Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Το ότι το Ινστιτούτο Παπανικολάου δεν έχει καμία σχέση με το Ινστιτούτο που ιδρύθηκε το 2008 και εγκαινιάστηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο με την πρωταγωνιστική στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Τόσο γυμνού που δεν θα χρειαζόταν η αρωγή και χειρούργου οφθαλμίατρου για να το καταλάβουμε. Αρκεί να παρατηρήσουμε τους προϋπολογισμούς, να υπολογίσουμε τους ανύπαρκτους απολογισμούς ..........
Αποκορύφωμα της διάλυσης του Ινστιτούτου ήταν η κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου με την ταχυδαχτυλουργική υφαρπαγή της ομοφωνίας του Δημοτικού Συμβούλίου. Το Ινστιτούτο χωρίς το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν είναι Επιστημονικός Φορέας όπως ιδρύθηκε αλλά Γραφείο Ταξιδίων και Τελετών που έχει κλέψει το μεγάλο όνομα του Παπανικολάου και το έχει ποδοπατήσει.
Πέραν όλων αυτών εδώ και λίγους μήνες  Χειρούργος Οφθαλμίατρος άγνωστο για πιο έργο παράγει στο Υπουργείο Υγείας όπου υπηρετεί αποσπάστηκε στο Ινστιτούτο. Δεν γνωρίζουμε εάν κτυπάει κάρτα κάθε μέρα στην Κύμη αλλά προχθές πήγε στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε με την οικογένεια Θωμά, την κ. Κοϊμιτζίδου και τον κ. Μπενάκη, απόντων των υπολοίπων μελών μεταξύ των οποίων και του Δημοτικού Συμβούλου- Δημότη και γιατρού κ. Ντόβολη. Η παρουσία Μπενάκη τους χάλασε το σκηνικό, εάν δεν ήταν ίσως οι παρόντες θα ήταν κατά δύο περισσότεροι. Εκεί ο χειρούργος Ομφαλμίατρος κ. Αγάλος Φωτόπουλος (Είναι ο ίδιος στενός συνεργάτης του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που αποσπάστηκε από την Κω και κατέληξε στο Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου της Αθήνας ή είναι συνωνυμία;) έκανε την ακόλουθη εισήγηση: “Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι

Λαμβάνω την τιμή να σας ενημερώσω, ότι το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης & Έρευνας του Καρκίνου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» δύναται, μετά από θετική απόφασή σας, να ζητήσει να τεθεί η επιστημονική του λειτουργία υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
 Προς επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να γίνει αιτιολογημένη αίτηση προς το Υπουργείο Υγείας, η οποία να γίνει αποδεκτή από αυτό.
Ενδεχόμενη θετική ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας είναι σύννομη, δεν προκαλεί οικονομική επιβάρυνση και στα δύο θεσμικά μέρη, είναι σύμφωνη με τους ανανεωμένους σκοπούς του Υπουργείου και τους καταστατικούς στόχους του Ινστιτούτου.
 Αναμφίβολα θα είναι ευεργετική για τη λειτουργία του Ινστιτούτου και την ευδοκίμηση των κατά τεκμήριο κοινωφελών δράσεών του”
Κύριοι να μην ξεχνιόμαστε: Το Υπουργείο Υγείας δεν είναι επιστημονικός φορέας για να έχει υπό την αιγίδα του την επιστημονική λειτουργία του Ινστιτούτου. Είναι Διοικητικός Φορέας. Εάν θέλει να ελέγχει διοικητικά και οικονομικά το Ινστιτούτο ας προσπαθήσει να το κάνει. Αν το κάνει σωστά θα καταλάβει τι γίνεται αυτά τα χρόνια.
Την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου μπορεί να την έχει μόνο Επιστημονικός και ειδικότερα Ερευνητικός Φορέας διότι η αποστολή του Ινστιτούτου είναι η πληροφόρηση και η έρευνα του Καρκίνου. Όλα τα άλλα είναι σκανδαλώδη διότι πίσω από το όνομα του Ινστιτούτου Παπανικολάου παίζεται παιχνίδι πολιτικής.

Αυτό το Ινστιτούτο έτσι όπως το κατάντησαν οι ανίκανοι διαχειριστές του δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ένα Ινστιτούτο ερευνητικό και επιστημονικό κέντρο με έδρα και χώρο εργασίας την Κύμη, την πατρίδα του Παπανικολάου είναι δώρο για τον τόπο. Αυτό χρειαζόμαστε και ας ανήκει σε όποιον σοβαρό φορέα θέλει να το διοικήσει. Μαγαζάκι σαν αυτό που είναι σήμερα δεν το χρειαζόμαστε. Είναι ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου