Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΕΚ



Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μπασινάς και η Γ.Γ. κ. Σμυρναίου
Την Παρασκευή 7/12/2012 ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας  του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, παραβρέθηκαν  στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Αλιβερίου  Κύμης,  με αποκλειστικό θέμα  τις (5) απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει   η ΒΙΟΜΕΚ, θυγατρική του  μεγάλου ομίλου  της ΤΕΡΝΑ.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκαν  σχεδόν  όλοι οι κοινωνικοί φορείς και τα Σωματεία  της περιοχής  (Εμπορικός Σύλλογος- Σύλλογος Εκπαιδευτικών – Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου  - Σωματείο εργαζομένων του Δήμου – Σωματείο  ΑΗΣ Αλιβερίου – Σωματείο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Αλιβερίου  - Πανελλήνια  ΄Ενωση  Χωματουργών κ.λ.π.)
Απαίτηση όλων είναι  η άμεση  άρση  των απολύσεων .
Αυτό που ειπώθηκε από πλευράς Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ήταν ότι είναι  τουλάχιστον  ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ  και ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, ότι οι απολύσεις  γίνονται για να σωθεί  η Εταιρία!!!.
Η ΤΕΡΝΑ  «ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑ»  που δραστηριοποιούνται  και στην Εύβοια με  κατασκευή Αιολικών Πάρκων  - κατασκευή εργοστασίου  φυσικού αερίου  και άλλα μεγάλα έργα, είναι εξαιρετικά κερδοφόρα  και έχει στα σκαριά πάρα πολλές  καινούργιες  επενδύσεις.
Ανταποδοτικά για τα δις που έχει κερδίσει από τις επενδύσεις  στην Εύβοια  πρέπει να συνεισφέρει  τα δέοντα στην τοπική κοινωνία, που μέσα  σε αυτή είναι και οι εργαζόμενοι της
 ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
Ο στόχος τους είναι τα καινούργια μισθολόγια  της κατάπτυστης ΠΥΣ των 586 € και των 510 μικτά για τους νέους κάτω των 25 προετοιμάζεται για το μέλλον.
Γιαυτό προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων  με πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσία οικογενειαρχών  με 2 και  3 παιδιά  και ηλικιακά φτάνουν μέχρι και 58 χρονών.
Αυτή ήταν η επιβράβευση  τους  και το Χριστουγεννιάτικο  Δώρο  τους,  για την κατά γενική ομολογία  μεγάλη  προσφορά  τους  και τη δημιουργία πλούτου της ΒΙΟΜΕΚ – ΤΕΡΝΑ
Επισυνάπτεται το σχέδιο δράσης και το ΨΗΦΙΣΜΑ του Δήμου.
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου