Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Θέμα: «Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου».
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε στην υπ’ αριθμό 876/3-10-2013 αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις δυνατότητες αναπλήρωσης εισοδήματος, λόγω καταστροφής της παραγωγής ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Στην απάντησή του, το Υπουργείο επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
·          Η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
·         Να τεκμηριώνεται επιστημονικά από επιτροπή, η οποία ορίζεται από το ΥΠΑΑΤ, ότι η απώλεια της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας δυσμενούς καιρικής συνθήκης.
·         Τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών και
·         Να εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των ελαιοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Π.Ε. Εύβοιας, μέχρι να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.  

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου