Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ




ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ
ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Προς: Δήμαρχο, Δήμου Κύμης Αλιβερίου
  Κ. Δημήτριο Θωμά

Κύριε Δήμαρχε,
Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 κατόπιν προσκλήσεως του Δ.Σ. του εκπολιτιστικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των κατοίκων του χωριού για το θέμα : της ιδρύσεως Σταθμού συλλογής, διαλογής και μεταφόρτωσης σκουπιδιών της Νότιας Εύβοιας στην περιοχή μας και μάλιστα απ’ ότι λέγεται στις περιοχές «ΚΛΕΙΔΙΑΡΗ» ΚΑΙ «ΛΟΥΓΚΑ».
   Αφού συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από το θέμα, η απόφαση της γενικής συνέλευσης ήταν ομόφωνη του να μην γίνει ο Σταθμός αυτός στην περιοχή μας διότι κρίνουν η περιοχή θα υποβαθμιστεί για τους κάτωθι λόγους :

1.  Καταστροφή της Ποιότητας ζωής  των κατοίκων. Σας υπενθυμίζουμε ότι είδη μια φορά το οικοσύστημα έχει υποστεί ολική καταστροφή από τις πυρκαγιές του 2007 και έχει χαρακτηριστεί ως πυρόπληκτη περιοχή.
2. Καταστροφή της Ιστορικής, Λαογραφικής, Πολιτιστικής, και της Θρησκευτικής παράδοσης και αξιών. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι στην περιοχή <<Λούγκα>> ευρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο έχει δομηθεί δίπλα στα ευρήματα της παλαιάς εκκλησίας του αγίου ιδιαίτερης ιστορικής και λαογραφικής σημασίας που ανάγεται στα βυζαντινά χρόνια.   
3.  Καταστροφή των επιφανειακών και των υπόγειων νερών, των φυσικών πόρων και του οικοσυστήματος της περιοχής μας. Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι την περιοχή την διαπερνά ο ποταμός <Χόνδρος> ο οποίος εκτείνεται από τα Θαρρούνια ως την Μουρτερή, σημείο εκβολής του.
4. Τροχοπέδη στην ανάπτυξη και διεύρυνση της αγροτικής ζωής του τόπου , ήτοι της καλλιέργειας και παραγωγής γεωργικών προϊόντων.   
     
Σας στέλνουμε κατάσταση της γενικής συνέλευσης  320  ατόμων που υπόγραψαν και έχουν τα έννομα συμφέροντα τους στο χωρίο και διαμαρτύρονται Έντονα.
Σας παρακαλούμε να αναστείλετε κάθε ενέργεια στο τομέα αυτό.
Οι εκπρόσωποι του εκπολιτιστικού συλλόγου σας καλούν σε ανοιχτή συζήτηση.
Η διαμαρτυρία μας είναι έντονη και ομόφωνη, παρακαλούμε να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο προσκαλώντας τους φορείς του χωριού μας εντός ολίγων  ημερών προς ενημέρωση γνωστοποιώντας τους την ημερομηνία του συμβουλίου.
Κοινοποίηση : 

1.            Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Γραφείο Περιφερειάρχη)
2.            Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας (Αντιπεριφερειάρχης Μπουραντάς Αθ.)
4.            Δασαρχείο Κύμης
3.            23η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
5.            Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων
6.            Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας & Σκύρου
7.            Υπουργό Τύπου κ. Κεδίκογλου Σιμο
8.            Γ.Γ. Τουρισμού κ. Λιάσκο Αναστάσιο
9.            Βουλευτή Απόστολου Ευάγγελο (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.)
10.          Βουλευτή Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑΣΟΚ)
11.          Βουλευτή Μαρκόπουλο Κων/νο ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)
12.          Βουλευτή Μίχο Νικόλαο (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
13.          Βουλευτή Αναγνωστάκη Δημήτριο (ΔΗΜ.ΑΡ)
14        Πολεοδομία Κυμης

Επισυνάπτεται  κατάσταση 12 σελίδων  των υπογραφόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου