Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ



Χθες ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου στον Άγιο Ιωάννη. Δεν πραγματοποιήθηκε όμως και αντί αυτής πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Αλιβερίου από τους κατοίκους των ορεινών χωριών.
Απόψε μάθαμε ότι ματαιώθηκε και η συγκέντρωση στο Τραχήλι και μάλιστα, όπως γράφτηκε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης βγήκε σχετική ανακοίνωση που αποδίδει την ματαίωση στον «ανάρμοστη συμπεριφορά κατοίκων του Τραχηλίου» .
Τώρα σειρά έχουν οι Παραμερίτες;

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΘΩΜΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναδημοσίευση από το www.xa-stereas.blogspot.gr  

Στα πλαίσια των συναντήσεών μας με τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής αρμοδιότητας της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, κλιμάκιο στελεχών μας συναντήθηκε πρόσφατα με τον Δήμαρχο Αλιβερίου-Κύμης, κ. Θωμά Δημήτριο. Το πρώτο θέμα που θίξαμε ήταν η ανάρμοστη έλλειψη Ελληνικής Σημαίας από το κτίριο του Δημαρχείου, όπου υπήρχε αναρτημένη μόνο η "σημαία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο δήμαρχος -προφανώς θεωρώντας ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση- αντί να επιχειρήσει να απαντήσει, άρχισε μια πανάσχετη αγενή αγόρευση με κεντρικό θέμα "εγώ, ως δήμαρχος, δεν θα έπρεπε να μιλάω με συνεργάτες βουλευτή, αλλά τουλάχιστον με τον βουλευτή αυτοπροσώπως"...
Όταν τελικά θεώρησε ότι λάβαμε το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί ν' απαντήσει για την απαξίωση προς το σύμβολο του κράτους και του Έθνους μας, καταδέχτηκε να μας ενημερώσει για τα προβλήματα της περιοχής και -κυρίως- για το μέγεθος του έργου που επιτελεί στα χρόνια που εκλέγεται στη θέση του δημάρχου. Εν ολίγοις, συζητήθηκαν τα κάτωθι:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Καμία αύξηση, αν και έχει οικονομικό πρόβλημα ο δήμος. ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αγορά σπιτιού στην Κύμη, με σκοπό τη δημιουργία μουσείου για τον διάσημο διεθνώς Έλληνα επιστήμονα. Φέτος έγινε και το Πρώτο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στον δήμο Αλιβερίου. ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΝΙΚΙΩΝ: Σε "παγωμένη" αναμονή επενδυτή για απαλλοτρίωση εκτάσεων. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ: Καθαρίζονται με "ανιδιοτελή χορηγία" της TERNA (χωρίς ανταποδοτικά "γραμμάτια", ισχυρίστηκε ο δήμαρχος παρά το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης διαχείρισης απορριμάτων στην περιοχή των Κριεζών) τα ρέματα από Αλιβέρι έως το Ωριό, που ισοπέδωσε η πύρινη λαίλαπα. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ: Ο δήμος προτείνει να γίνει το εργοστάσιο στην παλαιά χωματερή στα Κριεζά , ωστόσο υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους και είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Πάγιο αίτημά μας είναι η πρόσληψη Ελλήνων -και κατά προτεραιότητα ντόπιων- σε κάθε δημοτικό έργο και σύμβαση, ώστε να συμβάλλει ο δήμος, κατά τις δυνατότητές του, στην ανακούφιση των πληγέντων συντοπιτών μας από την ανεργία και τα κυβερνητικά μέτρα. Εννοείται και δηλώσαμε σαφώς ότι ο τοπικός βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα είναι στο πλευρό του Δήμου σε κάθε διεκδίκησή του προς όφελος των δημοτών, όπως το αίτημα μη απομάκρυνσης υπηρεσιών.
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΒΟΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΥΦΗ ΤΟΥ.


ΦΩΤΟ: ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ» φ.  της 9ης Νοεμβρίου 2012, σ.19 αναφέρεται στο μέγα σκάνδαλο των αδειών του Πολεοδομικού Γραφείου Κύμης ή της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως είναι η ορθή ονομασία σήμερα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τον περασμένο Ιούλιο και μετά δεν έχουν αναρτηθεί στο Δια@γεια οι οικοδομικές  άδειες που  ενέκρινε η Πολεοδομία με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία ισχύ, να μην μπορούν να ξεκινήσουν νόμιμα οι οικοδομικές εργασίες. Δηλαδή δεν έφθανε η τραγική κατάσταση της οικοδομής  στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου βάλθηκαν να εξοντώσουν και τις ελάχιστες οικοδομικές δραστηριότητες, έστω και κατά προτίμηση.
Οι άδειες λοιπόν είναι μη εκτελεστές, παράβολα και κρατήσεις έχουν πληρωθεί, αλλά οι Μηχανικοί έχουν στα χέρια τους ένα άκυρο χαρτί. Η ευθύνη βαρύνει τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και ιδίως τον Δήμαρχο ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ίδιος Μηχανικός.  Την ευθύνη για την Πολεοδομία την έχει η Αντιδήμαρχος Κύμης η κ. Μπάτσα- Θωμά  η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του προβλήματος. Εύλογο άλλωστε.
Τώρα κανα δυό μέρες  σπεύδουν να αναρτήσουν σωρηδόν παλαιές άδειες αλλά όπως διαπιστώνει όποιος παρακολουθήσει το Δι@υγεια του Δήμου δημοσιεύουν άλλα αντί άλλων με αποτέλεσμα να δημιουργούν νέα προβλήματα νομιμότητας. Άλλο τίτλο βάζουν στην αρχή άλλη άδεια δημοσιεύουν, σε μερικές περιπτώσεις είδαμε σκέτες σελίδες με υπογραφές χωρίς αρχή και τέλος.
Χαρακτηριστική είναι φωτογραφία των δύο γελαστών υπευθύνων, του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου που δημοσιεύει η εφημερίδα. Ακριβώς έτσι χαμογελούν με την αυτοπεποίθηση της άγνοιας. Δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει υποχρέωση δημοσίευσης, τι σημαίνει Δι@γεια, τι σημαίνει νομιμότητα και διαφάνεια.  Κάποιος, προφανώς από την δικαστική εξουσία, μάλιστα πρέπει να πει στην Κυρία ότι από τους υφισταμένους της πρέπει να απαιτεί νομιμότητα, διαφάνεια και εξυπηρέτηση του πολίτη και υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι μόνο επίμονα και μονότονα «ΣΙΩΠΗ»!!!. Δηλαδή ΟΜΕΡΤΑ!!!
ΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ…..



Πολύ δε περισσότερο δεν απαιτείται….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο Κύμης – Αλιβεριου, κορυφώνονται τα πολιτικά παραβατικά αλλά και παρακμιακά φαινόμενα, που βέβαια κάθε καλόπιστος παρατηρητής έχει εδώ και πολύ καιρό, εντοπίσει.
Θλιβερός πρωταγωνιστής του ευτελισμού των θεσμών, της παραβίασης της νομιμότητας των διαδικασιών και της γελοιοποίησης των συλλογικών λειτουργιών ο κ. Θωμάς.
Μέσα σ’ ένα κλίμα γενικευμένου διαχειριστικού πανικού και ανεπάρκειας, η Δημοτική Αρχή ταυτοποιεί το Δήμο με ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η Αυτοδιοικητική ιστορία.
Ανύπαρκτα χωράφια– προϊόντα αδιαφανούς και σκόπιμης συναλλαγής με εντεταλμένους λεγεωνάριους της περιοχής Παραμεριτών –  «δωρίζονται» από τους κουβαρντάδες, κ. Θωμά και κ. Ν. Κιούση χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά και δικαιολογητικά, στην προσπάθεια «πολιτικής δωροδοκίας» μιας ολόκληρης περιοχής. Μια απόφαση τους χρειαζόταν-έστω και στον αέρα-, για να επικυρώσουν, για άλλη μια φορά, τη μη τήρηση, από πλευράς τους, της στοιχειώδους νομιμότητας.
Με παρωδίες διαδικασιών και προφανούς ελεγχόμενης νομιμότητας διαδικασίες, οι εκτός κάθε έλεγχου «ευεργέτες δωρεοδόχοι», προσπαθούν να διαχειριστούν τα απορρίμματα  μεταφέροντας την «οσμή» τους στην ενδοχώρα του τ. Δήμου Ταμυνέων. 
Ο σύνδεσμος Ν. Ευβοίας ΦΟΔΣΑ χρησιμοποιείται σαν όχημα μειωμένων αντιστάσεων, έτσι ώστε - μέσα από πανικόβλητες και κρυφές κυριολεκτικά διαδικασίες –, να προωθούνται και να υφαρπάζονται αποφάσεις, για τη προώθηση κρίσιμων θεμάτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι δυσκολεύονται να συνεδριάσουν σε Δημόσιους χώρους και όταν αυτό γίνει απαιτείται η συνδρομή της Αστυνομίας.
Επιλέγουν λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες (8 πμ) με την αυγή της ημέρας αλλάζοντας συνεχώς έδρες. Κινούμενοι περίπου στα όρια της ‘’παρανομίας’’ σαν ‘’Αυτοδιοίκηση του Βουνού ‘’.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ: ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΜΗΣ- ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Δ.ΘΩΜΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα από τα κοσμήματα και τα στολίδια της Κύμης, σύμφωνα με το προεκλογικό φυλλάδιο του Δημάρχου Δημ. Θωμά,το γήπεδο της Κύμης, αποτελεί το «γιοφύρι της Άρτας» για το Δήμο μας, αφού κάθε λίγο και λιγάκι επισκευάζεται μέχρι την επόμενη καθίζηση.
Κατά τις ποδοσφαιρικές σαιζόν 2010-11 και 2011-12, το γήπεδο έχει επισκευαστεί με επιχώσεις και μπαζώματα, κυρίως με αμμοχάλικο από τον ποταμό Μανικιάτη πέντε (5) φορές!!!
 Όλα αυτά έχουν προκύψει από τις ενέργειες του τοπογράφου μηχανικού και Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου ,Δημ. Θωμά, ο οποίος μετατόπισε το γήπεδο προς τη ΝΑ πλευρά στο χώρο που είχε μπαζωθεί κατά την κατασκευή του. Για τη μετατόπιση αυτή έκοψε τους ευκάλυπτους που είχαν φυτευτεί στο μπάζωμα για την συγκράτηση των χωμάτων. (Κάποιοι στο παρελθόν είχαν κάνει σωστές μελέτες και σωστά την δουλειά τους). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν καθιζήσεις, που έφτασαν ακόμα και τα τρία (3) μέτρα!!! Καταστράφηκε η μισή περίφραξη του γηπέδου και η παροχή ρεύματος φωτισμού του. Έτσι αναγκάστηκε να κατασκευάσει νέα περίφραξη και να τοποθετήσει το φωτισμό στην ΝΑ πλευρά, έξω από την περίφραξη και μάλιστα επιφανειακά.
Το καλοκαίρι του 2011 μετά από κατολίσθηση, έκανε με απευθείας ανάθεση εργασίες αποκατάστασης τις οποίες ανέθεσε στον κ. Δημ. Κόκκο γιό του αντιδημάρχου Κονιστρών κ Γ. Κόκκου, καθώς και προμήθεια σκίρων από τη LAFARGE, συνολικής δαπάνης 20.000 ευρώ.
 Στην εφημερίδα της παράταξής του, «Νέοι (Γκρίζοι) Ορίζοντες» έγραψε ότι έγινε κατασκευή στραγγιστηρίων περιμετρικά του γηπέδου για την απορροή των υδάτων. Παρακαλώ πολύ να μας τα δείξει. Σε ερώτησή μου σύμφωνα με ποιες μελέτες έγιναν οι εργασίες μου απάντησε ότι «βασίζεται στην τεράστια εμπειρία του και τις εξειδικευμένες γνώσεις του¨» !!!!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


  Οι νέες εξέδρες το γήπεδο Αυλωναρίου

Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στο φίλαθλο κόσμο της περιοχής του Αυλωναρίου, τοποθέτησε καινούργια εξέδρα στο γήπεδο. Η καινούργια εξέδρα είναι καλαίσθητη, διαθέτει τέσσερα σκαλοπάτια επενδυμένα με ξύλο, με μήκος δέκα οκτώ μέτρα το καθένα και μπορεί άνετα να εξυπηρετήσει εκατόν πενήντα άτομα. Πρόκειται για μία κατασκευή που ομορφαίνει τον χώρο και διευκολύνει τους φιλάθλους να παρακολουθούν τις αθλητικές εκδηλώσεις.
                   

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Η ΟΚΤΩΝΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟ


Εργασίες στο γήπεδο Οκτωνιάς

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες διαμόρφωσης του γηπέδου της Οκτωνιάς.  Συγκεκριμένα γίνεται αποχωμάτωση στην ανατολική πλευρά του και κατασκευή αποστραγγιστικού, για να μην εισέρχονται τα όμβρια στο χώρο της αθλοπαιδιάς, επίστρωση με χωματουργικό υλικό για να δημιουργηθούν οι αναγκαίες κλίσεις, επίστρωση με 3Α για την τελική  διαμόρφωση του χώρου. Στόχος οι εργασίες να διαμορφώσουν κατάλληλα το γήπεδο για να δεχτεί την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο μέλλον, όταν τα οικονομικά του Δήμου το επιτρέψουν. Όλη η προσπάθεια αποβλέπει στο να αποκτήσει η «Αναγέννηση»  Οκτωνιάς το δικό της ‘’σπίτι’’, που της είναι απαραίτητο για να συνεχίσει την έντονη, δημιουργική και άξια θαυμασμού παρουσία της στα αθλητικά δρώμενα της Εύβοιας.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Φωτογραφία Αρχείου από www.matiestaspor.gr. Φαίνεται η κατάσταση του χλλοτάπητα στον αγώνα Νηλέας- Λουκίσια, στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου

Με ειδικό  μηχάνημα έγινε η συντήρηση του χλοοτάπητα του γηπέδου Νεοχωρίου, του οποίου ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει σχεδόν ακατάλληλος για την τέλεση αγώνων. Το γήπεδο αποτελεί την έδρα του Νηλέα Νεοχωρίου, μίας ιστορικής ομάδας που αγωνίζεται και πάλι από φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Εύβοιας.