Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΕΚ



Συγκεκριμένα η επιχείρηση ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ  της «μεγάλης και περιβόητης» ΤΕΡΝΑ, που βρίσκεται  στο Αλιβέρι, προχώρησε  σε (4) απολύσεις εργαζομένων, με πολυετή υπηρεσία και  χωρίς καν να σκεφτεί  τα οικογενειακά κριτήρια, που προβλέπει ο νόμος (παντρεμένοι με παιδιά κ.λ.π.)
Υπενθυμίζουμε  ότι η  συγκεκριμένη Εταιρία  είχε  απολύσει και την μοναδική καθαρίστρια του εργοστασίου προ διμήνου περίπου.
Στη  τότε τριμερή  που είχε  γίνει για το θέμα  αυτό  αλλά και στην  κατ΄ ιδία συνάντηση  που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  κ. Μαραγκουδάκη  στο εργοστάσιο, με το Σωματείο, τον Πρόεδρο του Εργατικού  Κέντρου Εύβοιας Στέφανο Μπασινά  και τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Σύμβουλο  Κουλουρίδη Κων/νο, είχε  ειπωθεί ότι  μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα γίνει  καμιά  απόλυση, θα υπάρχουν συνεχής συζητήσεις  με το Σωματείο και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια  για  επαναπρόσληψη  της απολυμένης.
Αντί για αυτού που συμφωνήθηκε, ανακοινώθηκαν οι  άλλες  (4) απολύσεις  και με την  «υπόσχεση» του συγκεκριμένου  Διευθύνοντα Συμβούλου και για άλλες απολύσεις .
Η  συμπεριφορά του συγκεκριμένου   κυρίου  είναι  τουλάχιστον  απατεωνίστικη και προσβάλλει  όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και το κύρος μιας μεγάλης Εταιρίας όπως είναι η ΤΕΡΝΑ, που σχεδιάζει επενδύσεις και στο Νομό μας !!!
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων  και την συνεννόηση με το Σωματείο  των εργαζομένων για εξεύρεση ΛΥΣΗΣ.
Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι τους είναι  αναπόσπαστο  κομμάτι  της κοινωνίας  και δεν  είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν κανέναν που προσπαθεί  για τη διάλυσή  της για ίδιο όφελος.
 «Η ΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ   ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ  ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ»
                                                                                                       ΣΟΦΟΚΛΗΣ.
Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
 5/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου