Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.ΟΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
Με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ
όλοι θα πολεμάμε
Και με τον Αχιλλέα μας
εκδίκηση ζητάμε.”

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΕ
Α/Ε ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΥΜΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημότισσες και Δημότες
Στα πλαίσια της αποκεντρωμένης λειτουργίας της Πολιτείας , ο Νομοθέτης με το ν. 3852/10 χορήγησε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού την αρμοδιότητα μιας σειράς νευραλγικών υπηρεσιών όπως αυτή της πρώην Πολεοδομίας και νυν Υπηρεσίας Δόμησης.
Η σκέψη του Νομοθέτη ήταν ότι οι Δήμοι όντας πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες και γνωρίζοντας καλύτερα τα προβλήματα τους θα μπορέσουν να διαχειριστούν κρίσιμους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Εξ άλλου η σκέψη του Νομοθέτη ήταν πως οι Δήμοι ήταν πλέον ώριμοι να διαχειριστούν Υπηρεσίες που άπτονται ευρύτερων πολιτικών του Κράτους.
Όπως επίσης ότι οι Δήμοι είναι – φορείς – ταγοί της νομιμότητας και ταγοί της έννοιας της εξυπηρέτησης του πολίτη και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής του.
Η σκέψη είναι απλή . Όσο πιο κοντά έχεις τις υπηρεσίες υποτίθεται ότι τόσο καλύτερα εξυπηρετείσαι.
Τα παραπάνω αποτελούν το κανόνα. Δυστυχώς όμως κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.
Μια από αυτές είναι και η περίπτωση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 19-5-2012 και με αφορμή τον ορισμό της Επιτροπής Αυθαιρέτων τονίσαμε ότι η απόφαση είναι κατά παράβαση του Νόμου και άρα η συγκρότηση όπως και οι όποιες μελλοντικές αποφάσεις της είναι άκυρες.
Παράλληλα τονίσαμε το μεγάλο πρόβλημα  της λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης Κύμης και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει  να εστιάσει τη προσοχή του, πάνω σ αυτό.
Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος κ. Θωμάς παρέλαβε μια άρτια συγκροτημένη Υπηρεσία Δόμησης απ’ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ουσιαστικά μέσα σε 15 μήνες τη αποδόμησε και την απαξίωσε.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ. ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή των Δήμων, των Προέδρων των Ε.Α.Σ. και των Αγροτικών Συλλόγων με θέμα: «Υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».
Σκοπός των συσκέψεων είναι ο συντονισμός των ανωτέρω φορέων έτσι ώστε να διεκπεραιωθεί ομαλά η όλη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών από τους αγρότες και από το κάθε ενδιαφερόμενο για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.
Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν:
Για τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 και  ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμ. Ανατολικής Στερεάς στην Πλ. Ελευθερίας 3 (4ος όροφος) Λαμία.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λ.Χαϊνά 93 Χαλκίδα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ ΄44


Το μεγάλο τίμημα ενός μικρού χωριού για τη λευτεριά της πατρίδας. Η θυσία τους μας δείχνει τον δρόμο να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο δίκαιο.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, τιμήθηκε και φέτος στον Άγιο Συμεών, στον χώρο εκτέλεσης, η μνήμη των 30 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Μάη του ’44, στους Ταξιάρχες Κύμης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με ιερατικό μνημόσυνο.
Ακλούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από το μέλος του  Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ταξιαρχών Τάσο Αναγνώστου, ο οποίος με μεστό, ξεκάθαρο και απόλυτα κατανοητό λόγο παρουσίασε τα γεγονότα της δολοφονικής εκείνης ημέρας, συνδέοντάς τα με το σήμερα και θέτοντας προβληματισμούς για το αύριο της σημερινής κοινωνίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη, όσο ποτέ, σήμερα, να αντισταθούμε, να πούμε όχι σε ότι προσβάλλει τις αξίες μας, την προσωπική μας ελευθερία, τα ανθρωπινά δικαιώματα μας,  πους δυστυχώς, καθημερινά καταπατούνται βάναυσα.
Στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ξαναζωντάνεψε η θλίψη και η φρίκη της ημέρας εκείνης, που αθώα θύματα οδηγήθηκαν σε ομαδικό τάφο και ένα χωριό πυρπολήθηκε και λεηλατήθηκε από βάρβαρους κατακτητές.  Τα τραγικά γεγονότα της 24ης Μάη του ’44 τοποθετούν το Κακολύρι στο Πάνθεον των μαρτυρικών τόπων της χώρας μας: Καλάβρυτα – Δίστομο – Καισαριανή.