Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Εορτάσθηκε στην Κύμη η εορτή του Αγίου Αθανασίου Πολιούχου της Κύμης Ευβοίας, ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.
Πλήθος πιστών και οι αρχές του Δήμου, την παραμονή αλλά και ανήμερα παρευρέθησαν  στον εσπερινό την παραμονή και ανήμερα της εορτής στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ.
Στην συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, στην αίθουσα του εκκλησιαστικού γηροκομείου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ.Σεραφείμ, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Συμβούλων από όλο τον Δήμο και της Δημοτικής Κοινότητας  και άλλων Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Δήμου και τιμήθηκαν οι επιτυχόντες σε Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και οι αριστούχοι  μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Την όλη εκδήλωση οργάνωσε η Αντιδήμαρχος κ.Αρετή Μπάτσα και την προπαρασκευή και παράθεση της δεξίωσης που ακολούθησε η Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουιμιτζή.
Την όλη εκδήλωση χρωμάτισε η Ευρίπειος χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου