της. Το χθεσινοβραδινό κείμενο των Εμπορικών Συλλόγων Κύμης και Κονιστρών γραμμένο σε ύφος γνωστό…. ήρθε να συμπληρώσει την επίσης βιαστική απάντηση του Δημάρχου. Ξέρετε, καμιά φορά, όταν αντιμετωπίζεις όλους και όλα με την ίδια συμπεριφορά χωρίς να μετράς σε ποιόν απευθύνεσαι κινδυνεύεις όχι μόνο να κάνεις «φάουλ» αλλά και να σου κάνουν τα «δίκτυα κόσκινο». Διαβάστε λοιπόν το σημερινή ανάλυση του Sofiascomments
Μια μικρή ανάλυση σε ένα μεγάλο γράμμα. από την Κύμη.......
Το γράμμα των  Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων-Κύμης και Περιχώρων, όπως και του  Εμπορικού  Συλλόγου  Κονιστρών, δείχνει ξεκάθαρα μεγάλο θυμό, με την εκτός ορίων έκφραση, όπως το "ασελγεί σε βάρος του τόπου μας", που προσβάλλει  τους πολίτες της Νοτίου Καρυστίας.
Έχουν ξεχάσει ότι όταν ένας Δήμαρχος στέλνει μια επιστολή, εκπροσωπεί και τους πολίτες, -χωρίς να τους έχει ρωτήσει όμως όταν την γράφει-, και η κάθε απάντηση, είναι και απάντηση προς και αυτούς, έστω και αν αναφέρεται στο όνομα του.
Σαν πολίτης της Νοτίου Καρυστίας, αισθάνθηκα προσβεβλημένη από το ύφος της επιστολής του κ.Θωμά, που είχε ξεκάθαρα προσωπικό χαρακτήρα,έστω και καλυμμένο, από την άλλη, η επιστολή των Συλλόγων, φτάνει στα όρια της απόλυτης απαξίωσης της αξιοπρέπειας μας με τέτοιες εκφράσεις.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΥΜΗΣ & ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ: ΑΣΕΛΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-                                                            21/1/2013
ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
                         
ΠΡΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ.ΔΗΜ.ΘΩΜΑ
               ΚΟΙΝ.:       Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
                              Βουλευτές Ευβοίας
                                                    Δήμαρχο Καρύστου
                               Επιμελητήριο Ευβοίας
                                                    Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας
                               ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Σε σχέση με την πρόταση του Δημάρχου Καρύστου  περί μεταφοράς της έδρας της Εφορίας Κύμης.
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Μείναμε κατάπληκτοι με την προκλητική πρόταση του Δημάρχου Καρύστου για αλλαγή της έδρας της εφορίας Κύμης και την προσπάθεια επέμβασης στη λειτουργία της.
Οι εμπορικοί σύλλογοι Κύμης, Κονιστρών, λογιστές, ελ.επαγγελματίες, εργαζόμενοι, εναντιωνόμαστε   στην αδιανόητη πρόταση του Δημάρχου Καρύστου για μεταφορά της έδρας της εφορίας της Κύμης. Δηλώνουμε  ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούμε  καμία εξωγενή  παρέμβαση που μας θίγει  και καταστρατηγεί την βούληση της Ελληνικής πολιτείας για παραμονή της ΔOY στην Κύμη.
Η παραμονή της ΔOY στην Κύμη αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού και ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή της, λόγω του ότι εξυπηρετεί, όχι μόνο  το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο. Φυσικά η εξυπηρέτηση η δική μας και της Σκύρου βρίσκει παγερά αδιάφορο τον Δήμαρχο Καρύστου!
Η Κύμη, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του  Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, με ιστορία άνω των 3.000 ετών και γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιου Ν. Παπανικολάου,  επί δεκαετίες αποτελεί κέντρο διοικητικών υπηρεσιών. Έχει τράπεζες, υποθηκοφυλακείο, πολεοδομία, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Στρατιωτική Μονάδα, Ανώτερη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού,  και μόνο οι κάτοικοι της Κύμης και της Σκύρου είναι όσοι οι κάτοικοι της Καρύστου! 
Δεν τα γνωρίζει αυτά ο Δήμαρχος ή τον βολεύει να τα ξεχνάει; Τότε σίγουρα θα θυμάται το πρόσφατο : Την εφορία της Κύμης, τα έσοδα της  την κράτησαν να μην συγχωνευτεί!  Με ποιο δικαίωμα ζητά ο Δήμαρχος Καρύστου την μεταφορά της; Και μάλιστα τώρα που αποφασίστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο; Η απόφαση για τα «λουκέτα» δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε και ήταν κρυφή
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Τα χτυπήματα στην περιοχή μας είναι απανωτά ,   η εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη, η  απομάκρυνση διαφόρων  υπηρεσιών αλλά και η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας οδηγούν την περιοχή μας σε μαρασμό. Ήδη ταλαιπωρούμαστε και  ξοδεύουμε χρήματα ταξιδεύοντας στο Αλιβέρι για την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κλπ. Φτάνει όμως!
Ζητάμε επιτακτικά να μην αφήσετε κανέναν να ασελγεί σε βάρος του τόπου μας! Γιατί τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί εκτός από ασέλγεια η συγκεκριμένη πρόταση; Βρήκε μια υπηρεσία έτοιμη και την οικειοποιείται  κατά το δοκούν! Την μετονόμασε κιόλας σε Καρύστου - Κύμης!!
 Ας   καταλάβουν καλά ότι, εμείς αποφασίσαμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμισή του.
Αν δεν επιθυμεί ο Δήμαρχος Καρύστου να εξυπηρετούνται οι δημότες του από την εφορία Κύμης ας ζητήσουν να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να προβούμε σε κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Β.Ε.                                                          Το Δ.Σ. του Εμπορικού
Κύμης & Περιχώρων                                                     Συλλόγου Κονιστρών

«ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;»


Από το πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο  «Sofiascomments» δανειζόμαστε και αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο απλής και κατανοητής πολιτικής ανάλυσης για όσα συμβαίνουν στην πρώην επαρχία Καρυστίας, τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο,  με αφορμή τις Δ.Ο.Υ. Με την ευκαιρία ας πούμε ότι αξίζει να διαβάζετε το ιστολόγιο της κ. Κόλια. Πάντα καταπληκτικά κείμενα, καθαρές σκέψεις, χωρίς τα φτιασιδώματα, τα ψέμματα και τους τακτικισμούς των πολιτικάντηδων… τρομάρα τους!!!


Αδαής μεν- σκεπτόμενη δε..για γράμματα και Δ.Ο.Υ
"Τι να ξέρουμε εμείς ?"
Έτσι δεν λέμε όταν πια δεν χωράει ο νους μας όσα γίνονται, όταν αισθανόμαστε μικροί και αδύναμοι μπροστά στα γεγονότα?
Ας κουβεντιάσουμε λίγο, ας μοιραστούμε τις σκέψεις μας, μήπως και καταλάβουμε τουλάχιστον τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Ο Δήμαρχος Καρύστου, προτείνει το Δημαρχείο Στύρων για να στεγαστεί η Εφορία.
Η απάντηση του Δημάρχου Κύμης -Αλιβερίου ήρθε γρήγορα και με έναν τόνο, ανωτερότητας? Κάπως που φάνηκε, άδειασε, ας πούμε, την πρόταση, τονίζοντας τις προσπάθειες του και να μην θερίζουν άλλοι, δηλαδή εμείς, τις διεκδικήσεις του.
Όμως χτες δεν διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου που έλεγε, να μην κάνει κανείς τέτοιες δηλώσεις γιατί τα κριτήρια ήταν καθαρά τα έσοδα?
Από την άλλη, αν σε άλλη περίπτωση μας έλεγαν να δωρίσουμε η να επιδοτήσουμε, η να παραχωρήσουμε δημοτική περιουσία στο Κράτος, θα τους πιάναμε από τον λαιμό, που λέει ο λόγος.
Δεν φτάνει που δεν μας δίνει τίποτα, τους τα χαρίζουμε και από πάνω και τους δίνουμε χώρο εμείς να μην πληρώνουν για να μας παίρνουν και τα σώβρακα, συγνώμη κιόλας για την έκφραση....
Που λέτε, δεν βγαίνει και πολύ νόημα από όλα αυτά.
Λέει το ένα γράμμα, 'θα πάμε στην Χαλκίδα", λέει το άλλο" Στο καλό και να μας γράφεις"
 Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά το ξεκαθάρισμα των off-shore, η ένταξη μας θα ενίσχυε την θέση της Κύμης και θα απομάκρυνε τον κίνδυνο της κατάργησης της στο επόμενο κύμα κλεισίματος, -που θα έρθει- με τις παραχωρήσεις στους ιδιώτες πολλών εργασιών.
Λυπάμαι που φτάσαμε στο σημείο κάτοικοι του ίδιου νησιού, μιλάνε σαν να είναι άλλη χώρα, αλλά είπαμε, τι ξέρουμε εμείς?
Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι ξεχνάνε να αναφέρουν την Μητρόπολη..Όταν έχεις τον Θεό, τι έχεις να φοβάσαι?
Αδαής, και μπερδεμένη, όπως οι περισσότεροι, αλλά ας πείτε και σεις καμιά σκέψη...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣTO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


ΖΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΝΙΚΙΩΝ
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια δικαιολογία για την όποια απραξία της πολιτείας και αυτή ήταν η καθυστέρηση στην εκπόνηση των μελετών, που ήταν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και της Κρατικής Περιφέρειας.
Σήμερα, τονίζει, τέτοια δικαιολογία δεν υπάρχει, αφού υπάρχουν μελέτες και γι’ αυτό πρέπει τα έργα προχωρήσουν άμεσα.
Τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν έντονα την Εύβοια και πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα του Οδικού Δικτύου, συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε στις 30 Νοεμβρίου, όπου συμμετείχε ο Σ. Καλογιάννης, η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Σ. Κεδίκογλου.
Για τα προβλήματα που τέθηκαν, το Υπουργείο έδωσε δύο απαντήσεις οι οποίες αναφέρονται:
1) Στις καταπτώσεις βράχων στο Δερβένι, για τη διάθεση του ποσού των 400.000 € με σκοπό τις άμεσες επεμβάσεις και την αντιμετώπιση του προβλήματος και
2) Μια σημαντική ενημέρωση από τον Γεν. Γραμματέα Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλο για την ένταξη στους χάρτες του παραρτήματος της πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ένωσης για την ανάπτυξη του ΔΕΔ-Μ, του διαμήκη οδικού άξονα που διατρέχει την Εύβοια.
Επίσης, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η ένταξη του άξονα αυτού στο αναθεωρημένο ΔΕΔ-Μ, συνεπάγεται τη δυνατότητα χρηματοδότησής του από το Ταμείο Συνοχής, τόσο κατά την τρέχουσα, όσο και στην επόμενη Προγραμματική περίοδο. Η εξέλιξη αυτή, τονίζει ο Θ. Μπουραντάς, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Εύβοια, γιατί χωρίς τον χαρακτηρισμό του διαμήκη άξονα ως Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, θα ήταν αδύνατη η χρηματοδότηση της κατασκευής και οι ελπίδες να αποκτήσει η Εύβοια ένα σύγχρονο και ασφαλές διαμήκη άξονα, ήταν περίπου μηδαμινές.
Παράκαμψη Βασιλικού

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Η ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ.Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Η εκμαυλιστική λειτουργία της ΔΕΗ
Η ΔΕΗ για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των πολιτών στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος επιδίδεται σε πρακτικές που φτάνουν μέχρι του σημείου εκμαυλισμού συνειδήσεων .
Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά της στην περίπτωση της κατασκευής της νέας γραμμής μεταφοράς υπερυψηλής τάσης 400 KV, που θα συνδέει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου με το εθνικό διασυνδεδεμένο σύστημα .
Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της 18/1/2013 της Ευβοϊκής Γνώμης 3 συλλογικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων (ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Αφρατίου, ο Αθλητικός Όμιλος Αφρατίου και ο Αθλητικός Όμιλος Πανδοκαϊκός Χαλκίδας) ζήτησαν από τη ΔΕΗ οικονομική συνδρομή με επιστολές που είχαν το παρακάτω περιεχόμενο :
«Απευθυνόμενοι προς τη Διεύθυνσή σας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής… Είμαστε γνώστες του έργου   εκτελείται στη περιοχή μας…. Τμήμα του εν λόγω δικτύου διέρχεται μέσα από την περιοχή…και γνωρίζοντας ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση μερίδας των κατοίκων .
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, θα παρακαλούσαμε να συνδράμετε οικονομικά με το ποσό των» (80.000 Ευρώ ο πρώτος και των 60.000  οι άλλοι δύο) «…θεωρώντας ότι έτσι κάμπτονται οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων .
Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε εκ των προτέρων τις θερμές ευχαριστίες για τη βοήθειά σας.»
Οι συγκεκριμένες επιστολές υποβλήθηκαν στις 17-6-2011 και τα αιτήματα φαίνεται να ικανοποιήθηκαν στις 18-7-2011 .
Επειδή οι άθλιες αυτές συναλλαγές αποδεικνύουν ότι η ΔΕΗ στη περιβαλλοντική της πολιτική προτάσσει τον εκμαυλισμό συνειδήσεων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
αν θα επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος που προσβάλλει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Βαγγέλης Αποστόλου

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΘΩΜΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗ : " ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ. Η Δ.Ο.Υ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΜΗ."


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ  ΝΙΚΟ ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου η απάντηση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά προς τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Νίκο Μανώλη σχετικά με την μεταφορά της έδρας της Δ.Ο.Υ. Κύμης. Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς αναφέρει στην επιστολή του:
"Αγαπητέ συνάδελφε,
Κατ΄ αρχάς να επισημάνω  ότι αναφερόμαστε στη ΔΟΥ Κύμης και όχι Καρύστου –Κύμης, όπως εσφαλμένα αναφέρετε.  Καθώς επίσης  ότι η μετάβαση στη Χαλκίδα  θα ήταν δεδομένη, εάν εμείς δεν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία της ΔΟY στην Κύμη. Το ’’άλλοι σπέρνουν και άλλοι θερίζουν’, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην περίπτωση αυτή.
Σε συνέχεια δε των ερωτημάτων που τέθηκαν, σε σχέση με τη λειτουργία της Εφορίας Κύμης, θέτω υπόψη του Δημοτικού σας Συμβουλίου και των δημοτών σας   τα  εξής στοιχεία:
•    Η ΔOY Κύμης λειτουργεί  από το 1946. Στην Κύμη υπάρχουν και υπήρχαν ανέκαθεν όλες οι κύριες Τράπεζες και οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, κάτι που είναι απαραίτητο και για την λειτουργία μιας ΔΟΥ.  Με κριτήριο και το ύψος των εσόδων, καθώς και  την επερχόμενη αύξηση των  εσόδων αυτών με την λειτουργία του Εθνικής σημασίας  λιμανιού της Κύμης, κρίθηκε σκόπιμο από το Υπουργείο Οικονομικών να διατηρηθεί η ΔΟΥ στην Κύμη. Στα έσοδα αυτά δεν έχουν συνυπολογιστεί τα έσοδα από το Δήμο Καρύστου όπως επίσης εσφαλμένα αναφέρετε.  Επειδή δε πολλά και περίεργα ακούγονται, να διευκρινίσουμε  με την ευκαιρία που μας δίνεται, ότι οι μεγάλες εταιρείες (ΔΕΗ, ΑΓΕΤ, ΤΕΡΝΑ κλπ) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δεν  φορολογούνται στην ΔΟΥ  Κύμης, αλλά στην Αθήνα.