Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ;



Η υπόθεση της εγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου σε ένα από τα δύο οικήματα του Δασονομείου στην θέση «Πλάτωμα» του Αλιβερίου ενδέχεται να εντάσσεται σε σχέδια κάποιων για να διώξουν το Δασονομείο από το Αλιβέρι και να αποτρέψουν έτσι μία πιθανή εγκατάσταση στο μέλλον και του Δασαρχείου στο Αλιβέρι, όπως τουλάχιστον επιβάλλουν  γεωγραφικοί και διοικητικοί λόγοι.
Έχει γίνει δεκτό ότι υπήρξαν και εναλλακτικές λύσεις για την εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, λύσεις που πληρούν  καλύτερα τις προϋποθέσεις και εξασφαλίζουν την αναβάθμιση της λειτουργίας του, πάντοτε εντός του Αλιβερίου. Όμως τόσο ο Δήμος όσο και η Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας κλείνουν τα αυτιά τους σε άλλες προτάσεις και προκρίνουν μία λύση της οποίας και το οικονομικό κόστος δεν προσδιορίζεται αλλά και μία άλλη υπηρεσία, το Δασονομείο αναγκάζεται να στριμωχθεί σε ένα χώρο 50 τμ.
Είναι αμφίβολο εάν η προωθούμενη, όχι με όλες τις διαδικασίες νομιμότητας, λύση προσφέρει καλύτερες συνθήκες στέγασης και λειτουργίας σε μία τόσο σημαντική Υπηρεσία, όπως η Πυροσβεστική. Μάλλον συνάθροιση αυταρχισμών μας προέκυψε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το Δασονομείο πρέπει να στηριχθεί και να λειτουργήσει όπως του αξίζει στο Αλιβέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου