Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

Σκίτσο: Τέσσερα μόνο από τα είκοσι μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Ξεκινούσαμε πριν από είκοσι μήνες (11 Δεκέμβρη 2011) το πρώτο δημοσίευμα μας (ή "ανάρτηση" όπως το λέμε στην γλώσσα μας- αισίως ξεπεράσαμε τις 1500) με τον τίτλο ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ που απαντούσε στο  ποιοι είναι το ΛΑΛΑ ΤΟ !!!.
Προηγούμενη δημοσίευσή μας σχετικά με την προετοιμασία δημοτικής παράταξης για τις προσεχείς εκλογές συγκέντρωσε ρεκόρ σχολίων. Τα διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή. Κινούνται τα περισσότερα σε  παρελθοντολογικές αγκυλώσεις και ορισμένα αποπνέουν αδικαιολόγητη ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμα για ανάλυση.
Επειδή όμως διακρίναμε μία διαχεόμενη αγωνία μην τυχόν και ξεφύγει το ΛΑΛΑ ΤΟ από  χώρους που ο καθείς θέλει να περιχαρακώσει ή να στοχοποιήσει, αναλόγως την σκοπιά ή την σκοπιμότητα, είναι ίσως χρήσιμο να θυμίσουμε σε όσους ξεχνούν ή να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν μερικές αλήθειες:
Είμαστε μία ομάδα, παρέα, συντροφιά πολιτών που δεν ενδιαφέρονται- τουλάχιστον για την ώρα-  για την νομή της τοπικής  εξουσίας και συνεπώς δεν τους απασχολεί  η μία ή η άλλη δημοτική παράταξη. Εάν ήταν να είμαστε παράταξη ή να γίνουμε παράταξη τότε δεν θα υπάρχει το ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Είμαστε ένα βήμα ενημέρωσης. Δεν έχει υπάρξει έως σήμερα Δελτίο Τύπου που μας στάλθηκε και δεν το δημοσιεύσαμε. Και μάλιστα κατά κανόνα αποφεύγουμε να σχολιάζουμε τα αναγραφόμενα σε αυτά, παρότι διαφωνούμε τις περισσότερες φορές. Παρότι δεν είμαστε δημοσιογραφικό ιστολόγιο για να τηρούμε την δεοντολογία εντούτοις την τηρήσαμε περισσότερο από τα επαγγελματικά ιστολόγια που διαβάζετε. Ο πολίτης πρέπει να είναι ολόπλευρα ενημερωμένος και αυτός θα κρίνει. Τότε εξάλλου και η κριτική μας γίνεται γόνιμη γιατί δεν έχει ως κίνητρο την προπαγάνδα.
Είμαστε μία φωνή σκληρής κριτικής στην δημοτική εξουσία. Την σημερινή η οποία δίνει πολλές λαβές για να της φωνάξεις και να την «κράξεις» κατά το κοινώς λεγόμενο. Την αυριανή – είτε είναι η ίδια είτε άλλη- εάν δεν αλλάξει ρότα  και δεν αφιππεύσει από το καλάμι της αλαζονείας, του αυταρχισμού, του ψέματος και δεν επιδείξει στοιχειώδη ικανότητα διαχείρισης.
Κακώς λοιπόν ορισμένες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης ίσως και της αντιπολίτευσης, θεωρούν το ΛΑΛΑ ΤΟ αντιπολιτευόμενη φωνή. Δεν είμαστε αντιπολίτευση.  Δεν είμαστε με κανέναν, είμαστε με εκείνο που εμείς  πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει και με κριτήριο και μέτρο αυτό κρίνουμε όσους ασκούν και όσους θέλουν να ασκήσουν την δημοτική εξουσία. Με άλλα λόγια το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή των προσώπων. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή της πολιτικής. Αν χρειαστεί να αλλάξουν τα πρόσωπα για να αλλάξει η πολιτική έχει καλώς αλλά να αλλάξουν τα πρόσωπα και να μείνει η πολιτική  ίδια ή χειρότερη, δεν θα μας είναι απλά αδιάφορο. Τότε θα λαλήσουμε για τα καλά και  η σκληρή κριτική θα γίνει ΚΡΕΜΑΛΑ!!!.
Επίσης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν η σκληρή κριτική μας στη δημοτική αρχή διορθώνει τα πράγματα. Είθε να μας άκουγε περισσότερο και με μεγαλύτερη προσοχή, με λιγότερη  αλαζονεία και ημιμάθεια, διότι διορθωνόμενη διορθώνει και τα κακώς κείμενα του τόπου μας.
Θέση μας ασφαλώς είναι όσα  γράφτηκαν στο δημοσίευμα για την Ανατροπή. Τέτοιες πολιτικές  συντεταγμένες και καθαρές τις υποστηρίζουμε αρκεί να υπάρξουν. Έως τώρα δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα.
Διασκεδάσαμε πολύ με όσα ειπώθηκαν για μας τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το δημοσίευμά μας. Αλλά προβληματιστήκαμε κιόλας.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου