Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΈΡΓΟ «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 170.000 ΕΥΡΩ. ΠΑΡ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!!!



ΕΚΘΕΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο κ. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

Στις 21 Αυγούστου 2012 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημοπρατεί το έργο "Επισκευές στο Ειρηνοδικείο Αλιβερίου" προϋπολογισμού 170.000 Ευρώ (βλ. http://www.naevias.gr/?q=node/10484). Οι πόροι προέρχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου που είχε καταντήσει παρ΄ ολίγον τριτοκοσμικό ερείπιο με Απόφαση της Πολιτείας και μάλιστα του Υπουργείου Δικαιοσύνης  πρόκειται να επισκευαστεί όπως ακριβώς έγινε  πριν τρία χρόνια με το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου. Λέγεται ότι το αντίστοιχο κτίριο στην Κύμη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα έτσι ώστε η αποκατάστασή του να είναι δυσχερέστερη.
Την ίδια ώρα το ίδιο Υπουργείο που  εγκρίνει τις χρηματοδοτήσεις αυτών των έργων και μεταβιβάζει τις πιστώσεις στην Περιφέρεια για να τα δημοπρατήσει αποφασίζει να κλείσει τα δύο Ειρηνοδικεία για τα οποία διαθέτει την τελευταία τριετία περίπου 270.000 ευρώ για την επισκευή τους (100.000 στο Αυλωνάρι (2008-2009) και 170.000 στο Αλιβέρι τώρα).
Είναι και αυτό ένα κλασικό δείγμα « ορθολογισμού» στη διοίκηση όπου δεν γνωρίζει η μία υπηρεσία του ίδιου Υπουργείου τι έχει προγραμματίσει και υλοποιήσει η άλλη. Έτσι σε λίγο καιρό θα έχουμε δύο (το ένα είναι ήδη) επισκευασμένα, λειτουργικά και αξιοπρεπή κτίρια που θα παραμένουν κλειστά και ένα σε άθλια κατάσταση στο οποίο θα  συναθροίζονται σαν τις «ρέγγες» διάδικοι, δικηγόροι και δικαστές. Κατά τα άλλα αναβαθμίζεται η απονομή της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου