Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Το video είναι από www.evianews.com  του συμπατριώτη μας Γιώργου Κουτσελίνη

Περισσότερα στο http://www.evianews.com

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ



Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 138.458,52 Ευρώ στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδεία και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης ΑΛιβερίου.



Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς  ενέκρινε τη διάθεση 138.458,52 Ευρώ  στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Συγκεκριμένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα αντιστοιχούν τα ακόλουθα ποσά:
Δημοτική Ενότητα Αυλώνος          18.091,25
Δημοτική Ενότητα Δυστίων            24.287,46
Δημοτική Ενότητα Ταμυναίων      21.121,22
Δημοτική Ενότητα Κονιστρών       27.173,36
Δημοτική Ενότητα Κύμης                 24.851,49
Δημοτική Ενότητα Σκύρου               22.933,74 
Επιτέλους μετά από πάρα πολλούς μήνες θα πληρωθούν οι εργαζόμενες του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ




Με τις αποφάσεις 414/2011 και 416/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου ομόφωνα απέρριψε δύο αιτήσεις που αφορούσαν την μετεγκατάσταση και την μίσθωση αντίστοιχα δύο ιχθυοτροφείων. Συγκεκριμένα η πρώτη αναφέρεται στην μίσθωση θαλάσσιας έκτασης 40 στρεμμάτων στη θέση «Όρμος Σαλαμίνα» για την μετεγκατάσταση υφιστάμενης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΙΝΤΕRFISH Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε. από την θέση «Παναγιά» του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, η δεύτερη αναφέρεται στη μίσθωση θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων από την θέση «Πούντα» στην θέση «Ακρωτήρι Κότσυφός» του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Και τις δύο απορριπτικές αποφάσεις εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μπότης. Βέβαια εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις εισηγήσεις αυτές είναι πανομοιότυπες. Αναφέρεται και στις δύο το πρακτικό 13 του Τοπικού Συμβουλίου Πρασίνου ενώ δεν αναφέρεται πουθενά  στην απόφαση 415/2011 η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αργυρού. Εάν δεν υπάρχει τότε η απόφαση αυτή θα είναι άκυρη.
Ξέρετε ότι το να εκδώσεις άκυρη αρνητική απόφαση είναι πολύ «καλύτερο» από το να εκδώσεις θετική. Τώρα για όσα λέει η εισήγηση και αποδέχθηκε ομόφωνα το Συμβούλιο μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί. Η κρίση στους αναγνώστες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


O Δήμαρχος κ. Θωμάς Πρόεδρος της Επιτροπής
και ο κ. Γιώργος Κότσαρης μέλος, εκπρόσωπος της
Αντιπολίτευσης

Συνεδριάζει η Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αλιβερίου, την  27  του μηνός  Δεκεμβρίου     του έτους 2011 ,  ημέρα  Τρίτη   και ώρα   18:00, με μοναδικό θέμα:  Προέγκριση άδειας καταστημάτων

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Αλιβέρι  (οδός Κ. Μπακόλα), την  27  του μηνός  Δεκεμβρίου  2011, ημέρα  Τρίτη   και ώρα 18:30 . Θέματα Ημερήσιας Διάταξης είναι:  
1. Σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δήμου Κύμης-Αλιβερίου 2011-2014
2. Έγκριση μελέτης «Ανάπλαση πλατείας Ζωντού»  (Η/Μ)
3.Έγκριση μελέτης «Ανάπλαση πλατείας Ζωντού»  (Ειδική Αρχιτεκτονική)
4. Έγκριση μελέτης «Διαμόρφωση κόμβου πλατείας Ζωντού» (συγκοινωνιακή)
5.  Έγκριση μελέτης «Ανάπλαση πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου Δ.Ε.Η.» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου
6. Έγκριση προϋπολογισμού Ν.Π.   « Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης – Αλιβερίου»
7.   Αναμόρφωση προϋπολογισμού
8. Μεταβίβαση ενεργειών υλοποίησης –χρηματοδότησης προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού, από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου στο ΝΠΔΔ « Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης – Αλιβερίου»
9. Αίτηση Ηλία Κων/νου

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΡΙΕΖΩΝ


Σας γνωρίζουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΄Ενωσης με την υπ’αρίθμ. 33/21.12.2011 απόφαση της και αφού έλαβε υπόψιν της τα άρθρα 5, 6, 9, 10, 11,12,13, 14, 15 και 29 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ , επέβαλλε στο σωματείο Α.Ο. ΚΡΙΕΖΩΝ ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες πρωτ/τος ποδ/κής περιόδου 2011-2012 1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ημέρας, ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του 8 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ημερών (4+4 υπότροπο) και ποινή χρηματικού προστίμου 1.100,00 ΕΥΡΩ (500,00 Ε σωματείο + 600,00 Ε ζημιά διαιτητή BIP) , για τον αγώνα 11.12.2011 ΑΟ ΚΡΙΕΖΩΝ-ΕΝ ΑΠΟΛΛ. & Α.Ο. ΙΣTIAIAΣ.
Στον παράγοντα του εν λόγω σωματείου κ. ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΗΣΤΟ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους 3 ΜΗΝΩΝ για τον παραπάνω αγώνα.
Η χρηματική ποινή πρέπει να καταβληθεί εντός προθεσμίας 30 ημερών ήτοι μέχρι και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23.1.2012.
Λόγω αποβολής του σωματείου Α.Ο. ΚΡΙΕΖΩΝ ο αγώνας πρωτ/τος 8.1.2012 ΚΡΙΕΖΑ-ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου Α.Ο.Φ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ «ΛΗΛΑΣ» με τέρματα και βαθμούς 3-0 , αφαιρούνται δύο (-2) βαθμοί
από το σωματείο Α.Ο. ΚΡΙΕΖΩΝ από τον βαθμολογικό πίνακα πρωτ/τος ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012 και αφαιρούνται δύο (-2) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα πρωτ/τος που θα συμμετάσχει το ίδιο σωματείο, την επόμενη ποδ/κή περίοδο 2012-2013.-

«ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ... ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ»


Η δεοντολογία μας επέβαλε να αναζητήσουμε τα δημοσιεύματα που αφορούσαν προφανώς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για το οποίο ο Δήμαρχος εξέδωσε την ανακοίνωση που δημοσιεύουμε στην προηγούμενη ανάρτηση, ιδίως διότι διακρίνουμε την έντονη ανησυχία του πιθανόν επειδή περισσότερο αυτός γνωρίζει και καλά κάνει και ενημερώνει τους δημότες τόσο γιατί πρέπει να έχουμε την αίσθηση του κινδύνου όσο και για να αισθανόμαστε ασφαλείς αφού "έχουσι γνώσιν οι φύλακες". Η δεοντολογία όμως επιβάλλει να επισκεφθούμε και την "άποψη" των επιτιθεμένων. Έτσι ανακαλύψαμε μία σκληρή πράγματι αρθρογραφία  σχετικά με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο Δήμαρχός μας στο θέμα των απορριμμάτων στη Συνεδρίαση της ΠΕΔ την περασμένη Τρίτη.
 Για την σφαιρική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» στη διεύθυνση: http://sentra.sterea.gr/555_HMERA_LAMIAS_20111221.pdf
Στη συνέχεια παραθέτουμε και το σχετικό δημοσίευμα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΛΑΜΙΑΚΩΝ ΜΜΕ



Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο της Λαμίας και όχι μόνο, διαπιστώνεται ότι  η απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου για την συν-διαχείριση των απορριμμάτων και την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Νότια Καρυστία «ενοχλεί» όσους δεν δρουν προς όφελος των πολιτών, για “ ευνόητους λόγους.
 Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να καμθεί η πιο πάνω απόφαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση και την οριστική επίλυση του προβλήματος.”
Το γεγονός αυτό έκανε σαφές ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου και στην διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής που έχει συσταθεί από την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για να εξετάσει και να επεξεργαστεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ,  την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στην Λαμία, απαντώντας  με δυναμισμό και ανάλογο ύφος ,  ξεκαθαρίζοντας  ότι : “Εκφοβισμοί και απειλές δεν θα περάσουν σε βάρος της τσέπης των πολιτών και μάλιστα στην συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Η Νότια Καρυστία θα προχωρήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της και δεν θα επιτρέψει να εξυπηρετηθεί κανένα άλλο συμφέρον πέραν των πολιτών “ 

«ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΗΛΕΥΕΤΑΙ». Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΜΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



Θες η οικονομική κρίση και η τιμή του πετρελαίου, θες η παντελής έλλειψη ελέγχων και η γενική αναμπουμπούλα  στην οποία, όπως λέει και η παροιμία «ο λύκος χαίρεται», ότι και να είναι σε λίγο καιρό δεν θα μείνει δένδρο όρθιο. Αφού πρώτα καθαρίστηκαν όλα τα παραποτάμια πλατάνια τώρα δεν θα μείνει  ελιά σε χέρσο κτήμα, εκεί δηλαδή που οι ιδιοκτήτες έχουν εξαφανιστεί κάποια χρόνια.
Η ζήτηση των καυσόξυλων έχει κτυπήσει «κόκκινο». Βλέπετε το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε απλησίαστο για τον συνταξιούχο και τον μισθοσυντήρητο. Οι παλιές σόμπες ξαναμπήκαν στα σπίτια και οι καινούργιες  έφυγαν από τις βιτρίνες και τις αποθήκες των καταστημάτων που τις πουλούσαν. Οι λέβητες μετατρέπονται. Τα τζάκια όλο και πιο πολύ δίνουν λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών.
Έτσι, μέσα στην ζήτηση έγινε «in» το επάγγελμα του ξυλοκόπου. Μόνο που ορισμένοι φθάνουν στην υπερβολή  κόβοντας ότι βρουν χωρίς να έχουν άδεια και χωρίς να ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη. Με άλλα λόγια, μιλάμε για καθαρή «ξυλοκοπική κερδοσκοπία», μία κερδοσκοπία που και την φτώχια εκμεταλλεύεται και το περιβάλλον περιφρονεί. Αυτοσυγκράτηση λοιπόν σε όλους.

ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ . ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑ


Φωτογραφία Αρχείου

Μία 68χρονη γυναίκα τραυματίστηκε χθες σε τροχαίο ατύχημα στην Κύμη. Η ίδια ήταν συνοδηγός στο φορτηγό που οδηγούσε ένας 79χρονος άντρας.
Για λόγους που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της πόλης, το φορτηγό τους, συγκρούστηκε με άλλο φορτηγό που οδηγούσε ένας 50χρονος από την περιοχή. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κύμης και είναι καλά στην υγεία της.

Την είδηση αλιεύσαμε*  από το www.evianews.com
 *Εμείς μαρτυράμε τις πηγές όταν το θέλει η δεοντολογία.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ»



Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η έγκριση του διορισμού του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλημεριάνων κ. Βελισσαρίου Νίττη ως μέλους της Διαχειριστικής  Επιτροπής του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινοφελές Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα (ΚΟΙ.Μ.Ι.) Κύμης Ευβοίας. Η Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γερακούδη που υπογράφτηκε στις 6/10/2011 και έχει αριθμό πρωτοκόλλου Οικ. 1228/115568 αλλά αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας μόλις σήμερα αναφέρει ότι «Εγκρίνουμε τον διορισμό για ένα έτος από 1-1-2011 έως 31-12-2011 του κ. Βελισσαρίου Νίττη του Γεωργίου, προέδρου της τοπικής Κοινότητας  Καλημεριάνων, Δημοτικής Ενότητας Κύμης, Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, επαγγέλματος σιδηρουργου,…….ως μέλους της πενταμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής του κοινοφελούς ιδρύματος με την επωνυμία Κοινωφελές Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα (ΚΟΙ.Μ.Ι.) Κύμης Ευβοίας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 99 του Α.Ν. 2039/1939…»

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩ Ν



Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία  πήρε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την επιλογή Εταιρίας ειδικευμένης στην συγκέντρωση και προώθηση για ανακύκλωση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, οχήματα που τελείωσε ο κύκλος ζωής τους (Ο.Τ.Κ.Ζ.) όπως λέγονται. Η επιλογή θα γίνει με πλειοδοτικό διαγωνισμό, δηλαδή θα επιλεγεί η εταιρία η οποία θα δώσει περισσότερα χρήματα στον Δήμο.  Ο διαγωνισμός θα γίνει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, στις 10.πμ
Για τον σκοπό του διαγωνισμού η πρόσκληση αναφέρει «Η παρούσα προκήρυξη, αφορά στην επιλογή εταιρείας η οποία θα περισυλλέγει, με δικά της μέσα (γερανούς), τα οχήματα που έχουν χαρακτηρισθεί ως Ο.Τ.Κ.Ζ. στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου και θα τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της για επεξεργασία-ανακύκλωση.
Το έργο αυτό αποβλέπει στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων από τα οχήματα, στην επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και περαιτέρω αξιοποίηση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους και των κατασκευαστικών τους στοιχείων. Παράλληλα στοχεύετε η μείωση της ποσότητας των προς διάθεση αποβλήτων. Απώτερος σκοπός είναι η ασφάλεια και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου  και η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.»
Ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου http://www.kimis-aliveriou.gr

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ –ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ –ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ Ε.Ο. ΟΞΥΛΙΘΟΣ –ΠΛΑΤΑΝΑ (ΑΠΟ ΧΘ 0+650 ΕΩΣ 1+100)



ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ»
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη Συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2011 ενέκρινε το Πρακτικό της δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των ζημιών στον δρόμο του Στομίου σύμφωνα με το οποίο μειοδότης αναδεικνύεται η Εταιρία  ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ που έδωσε την καλύτερη προσφορά με έκπτωση 44,049%.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ANFO ΜΕ ΚΙΝΗΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ .


ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Π. ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.
Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δόθηκε άδεια λειτουργίας, διάρκειας όσο η άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου, κινητής εγκατάστασης παραγωγής εκρηκτικής ύλης ΑΝFO, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά εντός του χώρου του λατομείου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Π. ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε) στη θέση Τσίγκα – Λαθούρια Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.
Προφανώς θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του λατομείου.

ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2Ο11 ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ !!!



Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2011 του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Ναι δεν κάνουμε λάθος του 2011, μόλις έναν μην πριν το τέλος του οικονομικού έτους,  δηλαδή προϋπολογισμός μηνός. 
ΕΣΟΔΑ
Τακτικά 6.000,00
Έκτακτα 0,00
Έσοδα παρελθόντων οικον. ετών (Π.Ο.Ε.) 0,00
Εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις από ΠΟΕ 0,00
Εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και Τρίτων 5.000,00
Χρηματικό Υπόλοιπο 41.906,12
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 52.906,12

ΕΞΟΔΑ
Σύνολο εξόδων 52.863,15
Αποθεματικό 42,97
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 52.906,12

Η ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ



Μετά τον «ντόρο» που έγινε πριν μερικά χρόνια (2007) με την Επιτροπή Αυθαιρέτων της Κύμης και την κόντρα Μπουραντά- Θωμά ήρθε η ώρα να πάρει το «αίμα του πίσω» ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, πολιτικός προϊστάμενος πλέον του πολεοδομικού γραφείου Κύμης ελέω «Καλλικράτη».  Στην Επιτροπή του άρθρου 24, παρ. 9 του ν.4014/2011 που τυπικά συγκρότησε η κ. Γερακούδη, η Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Λάρισας, μετέχει ο «δικός» του άνθρωπος, ο προϊστάμενος του Πολεοδομικού Γραφείου Κύμης ο κ. Μεταξάς. Οι συνάδελφοί του στο ΤΕΕ του έκαναν το χατήρι και όρισαν τον εκλεκτό του Σπύρο Γεωργιάδη. Αλλά το μεγαλύτερο δώρο ήρθε από τον κ. Μπουραντά. Ο πρώην Νομάρχης και τώρα Αντιπεριφερειάρχης όρισε εκπρόσωπο της Περιφέρειας την κ. Χατζηπάκου, πρώην προϊσταμένη του Πολεοδομικού Γραφείου Κύμης την οποία είχε απομακρύνει στο παρελθόν ο κ. Μπουραντάς μέσα στο κλίμα της κόντρας με τον κ. Θωμά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της «γλυκιά εκδίκησης» επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα  όσα  ακούγονται ότι οι "παλιοί αντίζηλοι" τώρα μάλλον τα βρήκαν.

ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ;



«Σαν  τι να μοιάζει αυτό το κτίριο που φιλοξενεί τον Κυνηγητικό  Σύλλογο Κύμης «Η Άρτεμις»; ρώτησα έναν φίλο, «κάτι μου θυμίζει» απάντησε εκείνος, « α! είναι εκείνο που πληρώναμε τους λογαριασμούς του νερού», «Μπα αποκλείεται» είπα. Δεν διαφωτίστηκε η ασθενής μου μνήμη. Αλλά αργότερα  ως από μηχανής θεός η μνήμη επανήλθε.
Το κτίριο που στεγάζει το Κυνηγητικό Σύλλογο της Κύμης που ο φίλος μου και οι άλλοι καταναλωτές πλήρωναν τους λογαριασμούς του νερού  είναι στο Κτίριο που φωτογραφίζεται ως Οικία Παπανικολάου στο site του Ινστιτούτου Παπανικολάου  στην Κύμη, στο www.inap.gr. (http://www.inpap.org/submain.asp?cat=0&subcat=227 ).
Μα καλά ο Κυνηγητικός Σύλλογος στο Μουσείο Παπανικολάου;  Μπορεί ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου και η κ. Αδελαϊς να γνωρίζουν περισσότερα. Ο μέγας συμπατριώτης μας μπορεί να ήταν και κυνηγός. Όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες έχουν και κάποιο χόμπυ!!!

ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Προχθές ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Λιμενικά Ταμεία της περιοχής μας. Ορίστηκαν πάλι οι νυν πρόεδροι, δηλαδή ο κ. Κόκκος στο Λιμενικό Ταμείο Κύμης και η κ. Καραμάνου στο Λιμενικό Ταμείο Αλιβερίου.
Παρακολουθώντας την διοικητική δραστηριότητα των δύο διοικητικών συμβουλίων μέσα από το «Διαύγεια» διαπιστώνουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο Αλιβερίου, όλο το 2011,  έως σήμερα, εξέδωσε μόνο τρεις αποφάσεις. Όλες αφορούσαν εγκρίσεις για παραχώρηση χώρου για εκτέλεση έργων. Δεν ξέρουμε εάν αποζημιώνονται με τις συνεδριάσεις ή έχουν μισθό οι πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων. Αλλά αυτή η κυρία του Αλιβερίου δεν είχε άλλα θέματα; αν είχε, δεν τα δημοσίευσε; Γιατί πρέπει να συνεχίσει το «κοπιαστικό» της έργο;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.



Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κ. Γιώργος Παλαιολόγος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλούν όλους και όλες στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (11:00 Έως 13:00) στο Κέντρο του Αλιβερίου. Θα περιμένουμε όλοι μαζί τον Άγιο Βασίλη που θάρθει με την άμαξά του και θα μοιράσει δώρα και γλυκά στους μικρούς του φίλους. Να είστε όλοι εκεί.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ - ΔΕΝΔΡΩΝ



Κυκλοφορεί το ημερολόγιο του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ –ΔΕΝΔΡΩΝ  για το 2012 με θέμα το γεωλογικό ενδιαφέρον και ιστορία της περιοχής  κυρίως μέσα από απολιθώματα που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης και ιδιαίτερα στον κάμπο Βιτάλου. Είναι μια ακόμα ειλικρινής, ανυστερόβουλη προσπάθεια με κίνητρο το ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό μας αλλά και το περιβάλλον μας με αποδέκτες τους συγχωριανούς, τους φίλους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο. Η χρέωση του θα είναι 10 ευρώ αν και όχι απαιτητή όπως κάθε χρονιά άλλωστε, για την κάλυψη και μόνο του κόστους εκτύπωσης του.  Αξίζει να αναζητηθεί και να ενισχυθεί και ο Σύλλογος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τοπικό Τμήμα Κύμης της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών σας καλεί στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κύμης (γηροκομείο).
Ομιλητής ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων
 Άγγελος Γ.Μαντάς, διδάκτωρ φιλολογίας
 Ο Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας
Ευάγγελος Στάμου                    Ελένη Γλάρου

ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ


Με το κόμμα των Αποστράτων ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης, Υποστράτηγος εν Αποστατεία, όπως φαίνεται  από την φιλική για το νέο κόμμα δημοσίευσή του στο προσωπικό του ιστολόγιο «Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΖΟΥ».  Συγκεκριμένα γράφει:

«Δυο λόγια για το νέο κόμμα.

Βρέθηκα για προσωπικούς λόγους στο Ηράκλειο Κρήτης και παρακολούθησα μία ενημερωτική συγκέντρωση για το νέο κόμμα με τίτλο " ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ", που είναι μια πρωτοβουλία αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2011 συζήτησε το φλέγον θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κύμης  και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την ανιστόρητη   κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κύμης, η οποία σχεδιάζεται με βάση οικονομικά κριτήρια, λησμονώντας την ιστορία του τόπου.
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα του Ειρηνοδικείου της περιοχής, με πρώτη απόφαση το έτος 1836. Από τότε λειτουργούσε προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αποδίδοντας δικαιοσύνη, λειτουργώντας σε διάφορα κτίρια και από το 1965 στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Μητροπολίτου Ανανία.

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ


 Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που  διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Οριού  για το πρόγραμμα των οποίων ενημερώνουμε σύντομα, διοργανώνεται και μίνι πρωτάθλημα επιτραπέζιου ποδοσφαίρου ή αλλιώς Subbuteo. Στην Ελλάδα το Επιτραπέζιο Ποδόσφαρο ως άθλημα έχει ζωή 35 χρόνων ενώ  ξεκινά τώρα στο Οριό,
Ν Η έναρξη θα γίνει  στις 26/12/2011 ώρα 18.00 μμ με παρουσίαση του αθλήματος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ίδια ώρα στις 28,29  Δεκεμβρίου ενώ ο τελικός θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου στις 18.μμ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ»



Η Αυλωναρίτισα Σοπράνο Αναστασία Ζαννή με την πρόεδρο του Συλλόγου "Ελπίδα"
Μαριάνα Βαρδινογάννη
Χθές βράδυ στο κατάμεστο από τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Θέατρο Παλλάς, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή τραγούδησε για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και χειροκροτήθηκε θερμά και διπλά: Για την έξοχη ερμηνεία της αλλά και για την ελπίδα που έδωσε στα άρρωστα παιδιά και στις οικογένειες τους, στέλνοντας με τα τραγούδια της το πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης

Καλή Αρχή



 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μία ομάδα πολιτών που δεν θέλουμε να μείνουμε απαθείς στον καναπέ μας, ξεκινάμε ένα θαρραλέο ταξίδι στην ενημέρωση και την επικοινωνία. Δεν είμαστε επαγγελματίες της ενημέρωσης και δεν μας γοητεύει ούτε η άσκηση ούτε η εύνοια ή η κολακεία της εξουσίας. Είμαστε ανήσυχοι και αποφασισμένοι να παραμείνουμε ενεργοί κόντρα στο ρεύμα της απάθειας και της απαισιοδοξίας που έχει κυριεύσει τον τόπο μας και την κοινωνία. Ζούμε και εργαζόμαστε στον τόπο μας, στην ανατολικοκεντρική Εύβοια, τον τόπο που αγαπάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είμαστε εδώ για να μείνουμε αντικειμενικοί αλλά όχι ουδέτεροι, αυστηροί  αλλά όχι άδικοι,  επίμονα αδέκαστοι κριτές εκείνων που ασκούν εξουσία στον Δήμο, στην Περιφέρεια, στο Βουλή και την Κυβέρνηση, σε κάθε έναν αντιπρόσωπό μας στους θεσμούς της πολιτικής, της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν απαιτούμε πολλά. Διαφάνεια, ήθος, φιλότιμο και ειλικρίνεια. Λογοδοσία και εντιμότητα.
Ο τίτλος της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας  δεν είναι τυχαίος: "Λάλα το !!!"  για μας σημαίνει "πέσ΄το δυνατά και μη φοβάσαι". Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και αυτό ζητάμε από τους φίλους, τους επισκέπτες και τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. "Λάλα το !!!, όχι ως κραυγή αλλά ως  καθημερινή μιλιά, ως γλυκιά καλημέρα, λάλα το, όπως το εύηχο αϊδόνι.
Η λαλιά μας δεν είναι καθόλου ανώνυμη, ούτε η μη αναγραφή των ονομάτων μας αποτελεί κρυψώνα. Είμαστε γνωστοί και επώνυμοι και όταν έρθει η ώρα, όταν χρειαστεί, θα μιλήσουμε και με το όνομά μας.
Περιμένουμε την δική σας συνεργασία, την είδηση, την καταγγελία, την αντίρρηση, την θέση, την πρόταση.
 Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας στην διεύθυνση : lalato100@gmail.com είναι πια ένα παράθυρο ανοικτό στην ενημέρωση.
Καλή Αρχή.

Υ.Γ. Το κείμενο είναι το πρώτο που αναρτήθηκε λίγες ημέρες πριν, στις 11 Δεκέμβρη 2011. Το ξαναδημοσιεύουμε τώρα που το «Λάλα το!!!» ανοίγει  για τα καλά το βήμα του.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΕΝ ΔΗΜΩ



Μέσα σε νεύρα και αντεγκλίσεις, απειλές και ύβρεις έγινε η χθεσινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αλιβέρι. Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έσκασε μύτη. Η ένταση κτύπησε «κόκκινο» όταν ο Δήμαρχος ξέσπασε με υποτιμητικό ύφος στην έντονη και θορυβώδη κριτική που του άσκησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κότσαρης λέγοντας ότι την αντιπολιτευτική συμπεριφορά του κ. Κότσαρη την αποδοκιμάζει σκληρά ακόμη και η κυρία Κότσαρη, η γυναίκα του. Δεν διευκρίνισε εάν τα « συζυγικά μπινελίκια» πέφτουν  στην γειτονιά, στο «κομμωτήριο» ή στην κρεβατομουρμούρα. Η προσβολή αυτή άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέκρινε το επίπεδο της αντιπαράθεσης που κατέβασε ο Δήμαρχος ενώ η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε διαμαρτυρόμενη από την αίθουσα. Ο Γιώργος Κότσαρης συνέχισε απτόητος το έργο για το οποίο τον έχουν εκλέξει οι συνδημότες τους, δηλαδή τον έλεγχο και την κριτική στην δημοτική αρχή παραμένοντας έως το τέλος στην Αίθουσα.
Είναι- για όσους δεν το ξέρουν- πάγιο δημαρχιακό τερτίπι  να οδηγείται η αντιπολίτευση στη σιωπή ή την αποχώρηση. Είναι πολύ βασανιστική για τους Δημάρχους η κριτική και ο αντίλογος, κάτι χειρότερο από την «κρεβατομουρμούρα».

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


«Θα πρέπει να το κάνουμε ανταγωνιστικό το Παζάρι του Αυλωναρίου» είπε ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και ανέφερε την εμπειρία της Ανάβασης της Κύμης η οποία πλέον καθιερώθηκε παρότι από τις δώδεκα αναβάσεις έμειναν μόνο οι τέσσερις μεταξύ των οποίων και της Κύμης.
Το Παζάρι είναι γεγονός οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό και δεν μπορεί να το διαχειρίζεται κανείς ως προϊόν ανταγωνιστικό. Αντίθετα πρέπει να παραμείνει ζωντανό, παραδοσιακό και συναγωνιστικός την ευρύτερη τοπική οικονομία. Δεν είναι αυτοκίνητα που τρέχουν ούτε οι έμποροι ούτε οι καταναλωτές.

ΜΠΟΤΗΣ ΝΑΙ- ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΟΧΙ



Ακούγοντας τον Νίκο Μπότη, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου – στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο- και επικεφαλή της Αντιπολίτευσης στον πρώην Δήμο Δυστίων να ισχυρίζεται ότι ο Γιάννης Μπενάκης, πρώην Αντιδήμαρχος στον Δήμο Δυστίων και νυν επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου δεν ήθελε ούτε το εργοστάσιο αφαλάτωσης στον Άγιο Δημήτριο Αργυρού ούτε το Νέο Δημαρχείο- κόσμημα στα Κριεζά, έργα αντίθετα για τα  οποία πάλεψε ο κ. Μπότης μπερδευτήκαμε πολύ, χάσαμε αυγά και πασχάλια.  Είναι η μανία ή η αλαζονεία της εξουσίας που οικειοποιείται ότι θεωρεί καλό ή κάτι άλλο τρέχει. Ίσως η κουνοποκτονία δεν έφερε αποτελέσματα και τσιμπάνε άσχημα τα άτιμα….



«ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΥΣΤΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ- ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο κ. ΘΩΜΑΣ


 Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς κατήγγειλε ότι στο Δημοτολόγιο του πρώην Δήμου Δυστίων υπάρχουν 4.500 μερίδες που δεν έχουν ενημερωθεί για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα τεράστιο διοικητικό πρόβλημα που καλείται τώρα να το αντιμετωπίσει στέλνοντας πέντε έμπειρους υπαλλήλους να το φέρουν στα «ίσια». Πρόκειται για σοβαρή πολιτική μομφή στον πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Μαστροκώστα αλλά και σοβαρός διοικητικός κόλαφος στους αρμοδίους υπαλλήλους που τόσα χρόνια είχαν αυτό το πόστο και πλέον ανήκουν στις υπηρεσίες του κ. Θωμά.
Απορούμε όμως: Το ήξερε από τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο 2011 όταν ανέλαβε τον Δήμο; Εάν ναι! Γιατί δεν έδωσε λύση αυτούς δώδεκα μήνες. Εάν όχι! Πως του ξέφυγε τόσους μήνες τώρα; Αναμένονται νέα.

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ



Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αλιβέρι συζητήθηκε και το θέμα της έγκρισης της μελέτης  για την αναβάθμιση του παζαριού του Αυλωναρίου. Το έργο της αναβάθμισης, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν είναι η κατασκευή σε τμήμα μόνο του χώρου του παζαριού μονίμων εγκαταστάσεων με γαλβανισμένες λαμαρίνες και γαλβανισμένα  σιδερένια υποστηλώματα. Με το έργο αυτό επιδιώκεται η καλυτέρευση των συνθηκών  για τους εμπόρους σε σχέση με τις ξύλινες κατασκευές με τις λαμαρίνες, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ο χώρος και για εκδηλώσεις.

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ….


Φήμες έως και πληροφορίες  κάνουν λόγο για πιθανές εξελίξεις στο θέμα της καύσης του RDF  στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι. Η εταιρία περιμένει ένα χαρτί από την Πολεοδομία. Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας έχει πολυήμερη αναρρωτική άδεια – περαστικά του - και ο προϊσταμένος του βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Απέναντι το ίδιο και η Εταιρία.
Απορίας άξιο!!! Κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι στο Αλιβέρι…. ή δεν τους νοιάζει πια;

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ Η ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΔΗΓΟ ΧΘΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ



ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4.μμ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ
Γύρω στις 18.30 χθες το απόγευμα (19-12-2011)  ενώ είχε νυχτώσει  και η βροχή ήταν τόσο δυνατή που δεν έβλεπες  ένας διερχόμενος οδηγός μπροστά από το κέντρο «Φίλερι» στα Χάνια Αυλωναρίου διακρίνει κάτι στο οδόστρωμα. Σταματά και αντικρύζει μία ηλικιωμένη γυναίκα  πεσμένη στην άκρη του δρόμου, σε μία σουβάλα στο σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν αναίσθητη. Ειδοποίησε αστυνομία και ΕΚΑΒ και την μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γριούλα είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο, αφού έφερε κάταγμα στο δεξί πόδι, κακώσεις στη δεξιά πλευρά του σώματός της και άλλες εκδορές, που δείχνουν ότι παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό, ο οποίος την εγκατέλειψε...
Η άτυχη γιαγιά που ονομαζόταν Ελένη Βλάχου και διέμενε πιο κάτω  από το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του Γαληνού, τελικά υπέκυψε. Σήμερα το πρωί έγινε η αυτοψία στην Αθήνα και στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία της στο σήμερα στο Αυλωνάρι.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

14 «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ» ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ή ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!!!


ΓΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΡΑΓΕ;
Ένας αναγνώστης του «Λάλα το» μας έστειλε το παρακάτω κείμενο και το δημοσιεύουμε κατά γράμμα.
«Κοιτώντας τις αποφάσεις του Δήμου εντόπισα μία απόφαση του Δημάρχου, στις 30/9/2011,΅(http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_kimis_aliveriou/ada/45%CE%A05%CE%A9%CE%9B%CE%A1-%CE%95%CE%99%CE%99)με την οποία ο Δήμος προμηθεύτηκε 14 δορυφορικούς δέκτες, αντί συνολικού τιμήματος 4.993,80 ευρώ, δηλαδή τον καθένα περίπου 357 (290 +ΦΠΑ) ευρώ. Προφανώς πρόκειται για τον αποκωδικοποιητή TOPFIELD TF 6400 IR γιατί κατά παράδοξο!!! τρόπο απουσιάζει η μάρκα (τυχαίο;) 

Πέραν του ότι είναι παντελώς απαρχαιωμένος τεχνολογικά ( δεν τον αγοράζουν ούτε οι μετανάστες για να βλέπουν τα κανάλια των χωρών τους), αργός και προβληματικός, δεν είναι υψηλής ανάλυσης ((HD) όπως το σύνολο των πωλουμένων σήμερα, η τιμή του  (ίδε επισυναπτόμενο site 
http://www.techmarket.gr/eshop/doryforika-epigeia-doryforiki-lipsi-dyktes-doryforikoi-topfield-6400-irdeto-usals-p-1379.html?osCsid=2aac4916f1b30d68bdf0786588564523) είναι 79 ευρώ έκαστος, που σημαίνει ότι για μαζική παραγγελία 14 κομματιών, δεν μπορεί να αγοραστεί πάνω από 60-65 ευρώ. Κάποιος τους είχε στην αποθήκη του και βρήκε πρόθυμο αγοραστή. Με 357 ευρώ αγοράζεις αποκωδικοποιητή σήμερα που σε μεταφέρει στο φεγγάρι. Με τις υγείες μας.»
Στις υγείες ποιανών; των κοροϊδων φυσικά 

ΗΧΗΡΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ-
Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου(30-1), αποφάσισε να διαχειριστεί, μαζί με τον Δήμο-Κύμης Αλιβερίου, τα απορρίμματα της Νότιας
Καρυστίας. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου του, ο οποίος και ως συντονιστής της αρμόδιας επιτροπής της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε το θέμα μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου. Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η κοινή επιλογή – απαίτηση των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου, που αποτελούν πια τον ΦΟΔΣΑ Νότιας Καρυστίας, να διαχειριστούν οι ίδιοι τα απορρίμματα των περιοχών τους, σύμφωνα με τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ



Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης, θα πραγματοποιηθεί
•             Διάλεξη του Δρ Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Αντωνίου με θέμα : « Το πραγματικό άστρο των Χριστουγέννων»
και θα ακουστούν
•             Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Μουσική Σχολή Νεοχωρίου
Ανοικτή πρόσκληση για όλους

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Απόψε στις 18.30 συνεδριάζει στο Δημαρχείο του Αλιβερίου το Δημοτικό Συμβούλιο με 16 θέματα μεταξύ των οποίων είναι η έγκριση μελετών και ο προϋπολογισμός του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου.
Βλέπε  και προηγούμενη δημοσίευση   του «Λάλα το !!!» με αναλυτική καταγραφή των θεμάτων: http://lala-to.blogspot.com/2011/12/blog-post_2269.html

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7μμ
Συγκέντρωση - Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Αλιβέρι στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Έλα μαζί μας για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη-λαϊκή εργατική συμμαχία. Για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας. Για να κάνουμε λαϊκή κοινωνική περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΛΙΒΕΡΙ 7μ.μ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μέτρα προστασίας για τους ανέργους

ΕΝΤΕΚΑΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



O μικρός είχε πάει χθες το βράδυ μαζί με τον 42χρονο πατέρα του στο αγρόκτημα τους στο Παρθένι... Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το παιδί σωριάστηκε τραυματισμένο στο κεφάλι, πιθανόν από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Ο 11χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του συμβάντος
Η τραγική είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.newsit.gr 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ



Σχεδόν τρεις εβδομάδες οι εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ  κάνουν επίσχεση εργασίας ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών. Η αδιαφορία της Διοίκησης του εργοστασίου αλλά και η συνεχής εξαπάτηση των εργαζομένων από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν απογοητεύσει τους εργαζόμενους οι οποίοι απαιτούν άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και την ανάθεση επιτέλους της  παραγγελίας των 75.000 κρανών που το τελευταίο διάστημα έχει καταντήσει μόνη επωδός υπόσχεσης της διοίκησης και των πολιτικών. Ο κόμπος έφθασε στο κτένι. Τέλος αναμένεται και η απάντηση του Υπουργού στον Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιώργο Μαρίνο, προκειμένου να διασαφηνιστούν τουλάχιστον οι προθέσεις.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ……



Αντιγράφουμε λίγα λόγια από ένα Blog της Νότιας Καρυστίας, το www.sofiascomments.blogspot.com με αφορμή την παραίτηση του εμπλεκομένου σε υπόθεση ναρκωτικών δημοτικού συμβούλου του Δήμου Καρύστου κ. Ξυπόλυτου. Νομίζουμε ότι τα λόγια αυτά πρέπει να κατευθύνουν τα βήματα όλων των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.
«Σχέσεις εξουσίας και διαφθορά.......
Για να μπορεί η εξουσία να ασκεί το έργο της, εκτός από πολλά άλλα πρέπει να διακατέχετε από ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων συμπεριφοράς που έχει σαν πυξίδα όρους και θέσεις, τόσο ηθικές, όσο και νομικές, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι έξω, η πέρα, από το κοινωνικό σύνολο που υπηρετεί.