Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ



Αξιότιμο                                                                          
Κύριο Συμεών Κεδίκογλου  
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμε Κύριε  Υφυπουργέ.

Η Ένωση Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων, που αριθμεί 740 περίπου πολύτεκνες οικογένειες – μέλη που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, Δήμου Σκύρου,  κάποιες οικογένειες από τον Δήμο Ερέτριας- Δυρφίων και Χαλκίδας,  σας παρακαλεί θερμά  να καταθέσετε άμεσα τροπολογία στη Βουλή, ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να έχουν και πάλι δικαίωμα Μεταφοράς θέσης εισαγωγής κατά απόλυτη προτεραιότητα και χωρίς ποσόστωση, αφού δίνετε και πάλι κατά χιλιάδες μετεγγραφές, εκτός των πολυτέκνων που είναι και οι μόνοι που συνταγματικά προστατεύονται. Δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην θεσπισθεί το μέτρο αυτό, τη στιγμή που οι πολύτεκνοι φοιτητές είναι πολύ λίγοι και μόλις πλησιάζουν το 15% των αιτούμενων φοιτητών!.
Κύριε Υπουργέ, καθημερινώς έρχονται τελευταία στα γραφεία μας πολύτεκνοι  με παιδιά φοιτητές , που διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης να διατηρούν 2 και 3 σπίτια συγχρόνως για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Για το σκοπό αυτό, στο τέλος  της παρ.8 του άρθρου 34 του προσφάτως  ψηφισθέντος νόμου,  να προστεθεί νέα παράγραφος ως ακολούθως:
«9. Όλοι οι επιτυχόντες πολύτεκνοι φοιτητές, που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις Πανελλαδικού επιπέδου του Σχολικού έτους: 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους εφόσον το επιθυμούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα  κατ’ επιλογή του ενδιαφερομένου,  πλησιέστερο στον τόπο της κατοικίας των γονέων ή στην πόλη που φοιτά ήδη ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους,  κατά την έννοια της υπ` αριθ. 67859/Β1/5.7.2006 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» (Β` 874) και της υπ` αριθ. 69066/Ε5/7.7.2006 απόφασης του ίδιου Υπουργού (Β` 998), όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Οι θέσεις  αυτές, είναι καθ` υπέρβαση του ποσοστού της παραγράφου 1».
Θα σας είμαστε ευγνώμονες, όλοι οι πολύτεκνοι της Ενώσεως Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων , αν προχωρήσετε άμεσα στην ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση 
Με εκτίμηση
Για την Ένωση Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων  …………………………………
        Η Πρόεδρος                                                                                Η Γεν. Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ                                ΕΛΕΝΗ ΜΙΚΕΡΟΖΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου