Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ


Το "Λάλα το" είχε γράψει πρώτο ότι μαζεύονται υπογραφές για την διάσπαση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η πρωτοβουλία ανήκε σε παράγοντες της Κύμης. Τώρα έρχεται το EVIAPLUS όχι μόνο να επιβεβαιώσει την πληροφορία αλλά να δημοσιεύσει και την Ανακοίνωση της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ". Βέβαια τα επιχειρήματα είναι όλα έωλα και δεν σχετίζονται με τον Καλλικράτη γιατί οι περισσότερες Υπηρεσίες είχαν φύγει πριν. Όσο για την Πολεοδομία αυτή δεν φέυγει από την Κύμη αλλά καταργείται γενικώς ως  Υπηρεσία όπως την ξέραμε έως σήμερα. Όσο για το ότι φύγανε οι διοικητικοί υπάλληλοι, καλώς θα έφευγαν αλλά εμείς ξέρουμε ότι οι προιστάμενοι και οι ευνοούμενοι παραμένουν στην Κύμη. Ας κάτσουν στα αυγά τους, αρκετά με τους γραφικούς!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ EVIAPLUS
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ www.eviaplus.blogspot.com
Συγκέντρωση Υπογραφών για τη δημιουργία ανεξάρτητου Δήμου Κύμης και άλλου Δήμου στο Αλιβέρι, αντί του Καλλικρατικού Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ξεκίνησε ομάδα πολιτών, που αυτοαποκαλείται "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κύμης και Περιχώρων."‏
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εμπνευστές της Κίνησης τονίζουν ότι: " Τα κίνητρά μας και είναι ξεκάθαρα και ειλικρινή, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, πολιτικές προοπτικές, οικονομικές απαιτήσεις, κομματικές δεσμεύσεις κ.λ.π. Μοναδικός ξεκάθαρος στόχος η δημιουργία του Δήμου Κύμης για το καλό της περιοχής και των κατοίκων της."
Στο κάλεσμα, που κάνουν, για την συγκέντρωση υπογραφών επισημαίνουν ότι η Κύμη υπέστη υποβάθμιση, από τότε που ο Δήμος έγινε καλλικρατικός και επισημαίνουν:

"Αναφέρουμε για να μην ξεχνάμε τις υπηρεσίες που έκλεισαν ή υποβαθμίστηκαν:
Το Νοσοκομείο Κύμης υποβαθμίστηκε, έγινε παράρτημα του Νοσοκομείου Χαλκίδας αφού διοικητικά πλέον ανήκει σε αυτό, η ΔΟΥ Κύμης υποβαθμίστηκε από Α' σε Β' (μεταφορά μεγάλου μέρους των παρεχομένων υπηρεσιών στη Χαλκίδα), το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκλεισε (μεταφορά στη Χαλκίδα).
Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης έκλεισε (εξυπηρέτηση στη Χαλκίδα), το Αγροτικό Κτηνιατρείο έκλεισε (εξυπηρέτηση στο Αλιβέρι), ο ΟΤΕ έκλεισε το Τμήμα Εξυπηρέτησης του Κοινού (Εξυπηρέτηση στο Αλιβέρι), η ΔΕΗ εξυπηρετεί τους πελάτες της στο διοικητικό μέρος μια φορά την εβδομάδα.
Η Εμπορική Τράπεζα μεταφέρθηκε στο Αλιβέρι, το δε Τελωνείο του λιμανιού της Παραλίας Κύμης κλείνει την 1η Φεβρουαρίου του 2012. Το ιστορικό Ειρηνοδικείο Κύμης (η πρώτη απόφαση εκδόθηκε το 1836) αναμένεται να κλείσει και αυτό εντός του 2012.
Επίσης και η Πολεοδομία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι τις 29/2/12 στην Κύμη, μετά... μάλλον στο Αλιβέρι. Ακόμη πολλοί Διοικητικοί υπάλληλοι του πρώην Δήμου Κύμης έχουν μεταταχθεί και εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του νέου Καλλικρατικού Δήμου, στο Αλιβέρι και αλλού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου