Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Sofiascomments: «ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΜΗ»



Το Blog Sofiascomments συνεχίζει και σήμερα με την ίδια κριτική ματιά να σχολιάζει τα τεκταινόμενα γύρω από το ζήτημα της Δ.Ο.Υ. και της έδρας της. Το χθεσινοβραδινό κείμενο των Εμπορικών Συλλόγων Κύμης και Κονιστρών γραμμένο σε ύφος γνωστό…. ήρθε να συμπληρώσει την επίσης βιαστική απάντηση του Δημάρχου. Ξέρετε, καμιά φορά, όταν αντιμετωπίζεις όλους και όλα με την ίδια συμπεριφορά χωρίς να μετράς σε ποιόν απευθύνεσαι κινδυνεύεις όχι μόνο να κάνεις «φάουλ» αλλά και να σου κάνουν τα «δίκτυα κόσκινο». Διαβάστε λοιπόν το σημερινή ανάλυση του Sofiascomments
Μια μικρή ανάλυση σε ένα μεγάλο γράμμα. από την Κύμη.......
Το γράμμα των  Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων-Κύμης και Περιχώρων, όπως και του  Εμπορικού  Συλλόγου  Κονιστρών, δείχνει ξεκάθαρα μεγάλο θυμό, με την εκτός ορίων έκφραση, όπως το "ασελγεί σε βάρος του τόπου μας", που προσβάλλει  τους πολίτες της Νοτίου Καρυστίας.
Έχουν ξεχάσει ότι όταν ένας Δήμαρχος στέλνει μια επιστολή, εκπροσωπεί και τους πολίτες, -χωρίς να τους έχει ρωτήσει όμως όταν την γράφει-, και η κάθε απάντηση, είναι και απάντηση προς και αυτούς, έστω και αν αναφέρεται στο όνομα του.
Σαν πολίτης της Νοτίου Καρυστίας, αισθάνθηκα προσβεβλημένη από το ύφος της επιστολής του κ.Θωμά, που είχε ξεκάθαρα προσωπικό χαρακτήρα,έστω και καλυμμένο, από την άλλη, η επιστολή των Συλλόγων, φτάνει στα όρια της απόλυτης απαξίωσης της αξιοπρέπειας μας με τέτοιες εκφράσεις.

Ο Δήμος Καρύστου δεν κινήθηκε έγκαιρα, ούτε με πρόγραμμα, ούτε ακολούθησε τις ενέργειες της Μείζονος Αντιπολίτευσης που από το Καλοκαίρι είχε κινηθεί και Ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο είχε γίνει μετά από πρόταση της, χωρίς να ακολουθήσουν όμως ενέργειες από τους έχοντες την ευθύνη.
Παρόλα αυτά, και ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Ραβιόλος, και η Αρχηγός της Ελάσσονος, κ .Βρανά, έδειξαν ήθος και συστρατεύθηκαν στην αργοπορημένη προσπάθεια του Δήμου συμμετέχοντας στην Επιτροπή για το θέμα, και προσπαθώντας με όλες τους τις δυνάμεις, να δημιουργήσουν ένα κλίμα ενωτικό και αγωνιστικό για το καλό του τόπου και των πολιτών.
Δεν είμαι εγώ κατάλληλη να κρίνω το που είναι καλύτερα να πάει η Εφορία, όμως δεν περίμενα και αυτό το ύφος στις επιστολές, και τέτοιες εκφράσεις, που δεν απευθύνονται μόνο στον Δήμαρχο,( γιατί αυτές οι αποφάσεις, βγήκαν μετά από συμφωνία όχι μόνο με την Αντιπολίτευση αλλά και  με Φορείς όπως και Συλλόγους), προσβάλλουν βάναυσα τους κατοίκους του Δήμου Καρύστου.
Θα ήθελα να πω ακόμα ότι μου κάνει τρομερή εντύπωση, η ευκολία με την οποία μας στέλνουν στην Χαλκίδα.
Από την μια, σημειώνεται η δυσκολία της επιβίωσης, από την άλλη όχι μόνο απαξιώνουν, αλλά βρίζουν και τους εν δυνάμει μελλοντικούς πελάτες τους!! Που φυσικά δεν θα τους δούνε ποτέ, μετά από αυτό!!
Όσο αφορά το όνομα και την έκφραση   "Την μετονόμασε κιόλας σε Καρύστου - Κύμης!! ας κοιτάξουν τον κωδικό 1721 μήπως η ονομασία είναι " Κύμης- Καρύστου με κωδικό 1721". Υπάρχει η περίπτωση ξέρετε, να λέγεται όντως έτσι....
Μας ενημερώνουν για τις υπηρεσίες που υπάρχουν στην Πόλη, για τις Σχολές, την Στρατιωτική Μονάδα, και μου προκαλεί κατάπληξη το πως ξέχασαν την Μητρόπολη...
Και ερχόμαστε στις τελευταίες προτάσεις, που συνιστούν ευθείες απειλές, όχι εναντίον του Κράτους, αλλά εναντίον συμπολιτών, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα προβούν σε "κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα" εναντίον  του Δημάρχου προσωπικά.
Άλλωστε όπως συνεχίζει το γράμμα, αλλάζει και το πρόσωπο, και γίνεται τρίτο πληθυντικό με το "ας καταλάβουν", ενώ συνεχίζει με το τρίτο ενικό, "δεν επιθυμεί" και μετά "ας ζητήσουν" εννοώντας λίγο ως πολύ, ότι το που θα μπορούσαμε να  εξυπηρετηθούμε είναι αποκλειστική επιθυμία του Δημάρχου, την στιγμή που ξέρουν ότι όλοι οι φορείς συμμετέχουν και στηρίζουν την καλύτερη δυνατή λύση για την Καρυστία, βάση στοιχείων και όχι.....επιθυμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου