Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ



8 Μάρτη - Σύμβολο αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες
Γυναίκες, Εργαζόμενες, Νοικοκυρές, Άνεργες, Συνταξιούχες, Νέες Γυναίκες, σας καλούμε στο Εργατικό Κέντρο, Αλιβερίου, την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 6μμ να τιμήσουμε την Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Μέρα τη μέρα, ώρα με την ώρα η επίθεση από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)  στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων γίνεται όλο και πιο επιθετική, πιο βάρβαρη. Σε κάθε  συνάντησή μας έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα νέα μέτρα, νέα επίθεση στο βιοτικό  επίπεδο των οικογενειών μας.
Οι γυναίκες είναι πρώτες στην ανεργία, στη μερική απασχόληση και στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη (μαύρη) εργασία. Στους νέους και στις νέες 15-29 ετών , το ποσοστό ανεργίας των νέων γυναικών είναι 40,8%.
Μεγάλη, επίσης η ανεργία στις γυναίκες 30-44 ετών, φτάνει το 20,4%.
Στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες και σήμερα στον καπιταλισμό, η μητρότητα δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Θεωρείται ότι αποτελεί κόστος για τον εργοδότη, ότι αντιστρατεύεται την ανταγωνιστικότητα (τα κέρδη τους) και ότι είναι προσωπική, οικογενειακή υπόθεση του ζευγαριού και περισσότερο της γυναίκας
Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που ξεκίνησε τη λειτουργία του από1/1/12, περικόπτει μια σειρά παροχές, (κατάργηση του επιδόματος τοκετού κ.α.)  επιβάλλει επιπλέον πληρωμές από τους ασθενείς και ενισχύει παραπέρα την κερδοφορία των επιχειρηματιών υγείας.
Οι γυναίκες έχουν ιδιαίτερους λόγους όχι μόνο να ξεσηκωθούν αλλά να μπουν μπροστά και να αγωνιστούν για ό,τι το κράτος τους οφείλει, για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των ίδιων και των παιδιών τους.
Οδηγούν στην κατάργηση και επίσημα του Δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, στην παραπέρα οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της. Είναι συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, με βάση τις κατευθύνσεις που χρόνια πριν επεξεργάζονταν τα επιτελεία της ΕΕ.
ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ακόμα και αν δεν έρθει για ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο, ολόκληρο ή κάποια από τα άρθρα του, αγωνιζόμαστε, ενάντια στα μέτρα και στη φιλοσοφία που περνάνε μέσα από τον αναίσχυντο «Κώδικα Ναρκωτικών» που αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης στους ιδιώτες. Να σηκώσουμε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης!
Να, γιατί λέμε, έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με εργατική εξουσία, λαϊκή οικονομία καιμονομερή διαγραφή του χρέους. Για να έχει το τιμόνι της εξουσίας ο λαός στα χέρια του.
Αυτή είναι η απάντηση μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ παλεύουμε για να εμποδίσουμε τα μέτρα, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Η Ομάδα Γυναικών, δήμου Κύμης-Αλιβερίου καλεί τις γυναίκες να πάρουν θέση στην πάλη, να μετατρέψουν την 8η Μάρτη σε εφαλτήριο αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου