Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Παραθέτουμε ολόκληρο το έγγραφο-διαμαρτυρία της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης προς ΕΛΓΑ, αλλά και προς όλους τους Υπουργούς και Βουλευτές του Νομού Ευβοίας για να ενεργήσουν κατά την κρίση τους προς ανάδειξη του θέματος και υποστήριξη του δικαίου αιτήματος.

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις από απώλεια εισοδήματος λόγω καταστροφής παραγωγής ελαιοκάρπου.
ΣΧΕΤ.:  (α).Ν3877/2010/Αρθρο 5.

"1. Σας γνωρίζουμε ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά την ανθοφορία, τις εντομολογικές προσβολές (δάκος & περονόσπορος) και την χαρακτηριστικά καθυστερημένη δακοκτονία από τα αρμόδια όργανα, καταστράφηκε σε ποσοστό άνω του 80% έως και 100%, η παραγωγή ελαιοκάρπου στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
2. Το σύνολο των ελαιοπαραγωγών της περιοχής είναι μέλη της ΕΑΣ Ευβοίας, καταβάλουν τα ανάλογα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και στερούνται κάθε προστασίας από την καταστροφή της παραγωγής τους. Μια τέτοια κατάσταση είναι κατανοητό πως θα εξαθλιώσει τα ήδη ταλαιπωρημένα νοικοκυριά, μιας και ήδη είναι αναγκασμένα να πληρώνουν τα έξοδα συντήρησης των ελαιοδέντρων τους ( λίπανση, κλάδεμα, καθαρισμό), να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, και να υφίστανται αυτήν την αυταπόδεικτη φυσική καταστροφή στα ελαιόδεντρα τους, την στιγμή που σχεδιάζεται η φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Γιατί πληρώνουν την ασφάλεια; .

3. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και την ανάδειξη αλλά και υποστήριξη του θέματος από όλους τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, στους οποίους κοινοποιείτε το παρόν, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών της Δ.Κ.Κύμης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου