Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΟΘΡΩΝ.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                Αλιβέρι 25-9-2012

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΗ ΡΕΟΥΣΑ.


 Η Δημοτική Αρχή, στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει στη διάρκεια της θητείας της, να περιορίσει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που, από πολλά χρόνια, επικρατεί στη κατάληξη του αποχετευτικού αγωγού στη θέση «Γεβατό», προχώρησε στην κατασκευή δύο νέων βόθρων και στην εξυγίανση του περιβάλλοντος χώρου.
Οι βόθροι κατασκευάσθηκαν σε υγιές έδαφος και είναι πολύ μεγαλύτεροι σε  χωρητικότητα  από τους προηγούμενους. Συγκεκριμένα  ο καθένας τους,  αποτελείται από τέσσερις σωλήνες, με διάμετρο 2,70 μέτρα και ύψος 1 μέτρο.
Με την κατασκευή αυτή ελπίζεται  να ανακουφιστεί η περιοχή, στην οποία έχει επεκταθεί ο οικισμός, από την αφόρητη  δυσοσμία. 
Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή, έχοντας  διορθώσει τις  αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης που αναφέρονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και επικαιροποιήσει τις  σχετικές μελέτες, ευελπιστεί στην, σύντομη, ένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού Αυλωναρίου στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ). Εξέλιξη που θα οδηγήσει στην ασφαλή και μόνιμη λύση του προβλήματος αποχέτευσης σε ολόκληρη την περιφέρεια του τέως Δήμου Αυλώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου