Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»!!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»!!!
Αναδημοσίευση από: www.kimanews.gr

"Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για μετάγραφες στον αθλητισμό, με σκοπό την δημιουργία καλύτερων ομάδων και την επίτευξη των εκάστοτε στόχων. Έχουμε δει μεταγραφές στελεχών επιχειρήσεων με σκοπό την επαγγελματική άνοδο. Έχουμε ζήσει και πολιτικές μεταγραφές. Σε ήρεμες πολιτικά και κοινωνικά περιόδους συνήθως γίνονται για την καρέκλα. Για μια καρέκλα υπουργού που δεν πήραν... ή για μια καρέκλα υπουργού που θα πάρουν... Όλες όμως είχαν μια κοινή δικαιολογία, μια δικαιολογία ιδεολογίας, εκεί έριχναν το λόγο που άλλαξαν πολιτική στέγη. Πλέον έχουμε μεταγραφές «μνημονίου», την πρώτη περίοδο φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ όσοι δεν ψήφησαν τα μέτρα και από την Νέα Δημοκρατία όσοι τα ψήφησαν! Μετά το σκηνικό αλλάζει κατά το ήμισυ, φεύγουν και από τους δυο όσοι δεν ψήφησαν το νέο μνημόνιο. Πολλοί έφυγαν μόνοι τους, άλλαξαν κόμμα, βρήκαν στέγη σε νέα πολιτικά σχήματα, ή στον ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται από κάποιους σαν νέο ΠΑΣΟΚ. Όλοι και πάλι όμως μίλησαν για ιδεολογία ή για διαφωνία με την κεντρική πολιτική.

Μεταγραφές έχουμε και στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, κάπου στα μέσα του καλοκαιριού πέντε σύμβουλοι διαφόρων συνδυασμών της αντιπολίτευσης και ένας πρώην πρόεδρος, με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μας ενημέρωσαν ότι προσχωρούν στον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά. Σήμερα άλλοι δυο και μάλιστα πρόεδροι των χωριών Οριού και Μακρυχωρίου, προσχώρησαν στον συνδυασμό του Δημάρχου. Κανένας δεν μίλησε για ιδεολογική προσχώρηση, ή αντίστοιχα ιδεολογική αποχώρηση. Κανείς δεν άλλαξε συνδυασμό για καρέκλα, άλλωστε κάποιοι την είχαν ήδη. Σε αυτές της μεταγραφές συναντάμε ένα νέο λόγο που είναι πρωτόγνωρος για όλους μας. Τον λόγο της αναγνώρισης του έργου της Δημοτικής αρχής και την διάθεση των εν λόγω συμβούλων να βοηθήσουν ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι ανακοινώσεις όλων έχουν την ίδια λογική, «Συστρατευόμαστε με τον αγώνα που δίνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε δεν μπορεί να επαναπαυόμαστε. Οι δημότες, μας τίμησαν με την ψήφο τους για να δουλέψουμε! Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς είναι ένας άνθρωπος με όραμα για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου και παλεύει ενάμιση χρόνο τώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για το καλύτερο δυνατό. Δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και της ανάπτυξης του Δήμου μας. Προσχωρούμε από εδώ και στο εξής στις τάξεις του συνδυασμού του»

Η λογική που λέγαμε, λέει ότι ο κάθε σύμβουλος ψηφίστηκε για να δουλέψει για τον τόπο του και να βοηθήσει προς την ανάπτυξη του Δήμου μας. Εδώ, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εδώ η αντιπολίτευση είναι η δύναμη που κρατάει πίσω κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη. Αρνείται να συνεργαστεί γιατί είναι αντιπολίτευση και θέλει να νίπτει τας χείρας της σε κάθε απόφαση. Αυτή η λογική πρέπει να αλλάξει, σας ψηφίσαμε κύριοι για να κάνετε προτάσεις, να έχετε λόγο και θέσεις.

Αυτό λένε οι αποχωρίσεις των ανθρώπων σας, αυτό ζητούν οι πολίτες."

ΣΧΟΛΙΟ
Το "Λάλα το" δεν είναι επαγγελματικό blog για να δημοσιεύει ακόμη και κείμενα με τα οποία διαφωνεί. Εν τούτοις το κάνουμε πολλές φορές γιατί γνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες ενημερώνονται από το Λαλα το και οφείλουμε να τους παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα.
Μερικές φορές, όπως η παρούσα, δημοσιεύουμε και κείμενα άποψης παρότι δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Είναι χρήσιμο να ακονίζουμε την σκέψη μας με την αντίθετη άποψη. Έτσι και τώρα.
Οι "μεταγραφές" όπου και να γίνονται έχουν τα ίδια αγνά, "αγνά" ή ιδιοτελή κίνητρα. Και στην πολιτική και στο ποδόσφαιρο και στην "πολιτική -ποδόσφαιρο"
Οι ιδεολογικές αιτίες όταν είναι καθαρά ιδεολογικές είναι οι πλέον καθαρές. Όλες οι άλλες που εμπλέκονται με άσκηση εξουσίας ενέχουν την αμφιβολία των κινήτρων. 
Δεν χρειάζεται κανείς να δικαιολογεί τέτοιες μεταγραφές. Διότι δεν έχουν την αποδιδόμενη σημασία. Εάν κάποιος γνωρίζει το πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των δημοτικών παραγόντων (Δήμαρχος,  Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας) δεν πρέπει να εκπλήσσεται ούτε και να καυχάται.

Η αντιπολίτευση ίσως δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Η δουλειά της όμως δεν είναι να αναγνωρίζει το θέσφατο και την "ανωτερότητα" της δημοτικής αρχής, όπως και η δημοτική αρχή δεν πρέπει να ενθαρρύνεται από τέτοιες αναγνωρίσεις. Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει, να διατυπώνει τη δική της άποψη χωρίς να λαϊκίζει, και κυρίως να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί τη δημοτική αρχή επιδιώκοντας την απόλυτη διαφάνεια, την εξάλλειψη της διαφθοράς και την προστασία- του κατά τη δική της έννοια- δημοσίου συμφέροντος. Εάν η αντιπολίτευση αποδεχθεί άλλον ρόλο δεν είναι αντιπολίτευση αλλά ουρά και τα έχει κάνει πλακάκια. Αντιπολίτευση αυτής του ύψους  δεν έχει υπάρξει στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και όσο δεν υπάρχει η μεν δημοτική αρχή οδεύει τον δρόμο τον οποίο η ίδια βλέπει "ανθόσπαρτο" ο δε δήμος και ο τόπος οδεύουν τον δρόμο της απαξίωσης και της παρακμής.
Θυμάμαι έναν φίλο μου Δήμαρχο ο οποίος μου έλεγε ότι αισθανόταν άβολα και ανησυχούσε όταν η αντιπολίτευσή του κοιμόταν, λαϊκιζε και σιωπούσε αντίθετα αισθανόταν δυνατός όταν η Αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις και απαιτούσε έλεγχο. Πιστέψτε με ότι αυτόν τον Δήμαρχο τον θυμούνται με νοσταλγία, ακόμη και η τότε Αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου