Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην οποία θα συζητηθεί και το θέμα των έργων για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Ποθητάκη την παρακάτω επιστολή :
 «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, εδώ και πολλές εβδομάδες αισθάνομαι την πίεση της κοινωνίας σχετικά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου για τους σταθμούς μεταφόρτωσης και τη μονάδα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των απορριμμάτων. Έψαξα το ζήτημα και διαπίστωσα τα εξής. Πρώτον, δεν είναι σύννομη η σύνθεση του αντίστοιχου Συνδέσμου λόγω μη εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης.
Δεύτερον, υπάρχει σοβαρή αταξία στο ιδιοκτησιακό της μονάδος ανακύκλωσης. Τρίτον η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έγινε και εγκρίθηκε μέσα σε 11 ημέρες, χωρίς διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση και χωρίς απόφαση αποδοχής εκ μέρους του Δ.Σ της δωρεάς των οικοπέδων που όπως λέγεται έγινε από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο. Τέταρτον, η Μ.Π.Ε περιλαμβάνει μεταφορά συμπιεσμένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας ή Θήβας χωρίς να υπάρχει αποδοχή εκ μέρους αυτών.
Αντιλαμβάνομαι ότι η διαχείριση των σκουπιδιών φέρνει πάντα εντάσεις. Ωστόσο, είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην αφήνει κενά σε σχέση με τη νομιμότητα και να μη λειτουργεί χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες. Αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη αν προχωρήσετε την υπάρχουσα διαδικασία. Ως βουλευτής του Νομού είμαι υποχρεωμένος να ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο ζητώντας καταθέσεις συμβολαίων, τοπογραφικών, διαδικασιών, ώστε να αισθάνομαι συμβατός με τη συνείδησή μου για τη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου