Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ!!!



Έχουν πλάκα αυτοί οι  τοπικοί πολιτικοί παράγοντες....

Το «πολιτικό βάρος»  ενός Δημάρχου συνετέλεσε στο να παραμείνει στην πόλη του η Εφορία. Ήρθε το Υπουργείο Οικονομικών και απέδειξε ότι με συγκεκριμένα κριτήρια και μάλιστα τα έσοδα του 2011 παρέμειναν επιπλέον έξι Εφορίες. Με βάση τα κριτήρια αυτά εάν δεν έμενε η «Εφορία του Δημάρχου» δεν θα είχαν μείνει άλλες δύο τουλάχιστον που υπολείπονται στα έσοδα αλλά είναι στην εκλογική περιφέρεια ισχυρού Υπουργού.

Η πίεση των κινητοποιήσεων και το «πολιτικό βάρος» των συνοδών της Αντιπροσωπείας  για την σωτηρία μη διασωθείσας Εφορίας πέτυχε την αντικατάσταση της καταργηθείσας Εφορίας με Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) και μάλιστα με δύο υπαλλήλους. Και παρα λίγο να έχουμε πανηγυρισμούς. Αυτό θα γινόταν έτσι και αλλιώς, απλώς έως τώρα επέμεναν  ότι ήθελαν την Εφορία και δεν έδιναν σημασία στο ΚΕΦ το οποίο είχαν ήδη δοσμένο. ΚΕΦ είχε σπεύσει να κατοχυρώσει και ο  Δήμαρχος της προηγούμενης περίπτωσης όταν προς στιγμή έχασε την Εφορία.

Και ένας άλλος υπό διεκδίκηση τοπικός παράγοντας αναθεματίζει τους αντιπάλους του που ευτυχώς γιαυτόν «έχασαν» την Εφορία. Τώρα θα βγουν και οι αντίπαλοι και θα πανηγυρίσουν για το ΚΕΦ που έτσι και αλλιώς είχαν κατοχυρώσει.

Λαϊκισμός, άγνοια και κοροϊδία. Φτηνοί πολιτικάντηδες  απέναντι σε μία κοινωνία που αρχίζει και υποψιάζεται. Σημασία δεν έχουν οι Εφορίες αλλά οι φόροι που θα πληρώσουν  τα συνήθη υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι και από τους οποίους ξεφεύγουν οι πλούσιοι και τα λαμόγια.

Από κει και πέρα σημασία έχει να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι χωρίς να ταξιδεύουν μία μέρα ολόκληρη, να εξυπηρετούνται με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο. Νέες τεχνολογίες, εντιμότητα στις συναλλαγές και κυρίως φορολογική συνείδηση και δικαιοσύνη ζητά η κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου