Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΑ…… (ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΛΑ ΤΟ)



Μαθαίνουμε ότι αποφασίζονται τώρα τελευταία αναμορφώσεις προϋπολογισμού στον Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα  που δείχνουν ότι δεν υπάρχει επίγνωση της κατάστασης  στην οποία βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδίως ο Δήμος μας. Πρωταθλητής στα χρέη σε όλη την Στερεά Ελλάδα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον είναι κοντά στην χρεωκοπία αφού άλλωστε για δύο συνεχή χρόνια συντάσσει πλασματικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δηλαδή ίσως δεν είναι κοντά είναι μέσα. Εξάλλου μετά την τελευταία απόφαση για δάνειο βρίσκεται πλέον σε καθεστώς επιτήρησης.
Οι δικαιολογίες που έως τώρα προβλήθηκαν δεν έχουν πλέον αντίκρισμα. Ούτε η απόδοση όλων των δεινών στον Δήμο Ταμυναίων με την οποία νόμισαν ότι βολεύτηκαν αρκετοί. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όπως και οι αιτίες της. Δεν υπάρχει συναίσθηση της ευθύνης, οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι και πολιτικά ξεπερασμένες αλλά και παράγουν χρέη και ελλείμματα. Η αλήθεια κρύβεται από τους δημότες.
Μπροστά σε αυτό το τοπίο μία ολόκληρη περιοχή από το Αλιβέρι έως την Κύμη και από τα Ζάρκα έως το Μετόχι παρακολουθεί  ένα θέατρο σκιών ενώ καθημερινά κατρακυλάει στην υποβάθμιση. Και για όλα αυτά ο τελευταίος που φταίει είναι ο Καλλικράτης.
Ενόψει της σύνταξης του προϋπολογισμού του 2013 ο οποίος θα είναι άλλωστε και ο τελευταίος πλήρης προϋπολογισμός που θα διαχειριστεί η δημοτική αρχή και ο πρώτος σε συνθήκες επίσημης χρεοκοπίας πρέπει όλοι ξεχάσουν τον έως τώρα κάκιστο εαυτό τους και να συνετιστούν. Ο Δήμος χρειάζεται  αφοσίωση στην ευθύνη, μετριοπάθεια, ενότητα και ομόνοια, υποταγή στο δημόσιο συμφέρον, πολιτική εντιμότητα  και ήθος για τους αιρετούς, γνώση και επαγγελματισμό για τις δημοτικές υπηρεσίες, δυναμική συμμετοχική παρουσία για τους πολίτες. Χρειάζεται ασφαλώς και άλλο ήθος εξουσίας αλλά αυτό δεν μπορούν οι πολίτες να το απαιτούν από τους αιρετούς όταν αυτοί δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Τουλάχιστον ας προσπαθούν να είναι στο μέτρο του δυνατοί συνετοί. Όταν φθάσει η ώρα των επιλογών μακάρι οι πολίτες να κάνουν τις καλύτερες. Μέχρι τότε όμως αυτός ο τόπος πρέπει να προχωρήσει με αυτούς τους αιρετούς. Γιαυτό κάνουμε έκκληση για σοβαρότητα, σύνεση και βαθιά δημοκρατική συνείδηση, εμμονή στον πραγματικό δημοκρατικό διάλογο και σεβασμό αλλήλων. Γιατί το «σκάφος» του Δήμου  κινείται προς την ξέρα. Είναι χρέος όλων να αποτρέψουν το μοιραίο και να το οδηγήσουν στην σωστή πορεία, της νοικοκυροσύνης, της μετριοπάθειας και της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου