Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ "ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ" ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Είναι μία έκφραση του συρμού ή μία κατηγορία συνανθρώπων μας που τους συναντάμε καθημερινά δίπλα μας. Ο «κλαρινογαμπρός» είναι ένας  σύγχρονος έλληνας της κρίσης που συνήθως προκαλεί γέλιο ή υπομειδίαμα αλλά αυτός θα είναι ο τελευταίος που θα το πάρει χαμπάρι.
«Ο κλαρινογαμπρός νιώθει περήφανος για την κατάστασή του και δεν τη θεωρεί παρακμιακή σε καμιά περίπτωση. Πιστεύει ότι είναι ο υπέρτατος, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, το απόλυτο αρσενικό και έχει υπερβολική σιγουριά στον εαυτό του. Βέβαια εδώ ισχύει το περίφημο "δεν ήξερες, δε ρώταγες;". Συνήθως οι γκόμενες τους απορρίπτουν με την πρώτη ματιά, αλλά εκείνοι, καθότι περιορισμένης ευθύνης, δεν το καταλαβαίνουν και προχωράνε μέχρι να γευτούν από πρώτο χέρι την απόρριψη. Προσοχή: αυτό δεν είναι πείσμα, το οποίο είναι μάλλον θετικό στοιχείο, αλλά ηλιθιότητα.
Ο κλαρινογαμπρός είναι ύπουλος και τσάτσος. Δε φταίει όμως αυτός για την κατάντια του, απλά τυχαίνει να είναι λίγο παραπάνω λιγούρης και λουμπινιάρης από το μέσο πολίτη. Η επιθυμία του να κόψει τη μαλακία και να αρχίσει το σεξ είναι τόσο μεγάλη που τον κάνει να ξεπερνά τους ηθικούς φραγμούς του. Έτσι, από εκεί που λέγατε με το ζόρι μια καλημέρα, ο κλαρινογαμπρός είναι πρόθυμος να γίνει ο καλύτερός σας φίλος αν εντοπίσει ότι στην παρέα σας υπάρχει κάποια αιθέρια ύπαρξη. Φυσικά θα παραμείνει "κολλητός" σας μέχρι η εν λόγω κοπέλα να το καταλάβει και να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι».
Βέβαια εάν αντί στη θέση  της γκόμενας βάλουμε τα ψηφαλάκια και ότι έχει σχέση με την «εξουσία» και την τοπική πολιτική σκηνή τότε  αρχίζουμε σιγά σιγά να πήζουμε από πολιτικούς «κλαρινογαμπρούς». Κάποιοι έχουν  ήδη ανέλθει ψηλά και άλλοι θα το επιδιώξουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου